veector Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 http://www.gunfire.pl/product-yid-11521899...-Mtype-G5M.html chciałbym się od was dowiedzieć, czy dostanę może gdzieś inne body do tej repliki chodzi o jakąś klasyczną mp5?? chodzi o to że osiągi tej repliki są bardzo zadawalające przy stoku i przy tej cenie, lecz ten wygląd jest nieco denerwujący. czekam na odpowiedzi pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 http://www.taiwangun.com/shop,show,799 http://www.taiwangun.com/shop,show,177 http://www.taiwangun.com/shop,show,710 Krótkie mp5 ( k, pdw, m ) mają z tego co wiem inne body niż dorosłe mp5, więc albo bierzesz dorosłą mp5, albo jak Ci się M nie podoba i chcesz mieć krótką replikę to k tudzież pdw Quote Link to post Share on other sites
veector Posted December 8, 2008 Author Report Share Posted December 8, 2008 (edited) może źle napisałem i nie dodałem, ale tą mp5 mtype już mam, i właśnie w niej chce zmienić body :) Edited December 8, 2008 by veector Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Może classic będzie lub już produkuje metalowe body do serii K, ale to i tak będzie praktycznie to samo, tyle, że metalowe, pomijam fakt, że body będzie kosztowalo pewnie tyle co karabinek. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Body każde jedne do MP5K, lub PDW. W sumie jak chcesz mieć PDW, to tylko demontaż szyn RIS i założenie frontu z chwytem i najgorsze - wymiana kolby. Quote Link to post Share on other sites
veector Posted December 9, 2008 Author Report Share Posted December 9, 2008 mam na myśli czy do tych wnętrzności dokupie body od jakieś klasycznej mp5... czy będą to takie koszty że minie się z celem? Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Do body od dorosłego mp5 wchodzi inny typ gb, v2 w tym przypadku, więc jest to nie tyle bezsensowne, co niemożliwe :) Quote Link to post Share on other sites
Rambo93 Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Może byś pomyślał nad MP7 http://gunfire.pl/product-yid-1152189876-MP7A1-G7.html Bardzo wygodna replika i cichutka. A M-Type dzięki kolbie M-Type jest bardzo wygodny. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Mp7 to bardzo zła sugestia. Właśnie zamknąłem "niby_GB" tego czegoś i zastanawiam się w jaki sposób przekazać właścicielowi, ze właśnie spisałem akt zgonu... A części niektórych do tego nie kupisz, choćbyś się us***. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 m-type to jest badziewnie wyglądająca hybryda i wg mnie niezbyt wygodna. Kolby nie można złożyć zupełnie, co przeczy trochę idei broni pdw, ma być króciutka, łatwa w obsłudze i generalnie poręczna ( czytaj broń dla kierowców, kucharzy czy ochroniarzy :P ). Śmiem twierdzić, że m-typie jest mniej wygodna od normalnej mp5 ze składaną kolbą, a ta nie pozuje jak wspomniana emka na broń typu PDW. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 m-type to jest badziewnie wyglądająca hybryda i wg mnie niezbyt wygodna. Kolby nie można złożyć zupełnie, co przeczy trochę idei broni pdw, ma być króciutka, łatwa w obsłudze i generalnie poręczna ( czytaj broń dla kierowców, kucharzy czy ochroniarzy :P ). Śmiem twierdzić, że m-typie jest mniej wygodna od normalnej mp5 ze składaną kolbą, a ta nie pozuje jak wspomniana emka na broń typu PDW. Mylisz sie. Posiadam M-type i posiadlem zwykla mp5 i duzo wygodniejszy jest m-type w zlozeniu sie. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Ari ile ludzi tyle opinii :) Mi najwygodniej się składa do mojej mp5 ze stałą kolbą i koli na wysokim, skośnym montażu. Ale jakoś nigdy nie mogłem się przyzwyczaić do składanej kolby od m4, pewnie dlatego, że sam nigdy takowej nie miałem. Ja po prostu niezbyt przepadam za replikami, które nie mają swojego odpowiednika w broni ostrej, a już w ogóle denerwuje mnie ostatnio panująca moda na montowanie kolby od m4 do każdej możliwej repliki, od snajperek, przez kałacha do chociażby mp5 :P Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 No jak komu wygodniej :). Ale w ostrej też sa przypadki stosowania kolby od m4. Dla mnie kolba od m4 to najwygodniejsza kolba do ktorej sie skladalem :D . Ale do takiej mp5k warto by było gdyby zaprojektowano kolbe od m4 która składa się również na bok jak w PDW Quote Link to post Share on other sites
PioAli Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Jak już jest temat o m-type to chciałbym zapytać czy jak rozbiorę to w celach konserwacji, czyszczenia to się nie rozpadnie mi w dłoniach? Mile widziane dodatkowe informacji o rozbieraniu. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Zerknij w temacie o MP5K PDW, to jest ta sama replika ;-), karoserią tylko się różni. Z 5 razy jest opis jak to rozłożyć. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 Ja tam nie mogę się złożyć do innej kolby niż do stałej od M16. Inne są za krótkie i się telepią. Rozbiera się to dziadostwo ciężko jak cholera i zajmie Ci to pół dnia gdzieś. Co tam konserwować? :F Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 Ile???? Może ze 20 min dla niewprawnego, jak przeczyta dobrze temat ;-). + 15 min na rozbiórkę GB, jak to robi po raz pierwszy, oczywiście po oglądnięciu filmików instruktażowych ;-). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts