kaleidoskopik Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Witam. Jestem posiadaczem Tokyo Marui Glock 17 3'rd, na gaz. Jako pasjonat broni krótkiej, zapragnąłem wymiany zamka i lufy zewnętrznej na metalowe, a i zaworu, żeby zwiększyć przepustowość i przepchać metalowy zamek. Pojawił się problem, mianowicie w zaufanym mi sklepie SpecShop sygnowane do tegoż Glocka części, jak się okazało, nie pasują. Jestem zarówno zdziwiony i rozgoryczony, bo wygląda na to, że bardzo dobry technicznie pistolet, pozostanie na zawsze plastikowy. Stąd pytanie, czy ktoś z obecnych na forum próbował takich zmian w swoim glocku (zaznaczam) marki TM (bo podobno w KSC/KWA nie ma takich problemów). Dla jasności sytuacji oto części. Zamek Zawór Lufa zewnętrzna Guarder wydawał mi się renomowaną firmą produkującą części zamienne. A tu takie coś. Jeszcze podam symptomy choroby. Z tego co zostało mi powiedziane, zawór nie pasuje w ogóle, a zamek haczy o części po drodze (nie wraca na pozycje wyjściową), tak jakby prowadnica była niekompatybilna z zamkiem guardera. Tak więc, oto jest mój apel o pomoc, ponieważ nie wiem co zrobić, a jestem zdecydowany, żeby odpicować swoje dziecko. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Odgrzebuję temat bo mam podobny problem, nie jestem w stanie założyć metalowej osłony lufy Guardera. Czy ktoś jest w stanie pomóc i napisać jak to zrobić? Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Ja niedawno nabylem glocka juz z założonym zestawem guardera, body + zamek, dziala jak nalezy, chociaż mogłoby być lepiej bo lufa za bardzo trze o zamek jak wraca napisz dokładnie w czym problem to postram się pomóc Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Już sobie poradziłem Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 A co zrobiłeś? bo ja dopiero raczkuje z TM:) mialem caly czas KSC i z tej firmy jestem obcykany, Tm'a sie dopiero ucze:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts