Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP7 A1 [GALAXY G_7] - Tuning

Recommended Posts

Witam.

Niedługo kupię sobie MP7A1 od Galaxy i mam pytanie ogólne.

Jak to tuningować, tzn. czym.

Jestem parasnajperem [jak głupio brzmi :twisted: :-F ] i potrzebna mi broń poboczna.

Chodzi mi aby była cicha i mocna.

Pozdrawiam serdecznie.

PS. Proszę modów aby nie usuwali tego wątku.

Czy się nie tuninguje.

Snajperka ma zasięg około 70 metrów a to do 40 max.

Ogólnie replika ma mały ROF.

Do budynków też replika ma mieć zastosowanie.

Wszystkie części zamienne lay-lax kosztują około 400PLN.

Czy opłaca się to kupić [tuning]?

Które części najczęściej się sypią i które warto wymienić dla uzyskania lepszej szczelności, cichszego dźwięku?

To jest pytanie.

Poszukaj sobie, jest obszerny temat o tej replice. Wiedziałem to maleństwo w akcji. Powiem tak... To nigdy w życiu nie strzelało na 40 metrów. Chyba jak tym rzuciłeś. Jak masz mały ROF to zmień kable, bo chyba baterii o większym woltarzu do niej nie ma. Proście było kupić MP5K.

Sam mam mp5k galaxy, ostatnio wziąłem go sobie na CQB jako jedyną replikę i spisywał się znakomicie :) szczególnie z dobrą batką 9.6 bo stockowa nie powala na kolana. Zasięg skuteczny w stocku to spokojnie 30 metrów, ale to z racji krótkiej lufy i małej celności, kulki spokojnie niesie na ponad 40. Za te pieniążki bardzo ciężko dostać coś lepszego do CQB. Teraz tylko wrzucić słabszego springa, dobrze wypodkładkować i będzie świetna kosiarka :)

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Grzechotnik, dobry wybór ja mam i gienia szczyci się 70 metrami zmierzonego zasięgu na 0.25 P&J premium.

Pozdrawiam

Mogłeś to napisać normalnie, ale czyżbyś chciał przekazać światu tą dobrą nowinę ? "gienia" ? Rozmim mp5k Galaxy ? Może w stocku jeszcze niesie na te 70 m ?

Jak by co to przepraszam. Owszem dobrze rozumiesz, że chodziło o MP5K PDW Galaxy, lecz wolę inne określenia. Wykonywałem 2 pomiary, pierwszy ukazał 65m, ponieważ dalej był już płot. Drugi pomiar ukazał 69-71 m, wszystko oczywiście w stocku. Miałem już dużo replik w rękach ( i strzelałem z nich ) i muszę przyznać, że zadziwiła mnie bardzo celność, oraz zasięg jak na takie małe coś.

I nadaje się nie tylko na boczną.

PS. Nie ma żadnych podtekstów.

• 4 months later...

0a64355b23deebcfm.jpg c767fa28ef1a5262m.jpg

df99e2ef38367797m.jpg 31603c5c0d9dec02m.jpg

a68792cd525a4c06m.jpg

Chciałem umieścić gdzieś indziej niż na udzie i tak oto sobie wykombinowałem. Kompatybilne z molle. Jako PDW przenoszę pod ramieniem na panelu dodatkowo zamocowane na zawieszeniu jednopuntowym. Nie lata jak na nodze, nie przesuwa się, nie trzeba jak w przypadku troka rozpinać fastexa.

Ogólnie temat o MP7 jako PDW więc sobie pozwoliłem opisać mó patent.