Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaka maxymalna długość lufy?

Recommended Posts

Skoro o dł. lufy mowa podłącze się pod pytanie... Nie mogę nigdzie znaleźć jaka dł. lufy zmieści się w Aug'u do końca lufy, ale tak by nie wystawała po za gwint tłumika płomieni...

Potrzebuję obliczyć jaką długość tłumika potrzebuję by wstawić odpowiedniej dł. lufę.

P.S.

Na serio jest duża różnica jeżeli będę miał ok 550fps z bor-upem pomiędzy lufą 550mm a lufą 650? bo 100mm robi jednak trochę różnicy...

Skoro o dł. lufy mowa podłącze się pod pytanie... Nie mogę nigdzie znaleźć jaka dł. lufy zmieści się w Aug'u do końca lufy, ale tak by nie wystawała po za gwint tłumika płomieni...

Potrzebuję obliczyć jaką długość tłumika potrzebuję by wstawić odpowiedniej dł. lufę.

P.S.

Na serio jest duża różnica jeżeli będę miał ok 550fps z bor-upem pomiędzy lufą 550mm a lufą 650? bo 100mm robi jednak trochę różnicy...

maxymalna długość żeby z tłumika płomienia nie wystawała to ok 570mm ale chyba takich nie robią

Po co ci 550 FPS chcesz kolegów dziurawić ??? ja mam 400 i mam zasięg taki jak Warrior well-a kolegi ;P

Edited by HUGO_HUGO

Mam dwa augi - oraz dwie precki. Systema 509 i deep fire 590.

I sprawdzone na chrono - nie ma zadnej roznicy w fpsach. Nie zauwazylem tez zadnej roznicy w zasiegu czy celnosci.

Sprawdzane - poprzez wymiane frontu z precka (te same stockowe komory wtedy byly uzywane). Zmiana szybka wiec latwo bylo sprawdzic.

Zeby nie bylo - stockowa lufa 509 to 12 fps mniej.

Specjalnie kupilem lufe deep fire dluzsza - zeby sprawdzic czy bedzie roznica ... nie widze.

Teraz kupilbym jakas porzadna kmheda czy promyka.

Ale to trzeba samemu sprawdzic zeby uwierzyc :)

ps. z jeszcze zabawniejszych spraw - ostatnio kupilem uzywanego dragunova i galaxy mp5. Dragunov ma lufe 509 stock od auga, 360 fps. Galaxy ma 300 fps i lufe 100 mm ?

Zgadnijcie co ma wiekszy zasieg i dlaczego galaxy ?

Ja nie wiem - ale ma swietna komore hopa i kazdy egzemplarz jest swietny. Znajomi w sumie maja z 7 sztuk tych replik i po prostu mimo 300 fps sa celne, i maja daleki zasieg.

Oczywiscie nie umowy sie do snajpy 500 fps ale nie o to chodzi.

W sumie kiedys jak bede mial za duzo kasy kupie specjalnie mp5 galaxiaka zeby przerobic to na jakas baaardzo paskudna i bardzo dluga snajpe. Ot tak zeby sprawdzic czy hopek bedzie tak swietnie dzialac tez przy dlugiej lufie i 150-200 fps wiecej ...