Alexx Posted March 16, 2004 Report Share Posted March 16, 2004 Ufff nareszcie zainstalowalem Kolimator Na sfoją MP5 gdzies z 30 minut z tym kombinowalem,ale juz ok i sie trzyma jak kamien ;) A teraz mam takie pytanie jak go ustawic aby idealnie celowal ? Bo mam muszke a kropka od kolimatora jest gdzies calkiem z boku... Slyszalem ze cos sie z żyłką robi... Moze tos cos doradzic ? Quote Link to post Share on other sites
Santiago Posted March 16, 2004 Report Share Posted March 16, 2004 Powiedz najpierw jaki masz kolimator :wink: A powinny byc do tego jakies pokretla zerujace kropke. Quote Link to post Share on other sites
Alexx Posted March 16, 2004 Author Report Share Posted March 16, 2004 Hmm kolimatorek mam ten za 40 zł.... Ma pokrętła ale jakies dziwne one ;) Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted March 16, 2004 Report Share Posted March 16, 2004 inaczej nie dasz rady. Wyceluj strzel, zobacz gdzie trafiles w tarcze. Ustaw kolimator zamiast w srodek to w miejsce gdzie trafiles, nastepienie wyceluj w srodek strzel i znow nie zmieniajac pozycji ustaw kolimator na miejscie gdzie trafiles, az miejsce trafienia rownac sie bedzie miejscu celowania :). Quote Link to post Share on other sites
Ssak Posted March 21, 2004 Report Share Posted March 21, 2004 Zerowanie celownika=ustawianie kalimatora(u).All jest na witrynie http://asg.pl/text.php?dzial=warsztat&text=1 Quote Link to post Share on other sites
vendi Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 Mam pytanie. Zainstalowałem tajgunowski (za 40zł) kolimator na DE z UHC. Nie mogę go dobrze wyregulować w pionie. Podniosłem tylna cześć maksymalnie do góry, pomimo to i tak z każgej odległości celuję pod celem (wraz ze zwiększeniem odległości coraz niżej). Czy wy też macie takie problemy? Jak wyregulować ten kolimator? Czy może powinienem opuścić tylną część, choć wydaje mi się że powinna być jeszcze wyżej? Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 To znaczy trafiasz niżej czy wyżej niż celujesz? Jeśli trafiasz niżej niż wskazuje plamka kolimatora to musisz podnieść tył do góry. Jeśli trafiasz wyżej niż wskazuje plamka to podnosisz przód. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
vendi Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 Gdy plamka wskazuje środek tarczy trafiam poniżej środka. Niestety tyłu już się nie da bardziej podnieść :( Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 Nie znam budowy tego kolimatora ale może spróbuj podłożyć jakąś podkładkę. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 moze za blisko stoisz? :wink: tarczy oczywiscie :lol: Quote Link to post Share on other sites
vendi Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 Sprawdzam z 1m i 6-7m na tych 6-7 metrach przy celowaniu w środek gun strzela niżej niz na 1m. Sprawdzę jeszcze w "plenerze". Quote Link to post Share on other sites
PAT_Pinky Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 Sprawadz z 20 metrow. 0,25 strzelajac bez wiatru i wyreguluj porzadnie Hop Up. Quote Link to post Share on other sites
vendi Posted June 12, 2004 Report Share Posted June 12, 2004 Sprawadz z 20 metrow. 0,25 strzelajac bez wiatru i wyreguluj porzadnie Hop Up. To jest Desert z UHC nie da się w nim wyregulowac hop upa :lol: Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted June 15, 2004 Report Share Posted June 15, 2004 Jeśli to ten otwarty to można pokombinowac z podkłądkami po bokach i go wyregulować, (ja tak ustawiłem na swoim G36)... Pion: można wsunąć delikatnie mały klin (np wystrugany z zapałki) lekko z tyłu.. też miałem ten problem... Jak masz zamknięty - sprzedaji kup otwarty :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
vendi Posted June 16, 2004 Report Share Posted June 16, 2004 Tak już podłożyłem z tyłu i sytuacja się poprawiła. Nie widziałem, tego telewizorka, więc nie wiem jak się sprawuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts