Ari Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Witam. Ostatnio miałem ze swoim HK problem że przestał w ogóle działać. W związku z tym rozebrałem GB, wypodkładkowałem zębatki i złozyłem do kupy. Replika zaczęła działać lecz pojawił się jeden problem. Dysza która zawsze sie ruszała już przy strzelaniu ani dgrnie i przez to replika w ogóle nie podaje kulek. Co z tym fantem zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Dysze wymieniałeś? Rozbierz to jeszcze raz i sprawdź czy dobrze poskładałeś. Mógł się urwać pierścień trzymający dysze przy popychaczu. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted November 26, 2008 Author Report Share Posted November 26, 2008 A wiec rozebralem dzis GB ponownie aby sprawdzic jak jest w srodku i nic nie wyglada na zerwane. Teraz juz nie wiem czego to wina ;/ Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Sprężynka na popychaczu jest założona poprawnie? Tak w ogóle to w jakiej pozycji jest dysza, maksymalnie cofnięta? czy zwolniona? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted November 26, 2008 Author Report Share Posted November 26, 2008 Chyba poprawnie... Kiedy pojawil sie problem ze mi GB nie dzialal to po otworzeniu GB nie ruszalem nic poza zebatkami i anti reversalem. Dysza sobie luzno lata gdzies o 1cm Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Luźno, czyli nie sprężynuje? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted November 27, 2008 Author Report Share Posted November 27, 2008 Dokładnie. Postaram się dziś fotke zamieścić z otwartym GB Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 (edited) No to coś z popychaczem - jeżeli jest założony poprawnie to dysza nie lata luźno. Edited November 27, 2008 by michalll Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted November 27, 2008 Author Report Share Posted November 27, 2008 Chyba juz wiem czemu zle to chyba zmontowalem. Zaraz wezme sie do roboty tego i dam znac. Bo popychacz powinien trzymac dysze za jej koncowke a takim "rowku", prawda? a ja zamontowalem to ze popychacz trzyma dysze za tym rowkiem i dlatego ona sobie lata Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted November 27, 2008 Author Report Share Posted November 27, 2008 Sorki ale nie moge edytowac porpzedniego posta. Okazała się tak jak pomyslalem po waszych uwagach. Dysza nie bylo zaczepiona na popychaczu. Problem rozwiazany wiec topic mozna zamknac :) Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted December 18, 2008 Report Share Posted December 18, 2008 Sorry, że piszę tutaj ale zależy mi na odpowiedzi: W jakiej pozycji PO (a zarazem PRZED :lol: ) strzale na singlu powinna pozostać dysza? -Całkowicie schowana (tak jest u mnie - tak też pisze OLO w warsztacie wmasg "Tu i teraz trzeba raz na zawszę zapamiętać, że zębatki swoją bezwładnością obracają się nadal. Wychamowują dopiero na tłoku i popychaczu dyszy co powoduje cofnięcie dyszy (zazwyczaj maksymalne) i naciągnięcie tłoka (o nie więcej jak 1cm). Jest to jak najbardziej normalne zjawisko.") -Całkowicie wysunięta - tak jest to pokazane na większości filmików na youtube Obawiam się, że w momencie gdy dysza jest schowana PRZED strzałem bo będę miał podwójne strzały. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted December 18, 2008 Report Share Posted December 18, 2008 Dysza na singlu pozostaje w różnych pozycjach i jest to najzupełniej normalne (im więcej zapadek przeciwpowrotnych na zębatce tłokowej tym więcej pozycji pośrednich dyszy). Jak dysza jest całkowiceie cofnięta to strzałów podwójnych i tak nie będzie bo do komory HU i tak może tylko jedna kulka wejść popychana przez dysze właśnie. Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted December 18, 2008 Report Share Posted December 18, 2008 Już sprawdziłem organoleptycznie po zmontowaniu całej repliki i wally masz rację - wszystko jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts