Soshka Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 (edited) Mam problem z dobraniem dla siebie butów - we wszystkich stopa "lata" mi jak w jakimś wiadrze, wkładanie dwóch wkładek z pianki nie do końca pomaga, ponieważ wkładka jest tylko z dołu i trochę z boków... więc nadal po każdym przebywaniu np. w Magnumach mam pełno dziurek i bąbli. Ratunku! :wink: Czy ktoś z Was ma może doświadczenie z poszukiwaniem bardzo wąskiego obuwia? Amerykańskie owszem są w różnych szerokościach - wąskie to "N" a super-wąskie "XN" - tylko gdzie można takowe kupić (bo tutaj przeżywam powtórkę z dzieciństwa w czasach komuny: "Nie ma, nie ma, nie ma...")? A może warto poszukać jakiś innych, nie hamerykańskich? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Edited February 28, 2009 by Soshka Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Ebay ? Quote Link to post Share on other sites
Soshka Posted February 28, 2009 Author Report Share Posted February 28, 2009 Wolałabym w granicach EU (cło) i właśnie tam nie bardzo mogę znaleźć. Może ktoś w Polsce sprowadza takie rzeczy na zamówienie? Nie należę do ludzi mających fioła na punkcie militariów więc pojęcia nie mam. Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Spróbuj w sklepach z butami trekkingowymi itp. Prawdopodobnie Ci sprowadzą. Może nie będą to wojskowe buty ale na pewno wygodne i na "wymiar". Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 (edited) odezwij się do Yuriego LINK do profilu Edited February 28, 2009 by madjong Quote Link to post Share on other sites
Duncan McLain Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Witam. Na wąskie stopy są buty mając oznaczenie S Np magnum amazon 5S, czy assault boots 8S Przynajmniej w brytyjskiej nomenklaturze, jak to sobie hamburgery wymyśliły - nie wiem. Wkładka to nie wszystko - jakie skarpetki nosisz? Powinieneś mieć dwie pary - cienką od wewnątrz i grubą na zewnątrz. skarpetki odciągają pot od ciała i przy okazji stabilizują nogę wewnątrz buta. Oczywiście mowa tu o skarpetkach bawełnianych a nie z jakiś sztuczności. Pozdrawiam. Dunn Quote Link to post Share on other sites
amper Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 hanzel robi na wymiar, ale trzeba by do nich podejść do Krakowa lub Zakopanego Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts