Desmond Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Witam.Chce wymienić gumkę HU w mojej M4 (firmy PJ). Słyszałem że aby to zrobić trzeba wymienić całą komore :strach: Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 nie trzeba wymieniac całej komory, jednak dużo karabinów tej firmy ma średnie komory przez co jest zalecana wymiana całej komory np. na guarderowską za 80zł razem z gumką w zestawie. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Dobrze słyszałeś, ale dotyczy to II generacji PJ - body z absu w stocku - która jeszcze w niektórych sklepach stoi jako A&K oraz jest dostępna na rynku wtórnym. Tam komora HU była nieco niestandardowa (do tego plastikowa), przez co popularne gumki HU nie pasowały. W nowszych generacjach (PJ/Boyi oraz PJ4 z metal body) ten problem już nie występuje, choć, jak pisze Szmerglu, komora jest niezbyt dobra. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Ogólnie te jednoczęściowe komory od Boyi i dokładane do body PJ-ta są podłej jakości. U mnie na tej komorze w emce było 360 fps, wymieniłem komorę na inną i jest 415. Wynik mówi sam za siebie. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 True true. Kolega miał 425, wsadził komorę systemy i, BAGATELA, 485fps (na kulkach 0,25). Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Zależy jak się ustawi komorę i jaka dysza jest. W samej komorze nic złego nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Powiadam Ci, że diabeł w niej siedzi... :D Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Michall, przymierzałem kilka różnych komór do mojego m4, na każdej innej z wyjątkiem boyi było 410-420 fps, a na boyi niezmiennie 360, pomimo zabaw z teflonem itd. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Przynajmniej stabilnie. :roll: Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Nie chodzi o teflon, tylko zdystansowanie od gb i w lufie zewnętrznej. Dysze boyi mają inne wymiary niż standardowe (np. w m4 jest dłuższa), co przekłada się na problemy przy modyfikacjach. W obu boyach (spr i m4) miałem to samo. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Osiągi były tak samo mizerne na stockowym zestawie cylindra i na boreupie systemy. Teraz śmiga przepięknie :P Michalll nie forsuj teorii, że komora Boyi choćby leżała obok jakiejś porządnej komory bo tak nie jest :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts