ziku Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Od niedawna posiadam M4 SO Boyi/dboys full met. Dust cover przed wystrzalem jest w pozycji zamknietej. Po wystrzale otwiera sie samoczynnie, tak powinno byc? Jesli nie to jaka moze byc tego przyczyna? Jestem swiezynka airsoftowa, wiec srednio sie znam. zdrowko! Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Powinien być otwarty po "przeładowaniu" repliki. Czyli w zasadzie powinien być otwarty juz przed pierwszym strzałem. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Czasami trzeba to to ustrojstwo docisnąć mocniej, aż zaskoczy ząbek. Jak nie zaskakuje to możliwe, że trzeba by do leko podpiłować (zwęzić od strony klapki). Quote Link to post Share on other sites
ziku Posted January 9, 2009 Author Report Share Posted January 9, 2009 ząbek zaskakuje, chodzi o to, że najwyraźniej praca GB powoduje wibracje, które go otwierają. czyli zaskakuje za słabo?... thor, teoretycznie tak, ale czasem, jak się biega po jakichś piachach etc. to wolałbym żeby był zamknięty Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Jeżeli replika ma się zapylić to to zrobi bez względu na pozycję klapki :roll: Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Też mam M4 SO BOYI tylko u mnie jest wręcz na odwrót trzeba czasem kilka razy pociągnąć zanim się klapka otworzy, spróbuj dokręcić tą małą śrubkę przy zatrzasku albo daj na oś na której jest osadzona klapka trochę taśmy izolacyjnej powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 W zasadzie ja bym się cieszył, masz prawie jak w oryginale, gdzie klapka otwiera się przy pierwszym strzale (o ile zamknie się ją po przeładowaniu). ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts