Zawac Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Witam:) Mam wielka prośbę do was. Czy ta szyna od Beryla http://www.allegro.pl/item544587078_szyna_...mini_beryl.html podejdzie pod AK 74?? Mnie sie zdaje, ze chyba by sie udało to wsadzić na AK:) Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Może byc problem ponieważ szyna ta jest montowana na zatrasku kolby. Jeśli masz AK-74 z kolbą stałą to dupa zbita, jeśli ze składaną to będzie trudne ponieważ kolba wz.96 Beryl składa się na prawa stronę a AK na lewą. Link to post Share on other sites
Zawac Posted February 1, 2009 Author Report Share Posted February 1, 2009 God dammet :( to nic pozostaje mi ta szyna z bocznym montażem;/ no ale nie da się mieć wszystkiego naraz:) Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Przeszukaj specshop.pl . Mają tam kilka szyn - może któraś Ci podejdzie. Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 (edited) Jak nie wiesz, to się nie mądruj panie snake. AK MUSI być ze stałą kolbą - bo szyna jest mocowana do montażu kolby. A że w berylu montaż kolby jest taki sam jak kolby stałej ( na pojedynczy wąs jak w AKM) to odpowiedzieć na to pytanie możesz sobie samemu. Problemy w tej szynie są dwa - trzeba przenitować uchwyty ( rozstaw jest za mały o jakieś 5mm) oraz wypiłować prowadnice w podstawie szczerbinki( można to też inaczej obejść podpiłowując montaż ect ) Edited February 1, 2009 by SoP-PeL Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Fakt, mea culpa. Sam tez przerzucam się na repliki AK (dotychczas M4 uberalles :P) więc info przyda się i mi. Dzięki Sop-PeL Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Szyna może nie podejść - repliki są dłuższe niż ostry i szyna z tego co wiem jest troszkę za krótka. Trzeba by przerabiać. A szyna nad pokrywę jest na Specshopie, kilka innych RISów do AK też, wystarczy poszukać (nie tylko na Specshopie). Link to post Share on other sites
Zawac Posted February 2, 2009 Author Report Share Posted February 2, 2009 Hmmmm dobra dziękuje Panowie za szybka i fachowa odpowiedz :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts