itotachi Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Tuż przed świętami otrzymałem magazynek bębnowy do G36 firmy BOYI/DBOYS : link do sklepu Niestety w opakowaniu nie ma żadnej instrukcji ani informacji o akumulatorze. Nie ma też żadnej ładowarki. Na samym magazynku jest jedynie wytłoczona informacja aby nie ładowac dłużej niż 3-4h. Może ktoś ma taki magazynek z ładowarką i będzie mógł mi pomoć w odpowiedzi na pytania: 1. Jaki akumator jest wbudowany w magazynek (pojemność, napięcie) 2. Jakim napięciem powinienem ładować ten akumulator? 3. Jakim prądem powinienem ładować ten akumulator? 4. Jaka jest polaryzacja gniazda akumulatora w magazynku (czyli, co jest na bolcu plus czy minus)? Oczywiście zapytanie wysłałem do sklepu, w ktorym towar został zakupiony, ale zapewne z powodu przerwy świątecznej nie ma odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Połóż na półce i reklamuj, bez ładowarki to sobie możesz nim porzucać. Quote Link to post Share on other sites
pacy Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 W opisie an stronie sklepu nigdzie nie jest wymieniona ładowarka jako część zestawu. ;-) . Mam taki magazynek tylko, że mój był droższy o 10 pln i miał ładowarkę. Gunfire później je wyprzedał bo ładowarka ma za krótkie bolce do gniazdka. W środku są 4 paluszki AAA. Naładowane do pełna. Co do polaryzacji do nie pwoiem jaka, ale jak szukałem rozwiązania co do ładowarki wyszło, że od Nokii N70 pasowałaby prawie idealnie :). Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) Z tego co pamiętam to aku jest 4,8V 700mAh. Miałem ten sam tylko, że do M4. Ładujesz prądem 4,8V, natężenie najlepiej koło 200mAh. Jak masz ładowarkę MW to dajesz na 500mA i ładujesz. Co do +/- to podpinasz woltomierz i sprawdzasz czy napięcie jest na + czy na -, jeżeli na - to, musisz podłączyć na odwrót do ładowarki. Edited December 27, 2008 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 :wink: :wink: Ładujesz prądem 4,8V :wink: :wink: Prąd, natężenie - jednostka Amper [A] Napięcie - jednostka volt [V] Tak więc jak juz to powinno być "Ładujesz napięciem 4,8V". Poza tym żadne 4,8V ! takie jest napięcie nominalne akumulatora. Akumulatory powinno się ładować do napięcia 1,49V/ogniwo czyli w tym wypadku ładowarka powinna dostarczać napięcie 5,96V. Quote Link to post Share on other sites
itotachi Posted December 28, 2008 Author Report Share Posted December 28, 2008 Niechętnie (ze względu na ewentualny zwrot) zdecydowałem się dobrać do środka i okazało się, że nie ma żadnego akumulatorka. Jest miejsce na cztery baterie/akumulatory AAA 1.5V ! Niestety producent nie dostarczył baterii/akumulatorów. Sprawa jest już jasna a opis na obudowie w tym przypadku można zignorować. Informacje o tym na stronie produktu lub choćby krótka instukcja zaoszczędziłaby czasu i niepotrzebnego dochodzenia. Za powyższe zainteresowanie i podpowiedzi bardzo dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
ozy Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 (edited) Itotachi, jak się to ustrojstwo sprawuje? Przestrzelałeś już co nieco ten magazynek? Na ile kulek wystarczają załadowane baterie? I jak on wygląda - pasuje kolorem, fakturą materiału do repliki (btw, jakiej firmy G36 masz?), czy odstaje wyglądem? Zadowolony jesteś z zakupu? A może ktoś inny używa tego maga - chętnie posłucham opinni, ponieważ rozważam jego zakup. Edited January 2, 2009 by ozy Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 8, 2009 Report Share Posted January 8, 2009 w sumie podpinam sie do pytan ozy Quote Link to post Share on other sites
pacy Posted January 8, 2009 Report Share Posted January 8, 2009 Ja wystrzelałem z niego około 8k. Aku ciężko mi powiedzieć bo warunki ostanio ciężkie i starczyło na około 4k kulek. Ogólnie kolorystycznie jest trochę bardziej błyszczący i "czarniejszy" od repliki JG. Mi tam pasuje, nie używam przycisku do podkręcania i na sound control podaje bezproblemowo, ale i rofa nie mam jakiegoś fantastycznego (18 bb/s). Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Ja z własnych doświadczeń z owym magazynkiem moge powiedziec że na początku dało się z niego wystrzelic jak kolega pacy wspomniał okolo 8tys a później było coraz gorzej. Teraz to jest maksymalnie 4tys. Ja planuje zastąpic owe akumulatorki zwykłymi paluszkami, postaram się zrobic na nie jakiś pojemnik i zasiłac z nich maga wydaję mi się to lepszym rozwiązaniem i bardziej praktycznym. Quote Link to post Share on other sites
pacy Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Tez tak planuje bo na początku było dobrze, ale albo ta ładowarka z zestawu jest do kitu albo te baterie. A najprawdopodobniej to i to, bo ostatnio padło bardzo szybko może z 2k bb wystrzeliłem. Trzeba będzi włożyć tam normalne jakieś aku i chyba będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 nie mam jeszcze pomysłu na ta skrzyneczke ale jak coś wymyśle to napiszę Quote Link to post Share on other sites
ozy Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Dzięki za info! Macie możliwość obfotografować to cudo, wraz z miejscem na baterie? Nie da rady wcisnąć tam 'normalnych' ogniw? Bo perspektywa kupowania maga CA za ponad 400 zł mi się nie uśmiecha... Quote Link to post Share on other sites
ozy Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Jeszcze jedna sprawa - czy ten mag pasuje do G36 ze stajni CA? Pacy wspomina o JG, czy ktoś używa go z repliką ClassicArmy? Quote Link to post Share on other sites
pacy Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Testowałem też z G36K z CA kolegi i podawał bez problemu, chyba nawet lepiej siedział niż w mojej giecie z JG bo musiałem go trochę podpiłować. JUtro bede miał chwile to zrobię zdjecię tej komory z bateriami. Ja myślałem żeby wziąć taki pojemnik na baterie 4xaaa z jakieś starego grata elektronicznego, kable byłby od razy wprowadzone do silnika i nie byłbo by problemu z ładowaniem. Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 (edited) Witam Ja używam go w swojej Giecie CA znajomy takiego samego w Starze i nie mamy problemu. Ja mam naprawde duży rof nie mierzyłem ale 23 < W weekend zrobię fotki Edited January 20, 2009 by fiolek Quote Link to post Share on other sites
ozy Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 I jak, udało się jakoś rozwiązać problem z batką? Zrobiliście fotki? Quote Link to post Share on other sites
pacy Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 POnizej obiecane zdjęcia, jak widać jakość wykonania nie zachwyca. Przewody cienkie ledwie zlutowane. PLastikowe tryby też nie napawają optymizmem dobrze, że chcociaż solidnie przesmarowane. Puste miejsce przy silniku to na baterie właśnie jest. Co do samej baterii to jest ona poprostu bardzo podatna na warunki atmosferyczne, jak mi apdła po 2 tysiącach kulek poleżą troche w domu w cieple i podłączona pod ładowarke pokazała nominale napięcie :roll: . Quote Link to post Share on other sites
ozy Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Haha, poziom wykonania jak w radzieckich samochodach zdalnie sterowanych z lat 80`tych :) Dzięki za fatygę. Próbowałeś tam jakiś pakiet mini wsadzić? Pewnie dało by się wywiercić otwór na przewody z baterii i z silnika, by trzymać wtyczki na zewnątrz, i nie rozbierać magazynka przy każdym ładowaniu. Quote Link to post Share on other sites
pacy Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Właśnie tak zamierzam zrobić, kupić jakieś plauszki aaa Gp, spakietować i wtyczke dać na zewnątrz bo nie sądze żeby plastikowe gwinty długo wytrzymały co tygodniowe rozkręcanie na ładowanie. Jak zrobię to zdam relacje. Quote Link to post Share on other sites
pacy Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 No dobra w środku siedzi mi w końcu pakiecik własnej produkcji, Gp 1000 mA także powinien dać radę nawet w mroźne dni. Jak zwykle dopadły jakieś tam kable które trzeba było lutować. Zastanawiam się czy wogóle ich nie wywalić w diabły całe te ustrojstwo i tak jest tylko do sound control. Idealnie jakby silniczek dawał radę ba bateriach asgowych to bym podpiął pod główną i by podkręcał jak wciskał bym spust. NIżej zdjęcia jak to wygląda z zewntarz( nie załadnie ale nie o to chodzi). Zdjęcie robione w trakcie ładowania także tam jest tylko wtyczka do ładowania i wtyczka żeby odłączyć silnik przy ładowaniu. Quote Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 (edited) J amiałem dwa magi z Dboya. W pierwszym zjarała sie ładowarka po godzinie ładowania. W kolejnym najprawdopodobniej silnik podczas pierwszej strzelanki. W sumie to przed nią... Edited February 3, 2009 by ebola_85 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts