QBS Posted March 11, 2004 Author Report Share Posted March 11, 2004 To nie sa rozwalajace sie budynki - te bloki wybudowano w 89 roku wiec sa w calkiem niezlym stanie :) Link to post Share on other sites
Kłos Posted March 11, 2004 Report Share Posted March 11, 2004 jako że bylem tam w wakacje, muze was zmartwic. Miasteczko liczy okolo 1,5 tys-3tys. mieszkańców, ma nawet pływalnię, a dla 20-30 osob jak ktos napisal by nie budowali basenu chyba. Jednak jest tam dużo wolnych budynków, wiele znalazloby sie w dobrym stanie. Jak slyszalem( niestety nie mialem czasu zeby tam pojechac) kilkanascie kilometrow stamtad jest inne miasteczko, tam teoretycznie jest pusto. Slyszalem ze wyprowadzaja sie tam mieszkancy sulinowa, ci ktorzy nie placa za czynsz, ale mozna tam zajzec, wystarczy spytać miejscowych jak tam dojechac. Ogólnie w okolicy jest duzo pokoi do wynajecia, znam nawet fajne miejsce gdzie mozna sie walnąć z namiotem(15 km od bornego). Najlepiej to miec ze sobą rower i zamiezkać w jakiejs wiosce obok, a do bornego mozna te 15 kilosow dojechac. No to kończe:] Link to post Share on other sites
Cybul Posted March 11, 2004 Report Share Posted March 11, 2004 Vaureli weź ty czytaj dokłądniej. Nikt nie pisze o strzelaniu w Borno Silinowej, tylko w Kłominie. W ogole to co napisales to jeden wielki offtopic, i jakies wlasne wywody o czyms o czym nie jest mowa. Tak tak 100 osob na rowerach ze sprzetem, bardzo dobry pomysl, brawo !!! A ja bede jechal z drugiego konca Polski, jutro wyjezdzam. Link to post Share on other sites
Kłos Posted March 11, 2004 Report Share Posted March 11, 2004 sorry, dopiero teraz looknolem w link, a z tego co czytalem w komentarzach i kompel mowil myslalem ze chodzi o borne. Klomino to pewnie ta wioska o ktorej slyszalem:] no to jesli tam to jest looz:) a z rowerem to mi chodzilo nie o to, zeby tam jechac na rowerku(nie jestem pogrzancem) tylko tam sobie wypozyczyc, albo jak ktos jedzie pociagiem to nie ma problemu zawsze mozna wrzucic, raz tak jechalem Link to post Share on other sites
QBS Posted March 11, 2004 Author Report Share Posted March 11, 2004 Wit i Gorbacz obiecali mi pomoc - Wstepnie juz umawiam sie z FST na maly obchod, moze w sobote 27-go pojedziemy na mala strzelanke - wiec teoretycznie mozna by tez wybrac sie do Bornego i pogadac z burmistrzem... Jesli sie nie zgodzi to wrocimy do busa, ubierzemy nasze "ubrania robocze" i ponegocjujemy inaczej :twisted: :D Chyba wyobraznia mnie poniosla... :) Narazie pozostaje 3mac kciuki za cala akcje bo jesli wypali to hmmm :wink: Bedziemy opijac moje imieniny 8) Link to post Share on other sites
Misiek Posted March 11, 2004 Report Share Posted March 11, 2004 Zastanawialem sie juz nad tym - wiesz - byla tam impreza paintballowa, na ktora zjechalo ponad 100 osob 50 osóbi mysle, ze zrzuta na batona + flaszka dla starszych i nie bedzie problemu z dzieciakami - moze to brzmi radykalnie, ale takie jest zycie... dzieciaków nie upilnujeszTrzeba tez zaznaczyc, ze na calym poligonie jest mnostwo innych ciekawych obiektow i walki nie mialy by sie toczyc non-stop w jednym miejscu... słuszna uwaga Link to post Share on other sites
QBS Posted March 12, 2004 Author Report Share Posted March 12, 2004 Tak, ale my nie brudzimy scian :wink: Link to post Share on other sites
Foka Posted March 12, 2004 Report Share Posted March 12, 2004 tia, ale farba jest spozywcza i schodzi :P a kulki sie rozkladaja jakies 500lat :) Link to post Share on other sites
Davidoff Posted March 13, 2004 Report Share Posted March 13, 2004 Wit i Gorbacz obiecali mi pomoc No, to widzę, że będziesz miał porządne posiłki :D Wstepnie juz umawiam sie z FST na maly obchod, moze w sobote 27-go pojedziemy na mala strzelanke Co do tego, jeszcze nie jestem pewien. Aktualnie wygląda to tak, QBS, że ja jestem wtedy zajęty, a FST teoretycznie jedzie do Miłosławia. Zobaczymy, jak to wyjdzie. Prędzej proponuję 3.IV. Bedziemy opijac moje imieniny 8) To można zrobić zawsze :lol: :lol: :lol: Link to post Share on other sites
QBS Posted March 14, 2004 Author Report Share Posted March 14, 2004 Mysle, ze 3 kwiecien bedzie dobry, poniewaz nasz firmowy pojazd desantu zostal uszkodzony w boju (padla przekladnia na wale) i transport z Pily moglby do 27 byc nie mozliwy :cry:. Zadzwonie do Ciebie w tygodniu - bede wiedzial czy zdaza naprawic czy tez nie :roll: wiec oby im sie udalo :D , Link to post Share on other sites
QBS Posted June 21, 2004 Author Report Share Posted June 21, 2004 3-4 Lipiec odbywa się 2dniowa strzelanka w Kłominie, więc jeśli ktoś ma ochotę - zapraszam! Całkowity koszt to zrzuta na kiełbasę z grilla i picie :wink: Nocleg w opuszczonych budynkach, namiotach własnych lub hotelu - jak kto woli... Co do prądu to zabiorę UPS'a i możliwe, że ktoś będzie miał ładowarkę do podpięcia z akumulatora. W razie jakichkolwiek pytań związanych z tematem zapraszam na gg. Link to post Share on other sites
Davidoff Posted June 21, 2004 Report Share Posted June 21, 2004 QBS, jak już Ci dzisiaj wspominałem, pogadam z ludźmi w Poznaniu. Myślę, że parę osób było by chętnych (włącznie, ze mną, mam nadzieję 8) ). Ale przez telefon nie powiedziałeś nic o hotelu... Możesz podać jakieś dokładniejsze info (tj. standard, ceny, etc.), bo może udałoby mi się upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, jeśli uda mi się to, co zamyślam... :wink: :twisted: Pozdrawiam Link to post Share on other sites
QBS Posted June 21, 2004 Author Report Share Posted June 21, 2004 Takie lepsze hotele są w zasadzie dwa, w tym jeden to burdel :) Ten nie-burdel to dosyć wysokiej klasy hotel w Sypniewie - ok 5 km (279 rzutów kamieniem) od Kłomina (pewnie 3 lub 4 gwiazdkowy) a ten dom wszechogarniającej miłości znajduje się w Bornym Sulinowie. BTW Davidoff - mają u Was może M15A4 od CA w tym sklepie militarnym? Chcę zmienić broń... Link to post Share on other sites
Misiek Posted June 22, 2004 Report Share Posted June 22, 2004 hoteli w Bornem jest duzo wiecej akurat Deresz/Rasputin jest tylko jednym z nich i wcale nie najlepszym lub najtańszym ostatnio spalem w czyms co sie nazywalo dom noclegowy "koziolek", wyznacza on standard wiekszosci noclegowni w bornem - cena 25-30zl za osobę za noc, nieco przyciasna "dwójka" prysznic i kibelek na korytarzu, kuchenka gazowa w każdym pokoju, naczyń brak, czajnik jest tylko, że powoli zaczyna sie sezon turysytyczny (wbrew temu co się sądzi to bardzo atrakcyjna turystycznie okolica) i czesc hoteli może nie miec wolnych miejsc - sugerowany jest kontakt z nimi i rezerwacja. tutaj mala uwaga - czesc hotelarzy moze wymagac zaliczki potwierdzającej rezerwację poza tym w Bornem jest też pole namiotowe http://www.bornesulinowo.pl/Turystyka/Baza...a_noclegowa.htm p.s. czesc budynków sie juz wali :( http://shrek.jewish.org.pl/PBG0016/image161.htm http://shrek.jewish.org.pl/PBG0016/image205.htm http://shrek.jewish.org.pl/PBG0016/image233.htm http://shrek.jewish.org.pl/PBG0016/image232.htm http://shrek.jewish.org.pl/PBG0016/image237.htm http://shrek.jewish.org.pl/PBG0016/image235.htm to zdjęcia sprzed niecałego miesiąca poza tym jest zajebiście i dużo krzaczorów pomiędzy budynkami "jadalnia" jest zamknięta i wypatroszona z większości ścianek działowych(można wleźć przez okna) bloki miekszalne też są w wiekszości zamknięte Link to post Share on other sites
QBS Posted June 22, 2004 Author Report Share Posted June 22, 2004 Tak - widziałem - pozasypywali wejścia, ale można wchodzić przez balkony - są otwarte i oczywiście bez balustrad (ach ci złomiarze...) Link to post Share on other sites
Davidoff Posted June 22, 2004 Report Share Posted June 22, 2004 Takie lepsze hotele są w zasadzie dwa, w tym jeden to burdel :) Mówiłeś o hotelu, więc myślałem o hotelu. Nie jestem pewien, czy w burdelu się śpi... :wink: Ale dobra - koniec off-topiców 8) Chyba rzeczywiście sprawdzę, czy mają wolne miejsca, bo fakt faktem 3.lipca to już początek wakacji. BTW Davidoff - mają u Was może M15A4 od CA w tym sklepie militarnym?Chcę zmienić broń... Po pierwsze: nie radzę u nich kupować - lepiej (brak problemów z gwarancją) i taniej (u nich to poniższe kosztuje chyba 1499...) przez net. Po drugie: dzisiaj byłem i mają M4A1 od TM, jeśli Cię to zadowala. Link to post Share on other sites
QBS Posted June 22, 2004 Author Report Share Posted June 22, 2004 musi byc M15A4 od CA a nigdzie nie ma ;( Link to post Share on other sites
QBS Posted June 24, 2004 Author Report Share Posted June 24, 2004 Witam! Co do konkretnej daty- strzelanka odbędzie się w dniach 3-4 lipca, dla niezmotoryzowanych zbiórka na dworcu PKP w Pile o godz. 9:15, dla zmotoryzowanych jadących przez Piłę zbiórka na wyjeździe (droga Piła - Gdańsk) o godz. 9:30. Dla jadących z północy kraju -drogą nr 22 przez Człuchów, dalej Lędyczek, Podgaje (prosto) aż do Jastrowia, w Jastrowiu na głównym skrzyżowaniu skręcamy w prawo, jedziemy prosto aż do Sypniewa, gdzie skręcamy w prawo, drogą do końca wsi - na rozwidleniu w lewo i prosto - po przejechaniu ok. 5 km skręcić w lewo w brukowaną drogę (jest drogowskaz Kłomino 2,5 km) a na skrzyżowaniu w lewo i asfaltową drogą z dziórami aż do Kłomina (jakieś 1,5 km). Drogę starałem się wytłumaczyć najlepiej jak umiem, i wbrew pozorom jest naprawdę łatwo trafić... Co do sprawy finansowej: Zrzuta na kiełbasę z grilla i picie - na miejscu, dojedziemy kupić to w Jastrowiu, podczas gdy ktoś obeznany w terenie przedstawi Wam miasto. Spanie w namiotach we własnym zakresie bądź w budynkach (przyda się karimata i jakiś śpiwór...) w razie pytań podaje nr tel. kontaktowego: +48 600 906 992 Link to post Share on other sites
Recommended Posts