Zeziu Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Witam. Mam pytanko: czy w 3city jest jakaś jednostka wojskowa? Szukałem w necie niestety i z tego co mi się wydaje nie ma - jednak dla pewności wolę zapytać tutaj. Wiem tylko, że znajduje się tam Wojewódzki Sztab Wojskowy. Nie interesuje mnie Marynarka Wojenna. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Po co Ci to? Hymm... nie MW mówisz... Gdynia: - Morski Oddział Straży Granicznej im. płk. Karola Bacza w Gdańsku - Placówka Straży Granicznej w Gdyni, - nie jestem pewien pod kogo podlega JW 4646 i czy na Babich Dołach nie ma czegoś nie podlegającego pod dowództwo MW, - coś z Żandarmerii Wojskowej, - łącznościowcy chyba na Grabówku Gdańsk: - Morski Oddział Straży Granicznej im. płk. Karola Bacza w Gdańsku, - coś z Żandarmerii Wojskowej, - jakiś oddział lotniskowy we Wrzeszczu, Sprawdzaj cos z tego: http://dhost.info/wojskoimy/www/lista.htm A najlepiej pytaj właśnie w WSzW na Do Studzienki we Wrzeszczu. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Morski oddział Gromu. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Jakiś czas temu wypadłem z obiegu w tych sprawach ale Formoza chyba nie podlega pod GROM na takich zasadach, bo chyba o to Ci chodziło, co? :) @Zeziu jeśli dalej coś z tego tematu potrzebujesz to poszukaj użytkownika TBM z Pomorza i go pytaj. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Formoza chyba nie podlega pod GROM na takich zasadachNa żadnych zasadach. Obie jednostki są w strukturach DWS, ale są niezależne od siebie, mogą co najwyżej współpracować. bo chyba o to Ci chodziło, co?Nie. W Gdyni stacjonuje właśnie morska sekcja GROM. Mieli też bazę gdzieś nad morzem, ale nie pamiętam gdzie i wiem, że kiedyś mówiło się o likwidacji, więc nie wiem jak to teraz wygląda. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 A lotnisko na babich dołach w całości podlega pod MW. W 3mieście oprócz żetonów i pograniczników z tego co mi wiadomo nie ma jednostek WP. Są za to jednostki brzegowe MW które morze widziały w telewizji :P Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 W Pruszczu Gdańskim jest 49PŚB. W Tczewie batalion saperów. Bliskie okolice Trójmiasta (z okien widze łanie latajace nad Pruszczem). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts