Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

BE Type 89 - zębatka tłokowa

Recommended Posts

Witajcie,

Przez chwilę zastanawiałem się, czy nie powinienem tego posta napisać w dziale o replikach klasy I - zdecydowanie pod względem wykonania się do niej zalicza.

To najsolidniej wykonana replika jaką widziałem, a widziałem wiele.

Poza jednym drobiazgiem.

Na zębatce tłokowej ułamał mi się ząbek odpowiedzialny za szturachanie mechanizmu burst'ów 3-strzałowych. Zębatka ta różni się od standardowych, znanych z gb v2 i gb v3, właśnie obecnością tego ząbka.

Dzwoniłem po paru serwisach, nikt nie ma takie zębatki. Jest szansa, że u Krakmana będą mieli, ale najwcześniej za miesiąc mam się zacząć pytać ..

Czy może ktoś z Was ma taką zębatkę niepotrzebną na półce, lub ma pomysły, skąd ją zdobyć ?

Edited by Ratoll

Wiem, że w Mkach JG, tych z metalowym body i mosfetami, są identyczne zębatki jak w Type89 BE. Więcej pomóc nie jestem w stanie.

Przez chwilę zastanawiałem się, czy nie powinienem tego posta napisać w dziale o replikach klasy I - zdecydowanie pod względem wykonania się do niej zalicza.To najsolidniej wykonana replika jaką widziałem, a widziałem wiele.

Całkowicie się z Tobą... nie zgadzam :lol:

JG z metalowym body i mosfetami ? Nawet nie wiedziałem, że takie coś jest.

Pogóglam, poszukam, dzięki za podpowiedź.

Foto zębatki (zapożyczone z www.arniesairsoft.co.uk):

sectorgrearmediumkq3.jpg

Chodzi o tą wypustkę idącą na zdjęciu od osi w górę.

Będę wdzięczny za każde dodatkowe info.

Yup, myślałem o tym. Jeśli nie zdobędę zębatki, będę miał dwie opcje : zrobić tak jak mówisz albo zaimplementować singla/bursty elektroniczne.

Szukałem info o tych emkach JG z mosfetem - narazie to nowość, nawet fotek zbyt wiele nie ma. Ale na jednej widziałem tą zębatkę (niestety tylko od góry) - pypczek do popychacza dyszy się różni, więc zębataka nie jest identyczna. Ale może też ma moją wypustkę od spodu - nie mam jak sprawdzić. Poczekać trzeba, aż pojawi się w Sieci więcej informacji.