4kmedo Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Chciałbym zakonserwowac uszczelki w magach Glocka KWA czy mogę do tego użyc silikonu u sprayu ? Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Tak, do tego właśnie służy silikon w sprayu. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Czyli do każdego gaziaka uszczelki trzeba sikać silikonem? PS. Nigdy nie miałem gaziaka... Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 tak, lepszy silikon niż taki wd40. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Tak przyszłościowo: Na dole magazynka mamy zawór, odkecamy go, wlewamy odrobinę silikonu, zakręcamy, napełniamy full propanem bądź GG i oddajemy parę strzałów. Wyciągamy magazynek, zdejmujemy zamek, palcami przesuwamy cylinder, tam też dajemy odrobinę silikonu. Pamiętaj że jeśli chodź trochę silikonu dostanie się do lufy, HU automatycznie przestanie działać i kulki będą wypadać z lufy. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Po co kombinować? Wystarczy z magazynka spuścić gaz, wcisnąć grzybek zaworu (ten, w który uderza kurek) i siknąć zdrowo w miejsce z którego gaz jest podawany na zamek. Wykręcanie i wkręcanie zaworów nie służy długowieczności uszczelek. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 i tak uszczelki w magazynku przy zaworze można zmienić na te od zaplniczek, więc no problemo Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Ale ten od dołu, górny to już inna bajeczka, nie mniej jednak po co kombinować zrobić to tak jak napisał Wally Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Po to by dobrze działało, robiłem tak setki razy i zawsze wszystko chodziło jak trzeba, jak za trudne to poproś kolegę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts