Ratoll Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 (edited) Witajcie, Przez chwilę zastanawiałem się, czy nie powinienem tego posta napisać w dziale o replikach klasy I - zdecydowanie pod względem wykonania się do niej zalicza. To najsolidniej wykonana replika jaką widziałem, a widziałem wiele. Poza jednym drobiazgiem. Na zębatce tłokowej ułamał mi się ząbek odpowiedzialny za szturachanie mechanizmu burst'ów 3-strzałowych. Zębatka ta różni się od standardowych, znanych z gb v2 i gb v3, właśnie obecnością tego ząbka. Dzwoniłem po paru serwisach, nikt nie ma takie zębatki. Jest szansa, że u Krakmana będą mieli, ale najwcześniej za miesiąc mam się zacząć pytać .. Czy może ktoś z Was ma taką zębatkę niepotrzebną na półce, lub ma pomysły, skąd ją zdobyć ? Edited December 29, 2008 by Ratoll Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Wiem, że w Mkach JG, tych z metalowym body i mosfetami, są identyczne zębatki jak w Type89 BE. Więcej pomóc nie jestem w stanie. Przez chwilę zastanawiałem się, czy nie powinienem tego posta napisać w dziale o replikach klasy I - zdecydowanie pod względem wykonania się do niej zalicza.To najsolidniej wykonana replika jaką widziałem, a widziałem wiele. Całkowicie się z Tobą... nie zgadzam :lol: Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Daj fotkę jak to wyglada a wujek poldeck coś wymyśli ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted December 29, 2008 Author Report Share Posted December 29, 2008 JG z metalowym body i mosfetami ? Nawet nie wiedziałem, że takie coś jest. Pogóglam, poszukam, dzięki za podpowiedź. Foto zębatki (zapożyczone z www.arniesairsoft.co.uk): Chodzi o tą wypustkę idącą na zdjęciu od osi w górę. Będę wdzięczny za każde dodatkowe info. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 A spróbuj wywiercić w tym miejscu dziurę, nagwintować i wkręcić śrubkę. Gwint zabezpieczyć, żeby się nie odkręcała i wyrzeźbić ząbek z wystającej śrubeczki. Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted December 30, 2008 Author Report Share Posted December 30, 2008 Yup, myślałem o tym. Jeśli nie zdobędę zębatki, będę miał dwie opcje : zrobić tak jak mówisz albo zaimplementować singla/bursty elektroniczne. Szukałem info o tych emkach JG z mosfetem - narazie to nowość, nawet fotek zbyt wiele nie ma. Ale na jednej widziałem tą zębatkę (niestety tylko od góry) - pypczek do popychacza dyszy się różni, więc zębataka nie jest identyczna. Ale może też ma moją wypustkę od spodu - nie mam jak sprawdzić. Poczekać trzeba, aż pojawi się w Sieci więcej informacji. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Właśnie fotkę chciałem po to by zobaczyć czy jest taka możliwość :-D . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts