lukaso Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Witam mam pewien problem natury mentalnej dotyczacy tego munduru. Mianowicie w moich strzelankach ASG chciałbym ubierac sie a'la MARINES Force Recon i w związku z tym mam problem z doborem munduru. Chciałbym żeby był to MARPAT ale kontrakt czy kopia Helikona?? Musze powiedzieć, że cena kontraktu mnie bardzo odstrasza. 1.Czy kopie Helikona są dobre, pod względem jakości, wytrzymałości i funkcjonalności? 2.Czy kopie mają takie małe znaczki z orzełkiem, kotwicą i napisem USMC na materiale? 3.Czy alternatywa wobec marpatu (bo mowa o marpacie woodland) może być oliwkowy kombinezon nomexowy (moje strzelanki odbywać się będą na terenach lesistych i polnych)?? 4.Jaki jest stosunek w nomexach jakość/ergonomia? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Maverick5 Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Hm. Było, było, było. Jest oddzielny temat porównawczy dla Marpata i jego kopii z Helikona. Szukaj, a znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 3.Czy alternatywa wobec marpatu (bo mowa o marpacie woodland) może być oliwkowy kombinezon nomexowy (moje strzelanki odbywać się będą na terenach lesistych i polnych)?? Zabijesz szybko kombinezon. 4.Jaki jest stosunek w nomexach jakość/ergonomia? Dobry, tylko że nie nadaje się do zielonej. Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted November 6, 2008 Author Report Share Posted November 6, 2008 dzięki Szaszłyk ale jeśli chodzi o różnicę między kontraktem marpata a kopią to nie znalazłem nic jednoznacznego co mogło by coś wnosić do moich wątpiliwości... :???: macie może jakiś link do konstruktywnego topicu o tym?? Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 (edited) Na pewno jest bo sam o tym pisałem. Słuchaj powiem Ci tak, masz mózg i *uj to kombinuj. Ja za marpata mojego dałem 45 zł. Kontrakt, stan ideał/nowy. Mam za taką samą kasę deserta. Jak wiesz jak i co to kupisz za tak małą kasę kontrakty, że nie opłaca się kupować kopii -kopia komplet nie wiem 200 zł na pewno, kontrakt za 200 zł dostaniesz na pewno, a jak kombinujesz to za dużo mniej, to tak jak z tymi chińskimi bowmanami... Za 34$ niby są, a kupisz w Polsce sam headset za 30-40 zł. Edited November 6, 2008 by Kosmo Quote Link to post Share on other sites
filo16 Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Jak masz ochote to ci za 200 oddam oryginał woodland digital MR stan bardzo dobry. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 (edited) Na pewno jest bo sam o tym pisałem. Słuchaj powiem Ci tak, masz mózg i *uj to kombinuj. Ja za marpata mojego dałem 45 zł. Kontrakt, stan ideał/nowy. Ty kutafonie!;] A ja założycielowi powiem tyle: Oczekuj wysokiej jakości i bądź gotów za nią płacić. Nawet jeśli nie posiadasz metaforycznych pleców.;p Edited November 7, 2008 by Wacol Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts