Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SLR105 CA zacinki

Recommended Posts

Witam, od niedawno w moim SLR'ku pojawił się mały problem.

Praktycznie cały czas strzelam na Semi, po entym strzale nagle słychać klik klik w momencie naciskania na spust. Gdy to się dzieje replika nie strzela. Gdy dźwignie selektora ustawie na tryb Safe a później na Semi dalej jest klik klik, za to gdy ustawię na Auto strzela i gdy spowrotem ustawię na Semi strzela normalnie.

I tu jest moje pytanie... Co może być tego przyczyną? Od razu mówię że z zewnątrz Gearboxa wszystko jest ok, bo wyciągnąłem gdyż myślałem, że dźwignia selektora się zkichała ale ona jest ok. Czy może to być walnięty rozdzielacz trybu ognia? Replikę mam do początku sierpnia. Praktycznie co tydzień na strzelancę. Czy rozdzielacz mógł się po prostu zużyć?

Normalna przypadłość AEG'ów. Jeśli zdarza Ci się to często to możliwe, że potrzebujesz mocniejszej batki. Podaj jakiej baterii używasz i czy masz SLR po tuningu. u mojego braciaka było potrzebne wyczyszczenie ze smaru styków i mocniejsza batka bo miał tą przypadłość bardzo często. Też w Selerze.

batka to Sanyo RC 8.4v ma ogniwach large

Tuning jak przeprowadziłem:

- M130 Guarder

- zębatki STU CA

- wzmocniona i wyciszona glowisca tloka Systema

- Silnik Systema Turbo.

Na tej konfiguaracji jest rof 15 bb/s więc to na pewno nie wina batki...

To się dzieje rzadko, ale od nie dawna więc pytam...

Wytłumacz mi jak to może być wina batki jak Sayno RC to lepsze, jak nie najlepszego batki na rynku...

Druga sprawa że do kolby mi nie wejdzie taka batka

A trzecia to że ostatnio moja mi padła i kumepl pożyczył mi 12v na ogniwach mini i to samo było...

Edited by Blad

Pytam się czy to może być coś z rozdzielaczem. Pierwszy raz się to zaczeło jak załadowałem świeżo nałądowaną batkę, bo za chciało mi się w domu postrzelać... Strzelam, strzelam i nagle klik klik... Dlatego dziwię się że to batka...

Na 130 hula od sierpnia!! Nie mam zamiaru zmieniać sprężyno bo kasa na tuning jaką włożyłem w guna mija się z celem...

Dzisiaj rozkręciłem guna ponownie i chyba wiem o co chodzi. Nie dawno wyciągałem GB, aby ułożyć kable i za izolować bo w rączce się lekko przetarły. Ułożyłem i przy składaniu dźwignia selektora się przesunęła o jeden ząbek.

Przy strzelaniu było ok, ale jak ruszyłem selektorem w stronie zablokowania spustu już się blokowało. Jutro trochę po strzelam i zobaczę czy to było to