DonJakub Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Witam! Posiadam chyba już unikatową replikę Tokyo Marui M16A1 z ok 2003r, kupiłem ją z ok 4 miesiące temu. W replice według poprzedniego właściciela nic nie było ruszane ani robione. Replika standardowo posiada ok 290/300 FPS co w zupełności wystarcza jak dla mnie, lecz chce zmienić lufę na precyzyjną. Problem jaki występuje to, że nie mogę otworzyć body. Po wypchnięciu 2ch pinów żadną siłą nie da się rozłożyć bądź rozsunąć na dwie połówki body. Jedynie co to na ok 3mm da się lekko rozsunąć w przeciwne strony. Nie posiadam instrukcji obsługi. Czy da się to jakoś rozłożyć ? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Trzeba to zsunąć, o ile się nie mylę, a nie rozkładać body na dwa kawałki... :) Quote Link to post Share on other sites
DonJakub Posted November 15, 2008 Author Report Share Posted November 15, 2008 no ale właśnie tego się nie da zsunąć czy rozsunąć :| Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 TM ma "uszy". Nie "rozsuwa" sie go tak jak CA - wybij tylni pin i delikatnie staraj sie "zlamac replike" trzymajac za kolbe i dociskajac frontgrip do dolu ;-)... Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Tylko czy takie coś nie grozi urwaniem uszu? Nie znam się na plastikowych body, więc jeśli nie, to zwracam honor. ;-) Quote Link to post Share on other sites
DonJakub Posted November 16, 2008 Author Report Share Posted November 16, 2008 ehhh... próbowałem też z tym "złamaniem" ale to w ogóle nie chce się "złamać". Gdzie można zdobyć instrukcję obsługi? Na oficjalnej stronie TM patrzyłem, ale są same krzaczki i nie bardzo nawet po omacku da sie połapać co i gdzie. Quote Link to post Share on other sites
DonJakub Posted November 17, 2008 Author Report Share Posted November 17, 2008 Dobra udało się ! Trzeba trochę rozsunąć a dopiero potem powoli stopniowo "złamać". Dzięki wszystkim za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie co do lufy bo w końcu chce ją zmienić na precyzyjną ale zauważyłem, że ta stockowa ma średnice wewnętrzną 6 i... (nie mam elektronicznej suwmiarki tylko zwykła i dosłownie wygląd jak 6,02mm) zapewne nie jest to dokładnie lecz kulka jest prawie na styku. dodaje zdjęcie http://img372.imageshack.us/img372/1799/76226913ie1.jpg Quote Link to post Share on other sites
eere Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Skoro masz tak dokładne oko żeby zmierzyć średnice wewnętrzną lufy to pozazdrościć. To są różnice setnej milimetra. Nie odróżniłbyś 6.01 od 6.12 gołym okiem. Quote Link to post Share on other sites
DonJakub Posted November 17, 2008 Author Report Share Posted November 17, 2008 no tez właśnie o taka odp mi chodziło gdyż nie byłem pewien tego. Dzięki i pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts