MwMichal Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Witam. Mam pytanie dotyczące ELBV. Na amerykańskiej Wikipedii przeczytałem, iż została wycofana w drugiej połowie lat dziewięćdziesiątych, natomiast znajomy ma zdjęcie z 2002 roku na którym 1 dywizja kawalerii powietrznej popyla po lesie właśnie w ELBV. No i teraz tak, albo na Wikipedii pierdoły piszą (lub ja nie rozumiem co tam pisze :P), lub data przy zdjęciu była błędna. Mógłby mi ktoś uprzejmy wyjaśnić jak to na prawdę jest? Będę wdzięczny ;-) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 To, że "wycofane" nie znaczy, że nie "używane". Do tej pory zobaczysz Us Army w Alice na jakiś ćwiczeniach. Quote Link to post Share on other sites
kampfhund Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 No i wikipedia, niestety, nie do końca wiarygodnym źródłem informacji jest. Quote Link to post Share on other sites
radi101 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Ostatnie kontrakty to 2005, np. tutaj: http://www.allegro.pl/item558219048_kamize..._vest_nowa.html Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Jeśli mówimy o zdaniu: In the mid-1990s the tactical load-carrying vest is redesigned, due to problems with ventilation and redesignated the Enhanced Tactical Load-Carrying Vest or Enhanced Tactical Load-Bearing Vest or ETLBV with no change to the National Stock Number. to źle czytasz. Kolejne mówi zaś: The IIFS continues to serve the United States Army to date, even though it is to be replaced by the Modular Lightweight Load-Carrying Equipment or MOLLE system. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Ostatnie kontrakty to 2005, np. tutaj: Niekoniecznie, najnowszy jest z 2008 - SPM1C1-08-C-0030 (być może dla Irakijczyków, ale nie wiem) http://web.govliquidation.com/auction/hays...n=8415012968878 Królik znów ma net w domu, no to teraz się zacznie ;) Quote Link to post Share on other sites
Megastorm87 Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 (edited) Mam pytanie. Jak powinno się poprawnie przymocować Cargo IIFS do pasa LC-3 i kamizelki ELBV za pomocą tych wszystkich tasiemek i d-ringów jakie ten chlebak ma? Edited July 29, 2011 by Megastorm87 Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 Do pasa cargo przypinasz klipsami ALICE o ile je masz. Przez D-ringi kamizelki możesz (ale nie musisz) przepleść górne taśmy z Cargo, które potem spowrotem zaplatasz na klamry drabinkowe Cargo. Można też D-ringi Cargo połączyć z D-ringami kamizelki np. opaskami do kabli. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts