HUGO_HUGO Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Witam,chciałbym założyć do mojego AUG-A lufę 650mm i a moje pytanie jest takie czy taka długa lufa może być w nim zamontowana dodam że gb jest po całkowitym tuningu około 400 fps cylinder oczywiście typ 0. Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Typ 0 obsługuje lufy 450-590mm jak dasz 650, to efekt może być taki, że kulki będą (niemal) dosłownie wypadać z lufy. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Bez przesady ;) Przy 400fpsach nie ma sensu dawać tak długiej lufy. Fabryczne 509mm w zupełności wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Załóż promyka/km heada 509 i w zupełności ci wystarczy . Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Skoro o dł. lufy mowa podłącze się pod pytanie... Nie mogę nigdzie znaleźć jaka dł. lufy zmieści się w Aug'u do końca lufy, ale tak by nie wystawała po za gwint tłumika płomieni... Potrzebuję obliczyć jaką długość tłumika potrzebuję by wstawić odpowiedniej dł. lufę. P.S. Na serio jest duża różnica jeżeli będę miał ok 550fps z bor-upem pomiędzy lufą 550mm a lufą 650? bo 100mm robi jednak trochę różnicy... Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted November 24, 2008 Author Report Share Posted November 24, 2008 (edited) Skoro o dł. lufy mowa podłącze się pod pytanie... Nie mogę nigdzie znaleźć jaka dł. lufy zmieści się w Aug'u do końca lufy, ale tak by nie wystawała po za gwint tłumika płomieni... Potrzebuję obliczyć jaką długość tłumika potrzebuję by wstawić odpowiedniej dł. lufę. P.S. Na serio jest duża różnica jeżeli będę miał ok 550fps z bor-upem pomiędzy lufą 550mm a lufą 650? bo 100mm robi jednak trochę różnicy... maxymalna długość żeby z tłumika płomienia nie wystawała to ok 570mm ale chyba takich nie robią Po co ci 550 FPS chcesz kolegów dziurawić ??? ja mam 400 i mam zasięg taki jak Warrior well-a kolegi ;P Edited November 24, 2008 by HUGO_HUGO Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Te 10cm przy takich mocach robi różnicę... HUGO_HUGO A co do kwestii mocy replik to każdy ma wolny wybór ile chce mieć fpsów, nie róbmy OT. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Nawet ktoś kto nie wie ile cm ma jego lufa? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Tak jak napisał OLO, bez przesady. Ja mam 650mm i jakoś nie zauważyłem spadku prędkości wylotowej, rzekł bym że troszkę dodało ;) I żeby nie było wszystko mierzone na chrono. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Mam dwa augi - oraz dwie precki. Systema 509 i deep fire 590. I sprawdzone na chrono - nie ma zadnej roznicy w fpsach. Nie zauwazylem tez zadnej roznicy w zasiegu czy celnosci. Sprawdzane - poprzez wymiane frontu z precka (te same stockowe komory wtedy byly uzywane). Zmiana szybka wiec latwo bylo sprawdzic. Zeby nie bylo - stockowa lufa 509 to 12 fps mniej. Specjalnie kupilem lufe deep fire dluzsza - zeby sprawdzic czy bedzie roznica ... nie widze. Teraz kupilbym jakas porzadna kmheda czy promyka. Ale to trzeba samemu sprawdzic zeby uwierzyc :) ps. z jeszcze zabawniejszych spraw - ostatnio kupilem uzywanego dragunova i galaxy mp5. Dragunov ma lufe 509 stock od auga, 360 fps. Galaxy ma 300 fps i lufe 100 mm ? Zgadnijcie co ma wiekszy zasieg i dlaczego galaxy ? Ja nie wiem - ale ma swietna komore hopa i kazdy egzemplarz jest swietny. Znajomi w sumie maja z 7 sztuk tych replik i po prostu mimo 300 fps sa celne, i maja daleki zasieg. Oczywiscie nie umowy sie do snajpy 500 fps ale nie o to chodzi. W sumie kiedys jak bede mial za duzo kasy kupie specjalnie mp5 galaxiaka zeby przerobic to na jakas baaardzo paskudna i bardzo dluga snajpe. Ot tak zeby sprawdzic czy hopek bedzie tak swietnie dzialac tez przy dlugiej lufie i 150-200 fps wiecej ... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts