Dragunow Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Witam. Jeżeli ktoś coś wie o tej replice (oczywiście G&P) to prosimy o informacje. Pozdrawiam. mam takie jedno konkretne pytanie. Czy tutaj w tym karabinie da się zamontować tłumik od SR? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2994 już w Polsce... xD Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Patrząc po fotkach wychodzi, że da radę. Tylko by trzeba było zdjąć tłumik płomienia, chyba, że jego średnica jest taka, że tłumik od SR-ki wejdzie na niego. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Tłumik od SR-ki wszedł by pewnie po małych modyfikacjach. I mówimy tutaj o tłumiku QD. Zwykły na pewno da się nakręcić na gwint. W ostrej wersji jest używany jednak QD. Quote Link to post Share on other sites
Cisko Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Tłumik QD z srki napewno będzie pasować lufa może ew. wejść w gąbki tłumiące ale to nie problem. Swoją drogą mogli by sprowadzić kilka sztuk samej konwersji xm110 ;-) Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 29, 2009 Author Report Share Posted January 29, 2009 I znowu konwersja by kosztowała z 1000 zł .... Quote Link to post Share on other sites
Yuber Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 A 1000zł to dużo jak na widzi mi się maniaka :D? Mówimy o replice wyborowej a tutaj nie można mieć mało kasy! Najs! Quote Link to post Share on other sites
gombek88 Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Ja wiem czy dużo mnie już 1800 zł kosztowały części do tego karabinu, ale cóż nikt nie mówił że to tanie hobby 8) Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 W sumie to moje SR-25 jest zbliżone bardziej do Xm110 a nieżeli do samego SR-25 :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 4, 2009 Author Report Share Posted May 4, 2009 Wracając do tematu pierwotnego :P ma już ktoś tą wersję od G&P. Nie wiemy co tam w GB siedzi i chętnie się dowiemy. Podobno na łożyskach 8... Jest tam przedłużony GB czy znowu trza samemu kombinowac? Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 (edited) Wg. informacji podawanych w sklepach i na podstawie informacji z http://www.gp-web.com sprawa jest jasna - Siedzi tam zwykły V.2 na 8mm łożyskach. Pewno ukłon producenta w stronę znawców tematu z zagranicy, którzy dostają apopleksji na samą myśl ,że jest tam coś czego nie produkuje Systema. I tylko głupi Polacy montują M170 w stock'owym karabinie G&P... Tylko modlić się aby wypuścili wersje SE z długim GB - też na 8 mm łożyskach ;D ps. Tłumik QD od SR-25 pasuje bez problemów - trzeba tylko tłumik płomienia odkręcić...lub zamontować taki tłumik płomienia który nie będzie wystawać poza obrys lufy. Edited May 4, 2009 by mk29 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Tylko modlić się aby wypuścili wersje SE z długim GB - też na 8 mm łożyskach ;D Niestety już kiedyś było o tym, G&P zawiesiło produkcję karabinów z gearboxem ver2 LONG. Więc wątpię, żeby wznowili... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 4, 2009 Author Report Share Posted May 4, 2009 Szlifierka w dłoń i sami montujemy przedłużony GB xDDD Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 14, 2009 Author Report Share Posted May 14, 2009 Post pod postem ale trudno. Dziś widziałem i macałem... z zewnątrz elegacnio, a wewnątrz ? syf kiła i kilo teflonu. Jakaś komiczna długa dysza, oczywiście o borku możemy zapomnieć chyba, że znowu przerabianie dyszy od Auga... Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 (edited) Post pod postem ale trudno. Dziś widziałem i macałem... z zewnątrz elegacnio, a wewnątrz ? syf kiła i kilo teflonu. Jakaś komiczna długa dysza, oczywiście o borku możemy zapomnieć chyba, że znowu przerabianie dyszy od Auga... ..... :???: 3 posty niżej napisałem że siedzi tam zwykły GB V.2, więc jakoś do tej komory od M4/M16, trzeba to powietrze wprowadzić. Korpusy AR-10 i AR-15 różnią się długością o przeszło 4 cm. Z przodu masz tulejkę w której pracuje dysza a z tyłu metalowy element , przykręcony do prowadnicy w gb - a do którego przykręcona jest kolba - taki sam patent jest w SR-25 URX, GR25, i wszystkich pochodnych AR-10 z normalnym GB. Dysza od AUG'a w takim wypadku byłaby za krótka o jakieś 2 cm... Co do jakości nowego GB V.2 z G&P - życzę Ci w replice podobnego. Szlifierka w dłoń i sami montujemy przedłużony GB xDDD Do G&P SR-25, SR-25 URX i XM110 przedłużane GB ich produkcji pasują od ręki. z autopsji. Edited May 14, 2009 by mk29 Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 14, 2009 Author Report Share Posted May 14, 2009 To mnie ucieszyłeś. Akurat co tam w GB G&P siedzi to wiem, z kilkanaście takich otwierałem... ( i szczerze widziałem lepsze) Quote Link to post Share on other sites
gombek88 Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Części do tuningu XM 110 do przedłużonego GB są takie same jak do SR 25, którego mk29 opisywał już dużo wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 No to poleciałeś teraz po bandzie... Przecież dopiero mk29 napisał że XM110 ma zwykły, NIE przedłużony GB. Quote Link to post Share on other sites
gombek88 Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Owszem stockowo ma zwykły V2 ale można bez problemu zamontować przedłużony. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 16, 2009 Author Report Share Posted May 16, 2009 Szczerze to nie wiem o czym Ty teraz. MK29 już to napisał, raz starczy. A to jak później się tuninguje przedłużony to wiemy, jest o tym temat. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_BM Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Przymierzam się do kupna tej repliki i mam pytanie ile się da z niego wyciągnąć fps po zainstalowaniu przedłużonego gearboxa ? Czy bardziej opłaca się kupno jakiegoś gaziaka ? ...z tym że zima odpada Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 550-580 fps wyciągniesz bez problemu, o ile dobrze wszystko złożysz. A dalej to loteria i kwestia magicznych rąk, które to złożą :D Quote Link to post Share on other sites
gombek88 Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Mnie udało się z niego wyciągnąć 648 fps po drobnych modyfikacjach. Po złożeniu wszystkiego bez żadnego kombinowania miałem 615 fps. A czy się opłaca to już musisz sam sobie przekalkulować. Tuning przy dzisiejszych cenach części wyniesie coś ok 2000 zł jak i nie więcej. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 @gombek88: Wymieniałeś gearbox na przedłużony czy na zwykłym wszystko? Quote Link to post Share on other sites
gombek88 Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Wymieniałem na przedłużony na zwykłym nie wiem czy jest szansa uzyskać takie osiągi chociaż mogę się mylić, nigdy tego nie sprawdzałem. Quote Link to post Share on other sites
fidziux Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 Witam, mocno interesuję się tą repliką tyle że nie bardzo mam pojęcie o tuningu takiej repliki (Używałem wcześniej chinoli). Chciałbym uzyskać coś pod 450fps małym kosztem (fundusze poszły na samą replikę). Co powinienem wymienić aby coś takiego mi wyszło ;) dodatkowo zmieniam lufę na 590mm a silnik na KA Infinite Torque-Up. Z Góry dzięki za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts