thief7 Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Witam, Posiadam replike M4 ze zwykła, taktyczną kolbą i "przyklejoną" do niej baterią G&P G&P 9,6V 3300mAh, która bez żadnych oporów ciągnie sprężynę M120. Od jakiegoś czasu mam zachciewajkę, by wymienić kolbę na typ SF, chowając tym samym kable w prowadnicy kolby. Pomyślałem o czymś takim: Kolba SF na duże ogniwa. Jako, że nie widzi mi się kupno dedykowanej baterii do tej kolby, wymyśliłem by oddać dotychczasową baterię do jakiegoś sklepu/serwisu/specjalisty który przekonwertowałby ją do kolby SF. W związku z tym mam dwa pytania: 1. Jaki wymiary na ogniwa ma kolba w powyższym linku? 2. Czy mój pomysł jest poroniony? Bo może nie ma sensu "przerabiać" baterii tylko od razu kupić dedykowany akumulator? Jeśli tak to jaki? Wszelkie uwagi, propozycje mile widziane :) Pozdrawiam, Thief Link to post Share on other sites
gcze Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Bateria z takimi ogniwami wejdzie w układzie 3 3 2 tyle że raczej nikt nie przerobi tej baterii bo jest zgrzana fabrycznie i nie za bardzo da się ją rozdzielić na ogniwa. Link to post Share on other sites
thief7 Posted January 10, 2009 Author Report Share Posted January 10, 2009 Hmm... niezbyt pocieszająca wiadomość ;) W takim razie pozostaje dobór odpowiedniego, i jeśli dałoby rade, nie za drogiego akumulatorka - jakiej firmy? Link to post Share on other sites
Airking Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Polecam G&P, klik do kolby P&J pasuje idealnie. trzeba tylko przerobić wtyczkę ale z tym nie ma problemu Link to post Share on other sites
splinter Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Bateria z takimi ogniwami wejdzie w układzie 3 3 2 tyle że raczej nikt nie przerobi tej baterii bo jest zgrzana fabrycznie i nie za bardzo da się ją rozdzielić na ogniwa. Przerabiałem baterię o podobnym układzie ogniw tak aby pasowała do kolby SF. Różnica była taka, że miałem kolbę G&P mieszczącą tylko małe ogniwa. Baterie przerobiłem zaraz po zakupie, sprawdziłem tylko szybkostrzelność. Po lutowaniu parametry baterii nie uległy zmianie. Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Od siebie polecam: http://www.taiwangun.com/shop,show,850 Jeden z egzemplarzy, które mam pozwala na wywalenie około 2000 kulek na sprężynie M140, a drugi około 3000 kulek na sprężynie M125. Do kolby SF, którą podałeś pasuje niemal* idealnie. * - kolby nie da się całkiem złożyć (bateria jest o jakiś centymetr za długa, przez co kolbę da się złożyć o centymetr mniej). Pozdrawiam Link to post Share on other sites
thief7 Posted January 12, 2009 Author Report Share Posted January 12, 2009 Dzieki za zainteresowanie tematem :) i wiedzą, którą się dzielicie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts