noah Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Wiecie może z jakiej jednostki są widoczni na zdjęciu żołnierze w nomexach? Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 ten pan na schodach (cały w UCP) ma naszywke Airborne Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 (edited) Zapewne Rangers, pan na dole ma naszywkę AirBorne a zapewne są z jednego unitu :idea: :-F Edited December 11, 2008 by Piasek89 Quote Link to post Share on other sites
brok Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Tyle, że pan z naszywką Airborne nie ma na sobie nomeksów, więc niekoniecznie są z jednej jednostki. Nie wiem jak jest w armii, ale w korpusie w kombinezony ubierają się goście z EOD. Być może w armii jest podobnie. Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Że ma naszywke Airborne to nie musi być Ranger. Brakuje Scrolla Regimentu i łuczka Ranger. Ponadto nie używają IBA w UCP, tylko RLCS w Ranger Green'ie. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Że ma naszywke Airborne to nie musi być Ranger. Brakuje Scrolla Regimentu i łuczka Ranger. Ponadto nie używają IBA w UCP, tylko RLCS w Ranger Green'ie. A czy ktoś napisał, że on jest Ranger? Nie. Kolo cały w pixelu widać, że jest z 101szej. A chłopaki w nomexach to może PJ, którzy działają akurat z us army? Kij wie może Sasz albo Królik coś wiedzą :-P Quote Link to post Share on other sites
G838 Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Jezzz.... sami specjaliści. To że kolesie ubrali nomexy to muszą być od razu z rangereodsealreconomfgd3lt4? A może to zwykli żołnierze? Może przed pojawieniem się w większej ilości A2U czy ACU Flame Resistant korzystali z kombinezonów nomexowych, tak jak też czyniła to USMC? Majkel86 pisze że "Kolo cały w pixelu widać, że jest z 101szej". A zwróciłeś uwagę na KTÓRYM RAMIENIU ma naszywkę? He? Poza tym, gdyby "kolo cały w pixelu" był ze 101szej, to raczej miałby naszywkę swojego pułku na hełmie. Reasumując, moim zdaniem nie da się określić dokładnie jednostki skąd pochodzą żołnierze patrząc jedynie na samo zdjęcie. To może być każda jednostka bojowa. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 I jakby tego było mało Facet w UCP schodzi do respa ;) Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 A to dziad, bez okularów i czerwonej szmaty. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 I ma smutną minę, bo w tym pancerzu nie poczuł trafienia i go Talibowie zwyzywali ;) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Majkel86 pisze że "Kolo cały w pixelu widać, że jest z 101szej". A zwróciłeś uwagę na KTÓRYM RAMIENIU ma naszywkę? He? Poza tym, gdyby "kolo cały w pixelu" był ze 101szej, to raczej miałby naszywkę swojego pułku na hełmie. Fuck znów zapomniałem :???: Dzięki za poprawkę :) Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Majkel, chodziło mi o wypowiedź Piaska. Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Ja tylko gdybałem, ale faktycznie masz racje z ramieniem i naszywką więc trudno w sumie jednoznacznie stwierdzić :-o Quote Link to post Share on other sites
noah Posted December 12, 2008 Author Report Share Posted December 12, 2008 (edited) Ok, udało mi się znaleźć jeszcze jedną fotkę, tym razem mam jednak do niej opis. BAGHDAD, Iraq (November 26, 2008) - U.S. Air Force Tech. Sgt. Daniel Prosymchak, right, and an interpreter speak to Iraqi civilians during a joint patrol with Iraqi police and Sons of Iraq members for improvised explosive devices in the Doura district of Baghdad, Iraq, Nov. 22, 2008. Prosymchak assigned to Detachment 3, 732nd Expeditionary Security Forces Squadron, attached to the U.S. Army's 4th Infantry Division, 1st Brigade Combat Team. Photo by Petty Officer 2nd Class Todd Frantom, U.S. Navy. Więc chyba samemu udało mi się rozwiązać moją zagadkę. :) "Kolo cały w pixelu widać, że jest z 101szej". A zwróciłeś uwagę na KTÓRYM RAMIENIU ma naszywkę? He?. Możesz dla mnie rozwinąć tą kwestie? Na zdjęciach spotkałem się już nie raz z tym, że żołnierze nosi naszywki "podwójnie", na obu ramionach. Edited December 12, 2008 by noah Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Jest taki temat na tym forum "Obszywanie BDU" znajdziesz tam wszytkie odpowiedzi. Ewentualnie polecam lekturę regulaminu US Army 670-1. Quote Link to post Share on other sites
hada Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 ale w korpusie w kombinezony ubierają się goście z EOD Jak i grunci, recon, fast i wielu innych. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 A zauważyliście jaką kozacką minę ma ten policjant na 2gim planie? :F (na fotce którą zapodał Noah 2 posty wyżej) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts