konrad324 Posted November 30, 2008 Report Share Posted November 30, 2008 Opłaca się kupować części firmy Hurricane, jaka jest ich żywotność?? Chodzi konkretnie o to : http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4301 Czy lepiej dołożyć i kupić to : http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2622 Quote Link to post Share on other sites
Ssak Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Ktoś miał do czynienia z firmą Hurricane? Zastanawiam się nad nią w kontekscie tuningu z asgshop-u do TM-ek. Słyszałem, że nie jest to zbyt dobra firma ale nie chce mi się wierzyć by chłopaki z asgshopu-w wstawiali shit na "masową" skalę. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Niewiele słyszałem o Hurricane, ale nic dobrego ;). Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 Niedawno miałem na przeglądzie AK47 Cymy z FTK Hurricane i po ok 10k kuleczek części w bdb stanie, ogólnie nie wyglądają źle. Za te kase IMHO można brać. Niewiele słyszałem o Hurricane, ale nic dobrego ;). Można jaśniej? Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 Mam łożyskowaną prowadnicę sprężyny kilka ładnych tysięcy kulek przemieliła - 0 problemów Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 Jeśli chodzi o tą firmę, to mam tylko zębatki - helikalne ultra torqe up. Porażka. Śmigają ze sprężyną M110, wcześniej M100, i już na zębatce tłokowej dwa ostatnie zęby łapiące tłok są wytarte. Po jakichś 20-30tys kulek, więc niezbyt wiele jak na tak słabe sprężyny i rzekomo tak mocne zębatki, przeznaczone rzekomo do bardzo mocnych tuningów :) Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 Jeśli chodzi o tą firmę, to mam tylko zębatki - helikalne ultra torqe up. Porażka. Śmigają ze sprężyną M110, wcześniej M100, i już na zębatce tłokowej dwa ostatnie zęby łapiące tłok są wytarte. Po jakichś 20-30tys kulek, więc niezbyt wiele jak na tak słabe sprężyny i rzekomo tak mocne zębatki, przeznaczone rzekomo do bardzo mocnych tuningów :) Były sytuacje, że nawet w przypadku zębatek Systemy występował ten problem :) Kiedyś ktoś już o tym pisał (Poldeck?), wystarczyło wypolerować metalowy ząb przy tłoku... Aczkolwiek możliwe jest, że Twoja przypadłośc to faktycznie sprawa kiepskiej jakości zębatek. Mimo wszystko FTK Hurricane są całkiem dobre. Quote Link to post Share on other sites
Ssak Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Dziwne...teraz na asgshop-ie już nie ma dostępnej usługi tuningu dla TM-ek (gdzie były właśnie podzespoły hurricana). Dzięki za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts