Marek Kiljan Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Witam, postanowiłem przerobić moją replikę JG III gen., M16A4, i zakupiłem do niej metalowe body firmy AGM. Owe body jest przystosowane do komory dwuczęściowej lecz zakupiłem także komorę jednoczęściową metalową. Prosiłbym o jakiś schemat przeróbki body tak, żeby móc zamontować komorę jednoczęściową, nie chcę tego robić tak "na oko" bo boję się że popsuję body. Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Może pomoże ;) Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted January 30, 2009 Author Report Share Posted January 30, 2009 Dziękuję:) o coś takiego właśnie mi chodziło, zabieram się do przeróbki:) Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Witam! Właśnie pod wpływem niskiej temperatury szlag trafił komorę w mojej haczce(AGM). Postanowiłem dokonać jednoznacznej zamiany na metal. Jednak nie mam pomysłu jak zamontować jednoczęściową, metalową komorę hop-up. Informacja powyżej jakoś mnie nie przekonywuje. Czy ktoś już robił coś podobnego? A może ktoś ma lepsze rozwiązanie? Będę niezmiernie wdzięczny za podzielenie się wiedzą. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 (edited) Rozwiązanie podane wyżej jest ok. Kumpel robił coś takiego i wszystko ładnie mu chodzi. Jeśli Twoje body wygląda tak jak na zdjęciu to nie masz sie czego obawiać ;) Edited January 31, 2011 by you-dash Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Witam! Właśnie pod wpływem niskiej temperatury szlag trafił komorę w mojej haczce(AGM). Postanowiłem dokonać jednoznacznej zamiany na metal. Jednak nie mam pomysłu jak zamontować jednoczęściową, metalową komorę hop-up. Informacja powyżej jakoś mnie nie przekonywuje. Czy ktoś już robił coś podobnego? A może ktoś ma lepsze rozwiązanie? Będę niezmiernie wdzięczny za podzielenie się wiedzą. Pozdrawiam! Innego wyjścia nie ma, musisz piłować te elementy, aby komora jednoczęściowa się zmieściła, jeśli ma problemy. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Albo polować na ebayu na komorę 2 częściową TMa ;) ;P Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Witam! Wielkie dzięki. Tak więc pilnik w dłoń. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Łatwiej Ci będzie dremelem, nabądź taki za 120 zł. A na pewno nie raz zwróci Ci się ta inwestycja. Quote Link to post Share on other sites
lahatiel2 Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 mam podobny problem, chcialem wladowac bore-up do mojego m4 agm ale utrudnia to 2 czesciowa komora wiec planuje ja wymienic, czy ktos juz takiego pilowania dokonal i mu to poprawnie funkcjonuje ? Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Tak, dokonało tego już bardzo dużo osób. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts