ahmed2712 Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 (edited) Mam zamiar zamontować w G36c JG precke ale nie wiem czy to ma sens. (zwiększy to zasięg i celność) please niech kto napisze.... jeszcze jedna sprawa .... chcę także zamontowac gumke hop up silikonową Guardera. Czy ona lepiej się sprawuje w zime niż stockowe i czy poprawi ona tor lotu kulki? Edited November 23, 2008 by ahmed2712 Quote Link to post Share on other sites
Kneipenterroristen Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Lufa precyzyjna poprawi skupienie kulek i minimalnie zwiększy się moc. Każda inna gumka jest lepsza od stockowej ;-) Quote Link to post Share on other sites
suchy1992 Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Sylikonowe gumki na zime są dobre, ale ludzie polecają systeme. Tylko wtedy musisz kupić precke systemy bo nie wejdzie inaczej. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Suchy, coś pomieszałeś :roll: Żeby wpakować gumkę systemy wcale nie musisz kupować precki, bywa na odwrót. Przy precce systemy lepiej egzamin zdaje pierścień tej samej firmy dodawany do gumki. Precka zawsze spoko, oczywiście to udana inwestycja. Co do stokowych gumek - w moim k jest silikon; sam w to nie wierzyłem, ale to jednak prawda. :strach: Porównałem dzisiaj moją k z kumplową c, do której włożyłem mu gumkę systemy - przykro mi, zero różnicy... Nie wiem jakim cudem. pozdro Quote Link to post Share on other sites
suchy1992 Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Masz racje... Przepraszam za mój błąd. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 I zdejmij palec ze spustu, chyba, że w ziemie strzelasz. Quote Link to post Share on other sites
suchy1992 Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Jeżeli mówisz do mnie i chodzi Ci o mój avatar to zdjęcie zostało zrobione na strzelance w trakcie "akcji" i całkiem możliwe, że palec był na spuście, ponieważ mogłem akurat się szykować do celowania. Znam zasady ASG i nie musisz mnie pouczać, a tym bardziej w temacie do tego niestosownym - lepszym rozwiązaniem byłaby prywatna wiadomość. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Ale AnR to naczelny forumowy hejter, nie dziw się. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Naczelny? O! Awansowałem. Majkel. Słyszałeś? :> Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Uuuuu Panieeeee "rispect" normalnie! Nie ma to tamto teraz trzeba się bać :mrgreen: ;-) Quote Link to post Share on other sites
ahmed2712 Posted November 25, 2008 Author Report Share Posted November 25, 2008 możecie pisać na temat .... Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Mam zamiar zamontować w G36c JG precke ale nie wiem czy to ma sens. (zwiększy to zasięg i celność) please niech kto napisze.... Wiekszy zasięg ? Jak sobie narysujesz. Celność ? Coś tam daje, jednym słowem - warto :-P. jeszcze jedna sprawa .... chcę także zamontowac gumke hop up silikonową Guardera. Czy ona lepiej się sprawuje w zime niż stockowe i czy poprawi ona tor lotu kulki? Gumkę opłaca się wymienieć 10 x bardziej, od precki - dlaczego ? Bo ta montowana stockowa to syf, poprawi się nie tylko tor lotu kulki, ale i zasięg. Quote Link to post Share on other sites
ahmed2712 Posted November 26, 2008 Author Report Share Posted November 26, 2008 no a jaką gumnke hop up najbardziej warto kupić i zamontować ??? Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted November 28, 2008 Report Share Posted November 28, 2008 Systemy z czarnego jak nie powiem kto Silikonu. Quote Link to post Share on other sites
makkak Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 (edited) No to ja mam takowe pytanko: wymieniłem gumke na czarną systeme i niestety, minęły już ze 2 tys kulek a gumka dalej podkręca kulki w prawo. Probowałem ją przekręcać w obie strony, mniej lub bardziej dociskać ale ciągle kulki lecą jakoś chaotycznie. Jest założona prawidłowo, do komory (CA) weszła ciasno, patrząc przez lufę wysuwa się symetrycznie, lufa czysta, bez rys, dystanser stokowy. Na stokowej podkręca dobrze, nawet jeśli (umyślnie) ustawie ją lekko niesymetrycznie. A na systemie każda kulka ma focha. :poddanie: Co może być przyczyną? Edited December 6, 2008 by makkak Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 No to ja mam takowe pytanko: wymieniłem gumke na czarną systeme i niestety, minęły już ze 2 tys kulek a gumka dalej podkręca kulki w prawo. Probowałem ją przekręcać w obie strony, mniej lub bardziej dociskać ale ciągle kulki lecą jakoś chaotycznie. Jest założona prawidłowo, do komory (CA) weszła ciasno, patrząc przez lufę wysuwa się symetrycznie, lufa czysta, bez rys, dystanser stokowy. Na stokowej podkręca dobrze, nawet jeśli (umyślnie) ustawie ją lekko niesymetrycznie. A na systemie każda kulka ma focha. :poddanie: Co może być przyczyną? Jakie kulki ? No i wydaje mi się, iż guma Systemy znosi naprawdę nawet dobrze po 500 fps i żyje długo - ciężko ją dojechać. Do tego możliwe jest, iż ubabrałeś ją silikonem - spróbuj ją po wyciągnięciu z giwery, wytrzeć - tą wypustkę która podkręca. I dla pewności wyczyść lufę. Jak nie podziała to nie jestem gotów uwierzyć w to co mówisz. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 lufa precka i gumka systemy to srednio 150 zl z przesylka itp, Mam narazie stockowego Aega i zastanawiam sie czy taki zabieg jest wart zachodu. Quote Link to post Share on other sites
tomaszpodrazka Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Jakiej dlugosci najdluzsza precka jest polecana do G36K (pewnie ten sam cylinder co C) od JG? Myslalem o 509mm i tlumikiem, ale potem spojrzalem ze przez cylinder sie chyba jednak nie nada... Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Makkak - sprawdź czy masz gumkę prawidłowo założoną, bo możliwe że nie nałożyłeś jej prawidłowo na prowadnicę na lufie i to może być przyczyną skręcania. Silikon po około 2000 kulek zwykle znika i przestaje tak dobrze działać, więc stawiam na zły montaż. Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Jakiej dlugosci najdluzsza precka jest polecana do G36K (pewnie ten sam cylinder co C) od JG? Myslalem o 509mm i tlumikiem, ale potem spojrzalem ze przez cylinder sie chyba jednak nie nada... przecież cylinder można tanio wymienić na 0 i będzie dobrze Quote Link to post Share on other sites
tomaszpodrazka Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Tanio tj. ? Ze wstępnej orientacji widziałem zestawy tłok cylinder głowica dysza itp. za ok. 250 zł. To jest to tanio czy jest prostszy sposób? Wymiana samego cylindra wchodzi w grę? No i oczywiście gwarancja... Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Owszem, wchodzi w grę. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts