Blad Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Witam, od niedawno w moim SLR'ku pojawił się mały problem. Praktycznie cały czas strzelam na Semi, po entym strzale nagle słychać klik klik w momencie naciskania na spust. Gdy to się dzieje replika nie strzela. Gdy dźwignie selektora ustawie na tryb Safe a później na Semi dalej jest klik klik, za to gdy ustawię na Auto strzela i gdy spowrotem ustawię na Semi strzela normalnie. I tu jest moje pytanie... Co może być tego przyczyną? Od razu mówię że z zewnątrz Gearboxa wszystko jest ok, bo wyciągnąłem gdyż myślałem, że dźwignia selektora się zkichała ale ona jest ok. Czy może to być walnięty rozdzielacz trybu ognia? Replikę mam do początku sierpnia. Praktycznie co tydzień na strzelancę. Czy rozdzielacz mógł się po prostu zużyć? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Normalna przypadłość AEG'ów. Jeśli zdarza Ci się to często to możliwe, że potrzebujesz mocniejszej batki. Podaj jakiej baterii używasz i czy masz SLR po tuningu. u mojego braciaka było potrzebne wyczyszczenie ze smaru styków i mocniejsza batka bo miał tą przypadłość bardzo często. Też w Selerze. Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted January 27, 2009 Author Report Share Posted January 27, 2009 batka to Sanyo RC 8.4v ma ogniwach large Tuning jak przeprowadziłem: - M130 Guarder - zębatki STU CA - wzmocniona i wyciszona glowisca tloka Systema - Silnik Systema Turbo. Na tej konfiguaracji jest rof 15 bb/s więc to na pewno nie wina batki... To się dzieje rzadko, ale od nie dawna więc pytam... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Oczywiście, że to winna batki. Daj porządna 9,6 taką http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1524 jak tu i problem masz z głowy Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted January 27, 2009 Author Report Share Posted January 27, 2009 (edited) Wytłumacz mi jak to może być wina batki jak Sayno RC to lepsze, jak nie najlepszego batki na rynku... Druga sprawa że do kolby mi nie wejdzie taka batka A trzecia to że ostatnio moja mi padła i kumepl pożyczył mi 12v na ogniwach mini i to samo było... Edited January 27, 2009 by Blad Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Widze, że wszystko wiesz. To po co Nas pytasz? To normalne w AEG, nic na to nie poradzisz. To jeden z objawów wyładowania sie baterii. Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted January 27, 2009 Author Report Share Posted January 27, 2009 Pytam się czy to może być coś z rozdzielaczem. Pierwszy raz się to zaczeło jak załadowałem świeżo nałądowaną batkę, bo za chciało mi się w domu postrzelać... Strzelam, strzelam i nagle klik klik... Dlatego dziwię się że to batka... Quote Link to post Share on other sites
TheFerryman Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Mi się działo podobnie w M4 od G&P. No i parę dni temu replika odmówiła posłuszeństwa zupełnie. Zobaczymy jak serwis zdiagnozuje usterkę... Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted January 27, 2009 Author Report Share Posted January 27, 2009 Jak coś będziesz wiedział, daj znać... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Hmmm nie zmieści się? A to ciekawe bo mojemu braciakowi się mieści. Kurczę cud! Co do problemu. Rozdzielacz nie ma tu nic do gadania. Co najwyżej sprawdź styki i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted January 27, 2009 Author Report Share Posted January 27, 2009 A twój braciak ma wersję ze stali i drewna?? Ja taką mam i tam nie wejdzie do kolby 9.6 ni huhu Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Uzyj slabszej sprezyny. Mi na m100/1J nigdy sie cos takiego nie zdarzylo Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted January 28, 2009 Author Report Share Posted January 28, 2009 Na 130 hula od sierpnia!! Nie mam zamiaru zmieniać sprężyno bo kasa na tuning jaką włożyłem w guna mija się z celem... Dzisiaj rozkręciłem guna ponownie i chyba wiem o co chodzi. Nie dawno wyciągałem GB, aby ułożyć kable i za izolować bo w rączce się lekko przetarły. Ułożyłem i przy składaniu dźwignia selektora się przesunęła o jeden ząbek. Przy strzelaniu było ok, ale jak ruszyłem selektorem w stronie zablokowania spustu już się blokowało. Jutro trochę po strzelam i zobaczę czy to było to Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts