Bercik162 Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Witam!! Pytanie jak w temacie, tylko trochę sprecyzuję. Chcę odtwarzac WP i szukam repliki Ak podobnej chociaż trochę do berylka. Najlepiej jak była by czarna. Chciałbym żeby miała jakiś sensowny zasięg skuteczny, wyglądała w miarę dobrze (full metal najlepiej). Moje fundusze na replike to góra 800złotych. Cieszyłbym się jak by miała duże mozliwosci tuningu wizualnego. :lol: Znalazłem: http://www.taiwangun.com/shop,show,1143 http://www.taiwangun.com/shop,show,1409 Nie wiem jak one sie sprawują, jaki zasieg, jak z awaryjnością. Prosze o pomoc i jakieś wasze propozycje. Pozdrawiam B. Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Wybrałbym tego drugiego ;) Quote Link to post Share on other sites
Bercik162 Posted March 11, 2009 Author Report Share Posted March 11, 2009 A mógłbyś uzasadnic dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Ten pierwszy to "taktyczny" AKM, a ten drugi to ak-74, który jest znacznie bardziej podobny do Beryla, a szczegolnie Tantala, możesz do niego dokupić [np. na allegro] Berylowską/Tantalowską kolbę i frontgripa i będzie git, a jeżeli chcesz mieć 100% kopię Beryla, to 800 zł nie wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Bierz to drugie ponieważ ma nowe lepsze bebechy i metalowego hopka (sam posiadam i polecam) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bercik162 Posted March 23, 2009 Author Report Share Posted March 23, 2009 A co wg was ma lepszy zasięg i jest skuteczniejsze w lesie: to- http://www.taiwangun.com/shop,show,1409 czy to- http://www.taiwangun.com/shop,show,1385 ??? Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Raczej w G36, wrzucasz tylko gumke Systema i będziesz miał duuży zasięg. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Popatrz na prędkości wlotowe lufy wew są praktycznie takie same wiec sądzę ze kałasz do tego to Cyma ;) dłużej pochodzi Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Popatrz na prędkości wlotowe I co z tego, jeżeli zasięg jest taki sam, a może i lepszy w G36. Ja bym się nie zastanawiał i brałbym G36 od razu. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Ja też bym się nie zastanawiał i brał od razu AKS74N cymy bo cyma to cyma i nikt mi nie powie że jg wytrzyma dłużej skoro miałem jakieś 6 karabinów cymy i chodzi super. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 (edited) To, ze miałeś 6 karabinów cymy wiosny nie czyni. Ja miałem 2 karabiny JG (G36C i HK416) i chodziły jak miód. Myślisz, że czemu G36C jest jedną na najbardziej polecanych replik? Bo jest dobra :P Co do posta Felgi Ten pierwszy to "taktyczny" AKM, a ten drugi to ak-74, który jest znacznie bardziej podobny do Beryla, a szczegolnie Tantala, możesz do niego dokupić [np. na allegro] Berylowską/Tantalowską kolbę i frontgripa i będzie git, a jeżeli chcesz mieć 100% kopię Beryla, to 800 zł nie wystarczy. Bollocks mój drogi. W tej replice nie da się zamontować kolby z Beryla/Tantala. Kolba z Beryla jest łamana na prawa stronę a nie na lewą jak w ruskich AK, co więcej montowana jest na miejscu kolby stałej. Co do szyn to jest mnóstwo modeli pasujących do AK-74, czy wz. 47, więc kupując replikę można już dość tanio jakąś dorwać, np. szyna Cymy za 50 zeta bodajże. Ogólnie do wzorowania się na WP to zwykłe AK-74, najlepiej z czarnymi okładzinami jak CM.031 czy AK firmy Boyi. Ew nowe kałaszki Cymy. Edited April 17, 2009 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 Albo jak twierdzi Knopers M4A1. ;) Quote Link to post Share on other sites
wally Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 A jakież to mityczne jednostki WP mają na stanie M4A1? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 (edited) No jakie wally ^^ Przecież GROM czyż nie?:P Cóż z tego, ze to przeważnie były M4 Bushmastera czy KAC i HK416 - wygląda jak M4 to musi być M4 :D Edited April 18, 2009 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts