Jump to content

Recommended Posts

Posted

Patrząc po fotkach wychodzi, że da radę. Tylko by trzeba było zdjąć tłumik płomienia, chyba, że jego średnica jest taka, że tłumik od SR-ki wejdzie na niego.

Posted

Tłumik QD z srki napewno będzie pasować lufa może ew. wejść w gąbki tłumiące ale to nie problem. Swoją drogą mogli by sprowadzić kilka sztuk samej konwersji xm110 ;-)

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Wracając do tematu pierwotnego :P ma już ktoś tą wersję od G&P. Nie wiemy co tam w GB siedzi i chętnie się dowiemy. Podobno na łożyskach 8... Jest tam przedłużony GB czy znowu trza samemu kombinowac?

Posted (edited)

Wg. informacji podawanych w sklepach i na podstawie informacji z http://www.gp-web.com sprawa jest jasna -

Siedzi tam zwykły V.2 na 8mm łożyskach.

Pewno ukłon producenta w stronę znawców tematu z zagranicy, którzy dostają apopleksji na samą myśl ,że jest tam coś czego nie produkuje Systema.

I tylko głupi Polacy montują M170 w stock'owym karabinie G&P...

Tylko modlić się aby wypuścili wersje SE z długim GB - też na 8 mm łożyskach ;D

ps. Tłumik QD od SR-25 pasuje bez problemów - trzeba tylko tłumik płomienia odkręcić...lub zamontować taki tłumik płomienia który nie będzie wystawać poza obrys lufy.

Edited by mk29
Posted

Tylko modlić się aby wypuścili wersje SE z długim GB - też na 8 mm łożyskach ;D

Niestety już kiedyś było o tym, G&P zawiesiło produkcję karabinów z gearboxem ver2 LONG. Więc wątpię, żeby wznowili...

• 2 weeks later...
Posted

Post pod postem ale trudno. Dziś widziałem i macałem... z zewnątrz elegacnio, a wewnątrz ? syf kiła i kilo teflonu. Jakaś komiczna długa dysza, oczywiście o borku możemy zapomnieć chyba, że znowu przerabianie dyszy od Auga...

Posted (edited)
Post pod postem ale trudno. Dziś widziałem i macałem... z zewnątrz elegacnio, a wewnątrz ? syf kiła i kilo teflonu. Jakaś komiczna długa dysza, oczywiście o borku możemy zapomnieć chyba, że znowu przerabianie dyszy od Auga...

..... :???:

3 posty niżej napisałem że siedzi tam zwykły GB V.2, więc jakoś do tej komory od M4/M16, trzeba to powietrze wprowadzić. Korpusy AR-10 i AR-15 różnią się długością o przeszło 4 cm.

Z przodu masz tulejkę w której pracuje dysza a z tyłu metalowy element , przykręcony do prowadnicy w gb - a do którego przykręcona jest kolba - taki sam patent jest w SR-25 URX, GR25, i wszystkich pochodnych AR-10 z normalnym GB.

Dysza od AUG'a w takim wypadku byłaby za krótka o jakieś 2 cm...

Co do jakości nowego GB V.2 z G&P - życzę Ci w replice podobnego.

Szlifierka w dłoń i sami montujemy przedłużony GB xDDD

Do G&P SR-25, SR-25 URX i XM110 przedłużane GB ich produkcji pasują od ręki. z autopsji.

Edited by mk29
  • 2 months later...
Posted

Przymierzam się do kupna tej repliki i mam pytanie ile się da z niego wyciągnąć fps po zainstalowaniu przedłużonego gearboxa ? Czy bardziej opłaca się kupno jakiegoś gaziaka ? ...z tym że zima odpada

Posted

Mnie udało się z niego wyciągnąć 648 fps po drobnych modyfikacjach. Po złożeniu wszystkiego bez żadnego kombinowania miałem 615 fps. A czy się opłaca to już musisz sam sobie przekalkulować. Tuning przy dzisiejszych cenach części wyniesie coś ok 2000 zł jak i nie więcej.

• 10 months later...
Posted

Witam,

mocno interesuję się tą repliką tyle że nie bardzo mam pojęcie o tuningu takiej repliki (Używałem wcześniej chinoli). Chciałbym uzyskać coś pod 450fps małym kosztem (fundusze poszły na samą replikę). Co powinienem wymienić aby coś takiego mi wyszło ;) dodatkowo zmieniam lufę na 590mm a silnik na KA Infinite Torque-Up.

Z Góry dzięki za pomoc ;)