radolus Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Witam Zakupiłem sobie tą replikę : http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...20Custom%20AEGs wraz z upgradami a to są jej dane techniczne po przeróbkach : model: M16A3 firma: WGC Custom body: G&P full metal, chłodnica przednia i kolba wzmacniany ABS, oznaczenia Colt's Firearms - stock gearbox: G&P Ver. 2 wzmacniany - stock silnik: G&P Hight Speed - stock zębatki: SYSTEMA wzmocnione Super Torque Up - 269zł sprężyna główna: GUARDER m140 o nierównomiernym skoku (ułatwia napinanie) - 60zł tłok: DEEP FIRE wzmocniony - 51zł zestaw cylindra: SYSTEMA o powiększonej średnicy - 249zł gumka HU: SYSTEMA z czarnego silikonu - 28zł lufa: SYSTEMA precyzyjna o średnicy 6,04mm i długości 509mm - 135zł wejście na akumlator typu LARGE - akumlator SANYO - 175zł Mój problem polega na tym że kiedy naciskam na spust to praktycznie nic się nie dzieje . Dopiero bardzo silne naciśnięcie na spust daje efekt ( nie zawsze ) Czasem mam wrażenie że aż go złamie zanim oddam strzał . Czy we wszystkich AEG-ach tak jest ?? Jeżeli nie to czy ktoś się już z tym spotkał ?? Pozdrawiam :D Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Blaszki stykowe masz pewnie za szeroko ustawione. I dopiero skrajnie silne dociśnięcie zwiera z nimi kostke stykową. Otwórz GB i popraw bo inaczej spalisz szybko styki. Quote Link to post Share on other sites
suchy1992 Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Mam podobnie w swoim G36k, ale tylko na trybie ognia semi i to też nie w takim stopniu jak Ty. Troszkę trudno się naciska i słabo odbija spust. GB nie otwieram bo gwarancja więc myślę, że jakoś to wytrzymam. I tak częściej używam auto. Quote Link to post Share on other sites
radolus Posted January 1, 2009 Author Report Share Posted January 1, 2009 (edited) U mnie przy tej mocy to auto podobno odpada ( tak mi mówiono [540 FPS ] ) Nie chce otwierać GB bo się nie znam na " bebechach " XD . Znacie w trójmieście jakiegoś rusznikarza który by się na tym znał ???? POZDRO Edited January 1, 2009 by radolus Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Rusznikarz? Chryste, nie przesadzaj. Wyślij do jakiegoś serwisu airsoftowego. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 A 540 fps to tak naprawdę pikuś. I full auto w niczym nie wadzi. Quote Link to post Share on other sites
kruck Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 http://asgshop.pl/sklep/serwis/glowna.htm Quote Link to post Share on other sites
radolus Posted January 1, 2009 Author Report Share Posted January 1, 2009 Rusznikarz? Chryste, nie przesadzaj. Wyślij do jakiegoś serwisu airsoftowego. Czyli GB mi się nie rozwali przy auto ???? Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 nie powinno byc problemu przy tej mocy (to tez zalezy w jaki sposob uzyskali wieksza moc w twojej replice), wyslij do asgshopu replike niech ci ja poza wymienionym problemem przejza, po ich serwisie bedziesz dopiero zadowolony z nabytej repliki. PS. Nie dawaj do rak byle komu swojej repliki, bo mozesz miec wieksze koszta niz bys dal do serwisu, no i serwis na swoja usluge da Ci gwarancje. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 540 Fps na springu M140??Pierwsze słysze...Dziwne rzeczy dzieją się na świecie... Quote Link to post Share on other sites
radolus Posted January 1, 2009 Author Report Share Posted January 1, 2009 540 Fps na springu M140??Pierwsze słysze...Dziwne rzeczy dzieją się na świecie... Ja tam tylko piszę to co napisał koleś od repliki . :P Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Ja podczas eksperymentowania na M130 doszedłem do prawie 500fps (493-496) więc czemu nie... Różne rzeczy na tym świecie bywają :) Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Możesz wymienić co założyłeś, jaka replika i jakie gb ? 8-) Quote Link to post Share on other sites
radolus Posted January 2, 2009 Author Report Share Posted January 2, 2009 Witam Zakupiłem sobie tą replikę : http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...20Custom%20AEGs wraz z upgradami a to są jej dane techniczne po przeróbkach : model: M16A3 firma: WGC Custom body: G&P full metal, chłodnica przednia i kolba wzmacniany ABS, oznaczenia Colt's Firearms - stock gearbox: G&P Ver. 2 wzmacniany - stock silnik: G&P Hight Speed - stock zębatki: SYSTEMA wzmocnione Super Torque Up - 269zł sprężyna główna: GUARDER m140 o nierównomiernym skoku (ułatwia napinanie) - 60zł tłok: DEEP FIRE wzmocniony - 51zł zestaw cylindra: SYSTEMA o powiększonej średnicy - 249zł gumka HU: SYSTEMA z czarnego silikonu - 28zł lufa: SYSTEMA precyzyjna o średnicy 6,04mm i długości 509mm - 135zł wejście na akumlator typu LARGE - akumlator SANYO - 175zł Mój problem polega na tym że kiedy naciskam na spust to praktycznie nic się nie dzieje . Dopiero bardzo silne naciśnięcie na spust daje efekt ( nie zawsze ) Czasem mam wrażenie że aż go złamie zanim oddam strzał . Czy we wszystkich AEG-ach tak jest ?? Jeżeli nie to czy ktoś się już z tym spotkał ?? Pozdrawiam :D Wszystko było u góry ^^ Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 A jeżeli pytanie było do mnie - to chyba jednak nie ten temat ;) Quote Link to post Share on other sites
radolus Posted January 3, 2009 Author Report Share Posted January 3, 2009 nie znalazłem edytuj a więc pytam :D Czy przy tej konfiguracji i fps-ach przy strzelaniu auto może się coś stać mojej replice ?? Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Stać się zawsze może i na to nie ma mocnych. Repliki w których moc została zwiększona zwykle wykazują tendencje do krótszego bezawaryjnego działania niż repliki stock'owe. Zależy to oczywiście od klasy części które zostały użyte do tuningu. Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Ja w sowim Gr16R4 wstawiłem bore up systemy o powiększonej średnicy i sp120 i miałem bez problemów 460 fps :) tak więc cuda się zdarzają. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts