Wojciech_G Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Witam! Miał ktoś styczność z tą repliką? W recenzjach zagranicznych wyraźnie podają prędkość wylotową na poziomie 310fps, w GF jest 360. Jak jest z kompatybilnością części i czy latające suwadło nazywane hucznie blowbackiem da się odłączyć? I jak jest z magami, czy produkuje je jedynie KA w cenie 27$ za sztukę? Replika mnie zaciekawiła, ponieważ to miła odmiana od standardowych i oklepanych już replik w stylu M16/AK47/G36. Z góry dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
jarek76 Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 (edited) http://pl.youtube.com/watch?v=uY5sNoKw2M8, Wygląda pięknie;) Chętnie przeczytał bym opinie o nim. Tym bardziej, że na gunfire jest teraz tańszy o 400 stówki. Tez szukalem magów niestety nie znalazłem. Tylko import. Ma ktoś Galila? Edited February 3, 2009 by jarek76 Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted February 3, 2009 Author Report Share Posted February 3, 2009 (edited) Zapytałem się GF o faktyczną ilość fps. Otrzymałem odpowiedź: "Tyle zmierzylismy podczas testów." Mam nadzieję, że to 365fps nie jest na kulkach 0,12g... Z magazynkami będzie spory problem, nie ma ich żaden sklep w Polsce, a przy obecnym kursie dolara cena sztuki to jakieś 120zł. Myślę, że 5 mid-capów to liczba minimalna, tak więc same magazynki to koszt 500zł. GB jest w wersji 3, jestem ciekaw jak wygląda mechanizm tego blow-backu i na czym polega modyfikacja gearboxa. Czy można po prostu olać ten blow-back i zainstalować zwykłą 3? (w wypadku awarii). Galila zamierzałem używać jako repliki do cqb, tak więc 350fps + spory rof. Wytrzymałość części wewnętrznych ani siedzący tam spring są chyba nieznane (M90?). Korci mnie ten Galil, ale mimo wszystko 999zł za replikę "w ciemno" to spora kwota... EDIT: Problem z magami rozwiązany. Oczywiście odrzucający i oszpecający ale cóż, z czegoś trzeba strzelać. Po niewielkiej modyfikacji pasują magi od AK74. http://www.airsoftcanada.com/showthread.php?t=71841 Edited February 3, 2009 by Wojciech_G Quote Link to post Share on other sites
Rudolfo Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Ma ktoś to? Zakochałem się od pierwszego wejrzenia. Jak uzbieram kasę to kupuję. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Witam! Odświeżam temat. Dziś oglądałem tego Galila w Military.pl. Mimo, że ostrego nigdy nie widziałem, to z bronią palną mam do czynienia na co dzień i muszę powiedzieć, że ta zabawka wygląda naprawdę świetnie, bardzo wiernie oddaje wygląd prawdziwej broni. Body jest lekko chropowate, napisy OK, choć wolę bite, a nie malowane. Łoże wygląda na solidne, ale lekko trzeszczy przy ściśnięciu. Kolba ma lekkie luzy, ale chyba trudno ją połamać. Suwadło ok-lekko chodzi i łatwo "przeładować" lewą ręką. Wykonane chyba jak Boyi. Bezpiecznik chodzi z lekkim oporem-bardzo ok. Bezpiecznik z lewej strony to tylko atrapa. Przyrządy celownicze bardzo wygodne, przy muszce element z plamką, prawdopodobnie fluorestencyjną. Do strzału składa się bardzo wygodnie. Kolba pod dobrym kątem i dobrej długości, przyrządy celownicze w dobrej odległości od oka. Całość bardzo masywna, ciężka. Dawno nie miałem do czynienia z repliką, którą tak przyjemnie się trzyma. Jeśli chodzi o wygląd itd-polecam. Naprawdę świetna replika. O działaniu nic nie powiem. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 No właśnie, tylko pytanie brzmi, czy ten galil z military.pl http://www.military.pl/cyber-gun_161m/gali...etal_8782t.html jest z king arms, a nie z cymy: http://www.airsoftgi.com/product_info.php?products_id=4989 Dlaczego tak sądzę? Jest dziwnie tani w porównaniu do galila KA ze zbrojowni i gunfire; wg zdjęcia pudełka na military, w komplecie jest bateria i ładowarka, tak jak w chińczykach, w komplecie jest hicap, a nie midcap. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Cybergun firmował już nie raz repliki Cymy, więc jest duże prawdopodobieństwo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts