Mariusz_Piwowar Posted April 4, 2004 Report Share Posted April 4, 2004 Na strzelance zgubiłem pin(trzpien czy jak to sie nazywa)-tą część którą sie wyjmuje jak się rozkłada guna.Jeśli by ktoś mial na zbyciu to prosze o kontakt, lub namiar na jakis sklep bo pare juz przeszukałem i nic nie ma. Link to post Share on other sites
Minimal Posted April 4, 2004 Report Share Posted April 4, 2004 Buehehe, dzisiaj nieomal tez ta czesc zgubilem :) Na szczescie, w pore sie polapalem ze sie wysunal i predziutko tasma zabezpieczylem, teraz kombinuje jak by tu zrobic zeby lepiej sie trzymal. Ponoc posmarowanie lakierem tego trzpienia wystarczy. Link to post Share on other sites
Chopin Posted April 4, 2004 Report Share Posted April 4, 2004 Toś mu Minimał pomógł jak umarłemu kadzidło :lol: Jak nie ma trzpienai to se go może smarować do woli :) Pozdrawiam :) Link to post Share on other sites
Minimal Posted April 4, 2004 Report Share Posted April 4, 2004 Toś mu Minimał pomógł jak umarłemu kadzidło :lol: Jak nie ma trzpienai to se go może smarować do woli :) Pozdrawiam :) Hmm, no fakt, nie pomoglem zbytnio. Udzielilem jedynie rady na przyszlosc. Ja juz zabezpieczylem i wyleciec to juz na pewno nie wyleci :) Link to post Share on other sites
Chopin Posted April 4, 2004 Report Share Posted April 4, 2004 Mario pisz do machinegun'a oni moga mieć takie drobiazgi. Podumaj też, może da się dorobić :) Tak wiem, też niewiele pomogłem :/ Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted April 4, 2004 Author Report Share Posted April 4, 2004 No własnie kombinuje jakąś alternatywe.Dzięks anyway. Link to post Share on other sites
Minimal Posted April 5, 2004 Report Share Posted April 5, 2004 Hmmm, zapewne wypadl ci ten pin co jest z przodu. Taka mala rada, wyjmij ten drugi i zabezpiecz lakierem bo on tez niezbyt dobrze sie trzyma. Link to post Share on other sites
Psycholog Posted April 5, 2004 Report Share Posted April 5, 2004 Witam Ja to zrobiłem ze śrób (średnica 6 mm). Pomalowałem na czarno i żeby ciaśniej wchodziły okleiłem bezbarwną cienką taśmą. U mnie działa. Pozdr. Link to post Share on other sites
Medi Posted April 5, 2004 Report Share Posted April 5, 2004 Hmmm, zapewne wypadl ci ten pin co jest z przodu. Taka mala rada, wyjmij ten drugi i zabezpiecz lakierem bo on tez niezbyt dobrze sie trzyma. mi też to wypadło :D mogliby mówić żeby na to uważać... może ta śrubka 6mm pomoże... Link to post Share on other sites
Minimal Posted April 7, 2004 Report Share Posted April 7, 2004 http://www.wargameclub.com/pcart/shopper.php?cat=Pins :) Juz za 8,50 USD mozna dostac komplecik pinow do eMki. Jednak na szczegolna uwage zasluguje ten komplet: http://www.wargameclub.com/pcart/shopper.p...7b308bb98373902 . Ma zabezpieczenie z drugiej strony ktore zapobiega wysuwaniu sie tego elementu, do tego najtanszy :) Link to post Share on other sites
Wraith Posted April 9, 2004 Report Share Posted April 9, 2004 Nie pomoge w zakupie nowego pinu ale moze innym, ktorym powyzszy wypadek sie jeszcze nie zdarzyl dam dobra rade. Mi ten pin wypadl od przy pierwszym wzieciu mego M733 do reki :) Odbylo sie to w domu wiec czesc nadal zostala 'przy mnie'. Zabezpieczylem ja na prosty sposob. Obklejajac tasma wokol i odklejajac po paru minutach (wokol pinu; tasma porzadna - w moim wypadku tasma pocztowa czy jak ja tam zwa). Zostaje mala warstwa kleju z tasmy co dziala dosyc dobrze bo teraz pin chodzi w miare ciezko (wczesniej poprostu latal w jedna i w druga az wyskoczyl). Dodatkowo zaczepilem gumke (ta od metki TM :P) o obejme przy oslonie lufy i o glowke pin'u co zwiekszylo jego stabilnosc (dociska srobke w strone karabinku). Poki co wszystko dziala bez problemowo :) Link to post Share on other sites
PAT_Browar Posted April 10, 2004 Report Share Posted April 10, 2004 zrobilem takiego pin-a ze sruby 8mm ( nie trzeba jej niczym oklejac) , lebek sruby zpilowalem pilnikiem , zaokraglilem i wyglada jak orginal 8) Link to post Share on other sites
Medi Posted April 12, 2004 Report Share Posted April 12, 2004 co do trzpienia to można sobie poradzić dość łatwo 1. taśma - dobry pomysł 2. dla tych którym już wypadł proponuje Praktikera i zakup tam śrubek 6x30mm ( w komplecie 4 sztuki ) za około 5zł i okleić taśmą (nawet zwykłą) a firmowe trzpienie wywalić odrazu i zachować gdyby (odpukać) trzeba było gwarancje egzekwować :twisted: Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted April 12, 2004 Report Share Posted April 12, 2004 HMMMM a czy u Cieibe w mieście Mario nie ma nikt inny jakiejś emki ?? Jeśli ma to biezasz zagubioną część dajesz kumplowi i robi Tobie na warsztatach w Technikum lub w zadce albo idziesz do zakładu tokarskiego. Ja za swój pin dałem 10zeta potem za piwko dorobił mi znajomy 3 sztuki (przednie) Jesli niemasz nikogo z orginalnym pinem bież ten co Ci został i idz tak samojak mowilem tylko powiedz co ma byc inaczej (scięty lub pełny łepek) jak juz bedziesz miał zaklejenie izolka jest 1. trfałe, 2. tanie 3. proste w obsłudze 4. niebrzydkie, 5. trafłe, trfałe.... body sie porysowało tasma nie odpadła. przyklej z dwóch stron. pozdrawiam wilku Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted April 13, 2004 Author Report Share Posted April 13, 2004 Thanks Wilku, może tak zrobie, ale poki co brat(PAT_Browar) dorobił mi taką część i nawet nieźle wygląda, ale dzięki za rade na przyszłość.Pozdro Link to post Share on other sites
Recommended Posts