frozenfish Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Drodzy Państwo jeśli ktokolwiek z Was ma do sprzedania stockowy cylinder do well l96a1 to ja go chętnie kupię. Ostatnio był rozleciał. gałka z całym ustrojstwem oddzieliła się od samego cylindra. P.S. Jeśli można to jakoś naprawić, to mam uszu szeroko otwarte na wszelkie pomysły:) Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Mmm- robimy komis w "Karabiny wyborowe" Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Przydało by się, chociarz starczy chyba to co jest? Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 (edited) Suwmiarka, mierzysz szerokość cylindra wewnątrz i na zewnątrz, kupujesz taką samą rurkę bezszwową ze stali kwasowej lub podobnej. Potem dajesz to jakiemuś tokarzowi razem ze starym cylindrem. Każesz mu wyciąć ten podłużny kanał, założyć głowice i ten zaczep do nowego cylindra i wsio. Problem rozwiązany, masz niezniszczalny cylinder. Powinno zmieścić się w 70 zł razem z rurką. Edited December 19, 2008 by blaszko Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted December 23, 2008 Author Report Share Posted December 23, 2008 nigdzie nie dostanę takiej idealnej rurki. Musiałbym ją wytoczyć na nowo. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 ponadto cylindra się nie toczy bo ma tedy poprzeczne rysy (chyba ze potem polerowanie). Robi sie je z rur ciagniętych :P Dowiadywałem się :/ odnosnie mojej VSR. Quote Link to post Share on other sites
TomcioASG_JRG Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 (edited) Wiem że ludzie robią coś takiego, toczą rurki i później polerują całość. Ale czy to jest aż tak wspaniałe..? Nie wiem, nie kosztuje dużo więc można sprawdzić. Edited December 23, 2008 by TomcioASG_JRG Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 (edited) nigdzie nie dostanę takiej idealnej rurki. Musiałbym ją wytoczyć na nowo. Nie mUsi być idealna... Wystarczy dobrać odpowiedni O-ring ze sklepu chydraulicznego i pokrewnych... Edited December 23, 2008 by cezii Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Dokładnie tak jak pisze cezii, ja w moim mam coś w rodzaju bore up, bo średnica wewnętrzna jest o 1 mm większa. Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 @frozenfish Próbowałeś już czegoś? Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted December 26, 2008 Author Report Share Posted December 26, 2008 tak szukam pracy i potem kupuję cylinder pdi. A póki co znalazłem kogoś ze stokiem. Dziękuję Wam bardzo za wszystko. EOT Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Takie pytanie na marginesie tematu: czy jesteście pewni Panowie, że ten cylinder laylaxa będzie pasował do warriora? http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...x%20PSS%20Parts Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Skoro jest do Maruzena, to tak Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted December 27, 2008 Author Report Share Posted December 27, 2008 hmmm o sprowadzaniu z wgc nie myślałem... może by wyszło taniej:P Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Przy obecnej zniżce na WGC wychodzi ze sprowadzeniem zbiorowym sporo poniżej 300 zł. Co do pasowania - CEZII - to, że powinien pasować bo jest do maruzena, to wiem. Pytanie - czy ktoś montował i sprawdzał na warriorze? Doczytałem się, że Legileg podobno miał taki cylinder kiedyś - może Legi masz go jeszcze do sprzedania? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts