Plutonowy Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Z tego co czytałem na forum KicpA ma gotowe granaty i testuje. Też nie mogę doczekać się relacji ;-) Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted April 16, 2009 Author Report Share Posted April 16, 2009 Tak Kicpa testował, i wyszło że trzeba poprawić osadzenie O-ringa oraz sprężyna miała za dużo zwojów. Z tego co mi Kicpa mówił w szkole to na B 2 0 i na testach na f50, po wsadzeniu sprężyny od sklepowego granatu, moje spisywały się b. dobrze :wink: zaraz pomęczę Kicpe żeby napisał tutaj swoje obserwacje, uwagi. Ja z kolei jutro wieczorem powinienem dostać już poprawione granaty, a wtedy od razu dam tutaj to info. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Pierwszy i drugi od lewej już w pełni sprawne czekają tylko na sprężynkę do spłonki (działają na prowizorycznej), środkowy jeszcze bez wymienionych uszczelek (czytaj gaz ucieka), drugi od prawej mój na którym były przeprowadzane testy, przeżył już dużo i działa znakomicie a strzelam tylko na pełnym ciśnieniu CO2. Dla porównania też MB 204HP. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Ile masz granatow do sprzedazy , ile mozesz zrobic i jaka bedzie orientacyjna cena ? w 1 poście masz cene Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Odpowiem za ruffina, jest początkowa (próbna) partia 10 sztuk. Jak zejdą, to wtedy będzie normalna partia... Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Czy te granaty sa już w sprzedazy, czy jeszcze testy robicie? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Z tego co wiem jest teraz problem z zaworami MB do nabijania gazu :/ Skończyły się na specu :/ Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted May 28, 2009 Author Report Share Posted May 28, 2009 Tak jak wyżej, niestety padła mi dostawa. Same granaty już są gotowe, nasmarowane, każdy z osobna sprawdzony i działa. Sądzę że jeżeli jutro zamówię dostawę zaworów z Niemiec, to już w przyszłym tygodniu będą na allegro. I tak jak pisał Pidzejfat, jak zejdzie te 10 granatów to będzie już pewnie 50 kolejnych albo 100. Quote Link to post Share on other sites
Furion3 Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Jak dostawa ? juz troche minelo czasu , granatniki sie niecierpliwia ! Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted June 15, 2009 Author Report Share Posted June 15, 2009 Niestety opcja dostawy z Niemiec nie wypaliła, ale udało się załatwić dostawę 100 zaworów bezpośrednio od MB. Z tego co mi powiedziano czas realizacji powinien zamknąć się w 3 tygodniach. Quote Link to post Share on other sites
Furion3 Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 U moja granatrurka powiedziala ze sie nie doczeka-tyle czasu a wiesci nie ma!!! Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Pierwsza partia z tego co wiem się wyprzedała a następna jest w toku. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted July 5, 2009 Author Report Share Posted July 5, 2009 A dziś ew. jutro na allegro pojawi się kolejne 8 szt. Dam link tutaj odrazu po wrzuceniu aukcji. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Pierwsza partia poszła a tu ani widu ani słychu jakiejś relacji, recenzji czy czegokolwiek od szczęśliwych nabywców? Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted July 6, 2009 Author Report Share Posted July 6, 2009 Tak jak obiecałem. AUKCJA 8szt. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Prośba: czy użytkownicy, którzy nabyli co cacko mogli by opisać wrażenia z użytkowania? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Mam 2 granaty, działają bardzo dobrze. Wykonane porządnie, cieszą el dodatkowe (uszczelki itp). Części wewn wykonane ze stali, więc jakiekolwiek zmęczenie materiału nie wystąpi... Ogólnie jestem bardzo zadowolony, strzelają naprawdę bardzo dobrze na Co2. (zasięgu nie mierzyłem, ale wystarcza :D) Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 A miałeś porównanie do madbulli HP? Bo to jest chyba najważniejsze jak wypadają w porównaniu z najlepszymi granatami na rynku ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 To ile one kulek w sobie mieszczą? Na aukcji podane 64, wcześniej Ruffin mowil o 100 Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted July 8, 2009 Author Report Share Posted July 8, 2009 Aaa mój błąd :wink: do każdej z luf wchodzi max. 13 kulek razy 8 daje 104 kulki. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Ruffinie zatem popraw aukcję:) Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted July 8, 2009 Author Report Share Posted July 8, 2009 (edited) Poprawiona od razu była. Dodano 2009-07-08 19:44UWAGA Nastąpił błąd w opisie aukcji granat nie mieści 64 kulek a 104 kulki. Z góry przepraszam za pomyłkę. I dziękuje za zwrócenie uwagi. Edited July 8, 2009 by ruffin-89 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 Co do porównania z MB, wg mnie są lepsze od MB, mam oba i używam obu. Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Ja też dodam coś od siebie. Na razie mam je nie długo, ale już od początku sprawiły na mnie pozytywne wrazenie. ;-) Są ciężkie, pożądne, wyglądają bardzo dobrze. Podoba mi się złota łuska i srebrna głowica. Fajnie, że dostajemy zapasowe częsci. Wrażenia ze strzelania też dobre - na razie strzelałem na co2 800psi. Łatwo nastawia się spłonkę, samo ściąganie spustu też nie wymaga ogromnej energii. 8-) Jakościowo nie odstępują King Arms'owym granatom, które wykonane są bardzo precyzyjnie. Myślę, że to jest ten jeden z niewielu "złotych środków" na rynku as, ponieważ ostatnio jest kilka "tanich" granatów jak: vanarasy, pro-armsy, czy w/w KA - które albo są tylko na gg, albo są średniej jakości (PA) a w "domowych" za tę samą cene osiągamy poziom madbullowskich HP. No i jeszcze są polskie, co w tym wypadku też jest na plus 8) Dorzucam kilka fotek :-P : Porównanie granatów KA (120 kulek) i Ruffina(104) i takie na koniec ;-) Quote Link to post Share on other sites
Joker_007 Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 A nie będzie może przypadkiem kiedyś jakieś mniejszej wersji?? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts