Majster' Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Więc zacznę tak - ten dział wydał mi sie najodpowiedniejszy, jeśli popełniłem błąd to proszę o przeniesienie. Sprawa jest taka - zależy mi na przekonaniu kilku osób grających dość aktywnie (częste imprezy integracyjne w firmie) w Paintball do gry w airsoft. Potrzebuję porównania a przynajmniej rozeznania w dziedzinie paintballu tzn. za ile można kupić dobry marker gwarantujący mało awaryjną pracę? Ile wynosi zasięg typowego markera? Jak w ogóle jest z bezawaryjnością markerów w porównaniu do replik asg? Czy ktoś z was zgrzeszył i miał kontakt z tamtą dyscypliną sportu? :-P Szukam ugruntowanych argumentów z serii cena/jakość/możliwości. Z góry dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi. Link to post Share on other sites
AnR Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 A po co? Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Zwykły, byle jaki, marker - 500 zeta. Zasięg - 20-30m po prostej, coś koło 40 lobem (niestety często się go używa, bo, po wstrzeleniu się w pozycję przeciwnika, jest skuteczny). Super zajebiste przyrządy celownicze w postaci czarno-przezroczystej tuby na wysokości twarzy. No chyba że strzelasz z biodra. Super zajebiste maski stylizowane na predatora. Dredy dodają +100 do grozy. Poza tym, powinieneś zapytać zwolenników PB dlaczego PB jest lepszy od airsoftu. Nie ma chyba nic, co by bardziej przekonywało do airsoftu ;). Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
AnR Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 (edited) Ja od jednego Malarza usłyszałem kiedyś, że airsoft to taki PB dla biednych. :F Ale to opinia jednego człowieka, który niekoniecznie musi wiedzieć na czym polega airsoft... i PB też. A w ogóle ten temat jest denny. Po kiego porównywać 2 różne zabawy, które średnią mają cokolwiek z sobą wspólnego. Foka pisał na ten temat bimbaliony postów. Wystarczy poszukać. Edited January 5, 2009 by AnR Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Wlasnie mialem mowic, ze jak tu Foka wparuje... A jeszcze jak ten dzial zobaczy... Link to post Share on other sites
mmaruda Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Do naszej ekipy niedawno dołączył jeden farbiarz i jest zachwycony. Powiedział, że lepsze niż PB, bo to "czysta" zabawa, a w PB człowiek się po pół godziny lepi od tego gluta. :wink: Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Paintball sobie a ersoft sobie i niech takpozostanie. Chcesz kogoś przekonywać? Zaproś na strzelankę niech sobie sam "dotknie" i zdecyduje. Jedno jest pewne, prawdziwy maniol ersoftu średnio wydaje 2-3 razy więcej kasy na swoje zabawki. Co nie znaczy że Paint nie potrafi być równie drogi ;) Link to post Share on other sites
Foka Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Po co przekonywać? Nie chcą to nie. Jakieś 5 lat grałem w PB, od 6 lat zajmuję się airsoftem... Obdzierając te zabawy z otoczek sportowo/militarnych są bardzo podobne, więc niezrozumiała jest dla mnie wojna "co lepsze". A poza tym niech se poszuka zanim napisze http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=2544 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=11404 Jedno jest pewne, prawdziwy maniol ersoftu średnio wydaje 2-3 razy więcej kasy na swoje zabawki. Co nie znaczy że Paint nie potrafi być równie drogi ;)Suma summarum koszta są podobne, bo my wydajemy na sprzęt, a paintballiści na grę. Link to post Share on other sites
Recommended Posts