YouGotOwned Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 (edited) Witam , planuje zakup tej otóż repliki , mam spory dylemat czy A2 czy A4 różnica 200 zł i tylko rączki transportowej , odrazu przy zakupie chcę kupić mocowanie do lunety na rączce transportowej i ją tam umieścić (o czym później) . Tylko właśnie w A4 jest ten wybór , zawsze można zdjąć i dla odmiany lunete zamocować na szynie standardowej . Nie widziałem zbyt wielu M15 z lunetami i nie mam jak porównać wyglądu. Więc chciał bym się trochę was poradzić bo może jest jeszcze coś czego nie wiem a pomogło by podjąć mi decyzje. Druga sprawa, słyszałem że cienko w emk'ach z dystanserem i hopkiem , więc kupując replike poprosił bym o zamiane dystansera na http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2221 i hopka na http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=55 . Co do precki sam nie wiem, chyba się wstrzymam jeszcze . I odnośnie szyny na rączce jestem calkowicie zielony, jak z tym montowaniem na rączce transportowej, trzeba szyne jakąś kupić ? czy tylko montaż ? Bardzo prosił bym o pomoc i łagodne pojdejście iż jestem początkującym maniakem :P Edited March 15, 2009 by YouGotOwned Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 (edited) Jak chcesz na rączce to kupujesz szyne(~35zł) i tyle. To czy A2 czy A4 zależy bardziej od gustu chociaż montując na rączce luneta jest wyżej. Gumka, dystanser dobry. Moim zdaniem... kupiłbym A4. A co do precki jak chcesz lunetę to zainwestuj w precke. ;P Edited March 15, 2009 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
YouGotOwned Posted March 15, 2009 Author Report Share Posted March 15, 2009 A polecił byś jakąś dobrą preckę ? No w sumie gdybym biegał w masce to jeśli opcja z lunetą to tylko na rączce. A co do dystansera to mam im powiedzieć że chce np. czarny ? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Dobra określi ile masz kasy mniej więcej na wszystko żeby to rozłożyć. Quote Link to post Share on other sites
YouGotOwned Posted March 15, 2009 Author Report Share Posted March 15, 2009 Zasadniczo nie mam wcale xD Ale replika 1200 +100 na batke i zostaje mi jeszcze ok. 100 zl z czego kupuje hopka za 35 + dystanser za 30 wiec zostaje 25 zl xD tak ze przydalo by sie cos taniego zeby nie zbierać zbyt długo. Myslalem nad precka CA ale nie ma ich w ASGshopie a one są metalowe więc dobra sprawa, systemy są z mosiądzu tak że lipa na mrozie , znaczy no lipa , większe prawdopodobieństwo na zbloczenie kulki. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 (edited) Nie wiesz co piszesz. xD. Pokuś się na A4 później dokup lunetę z precką. Miałem "precke" CA jeżeli to można nazwać precką... Systema przybiła CA 3razy. PS. Aha jak możesz to do tych 25 co zostanie dołóż 100 i kup porządną ładowarkę mikroprocesorową naprawdę ułatwia życie i działa dobrze na batkę. ;) Edited March 15, 2009 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
YouGotOwned Posted March 15, 2009 Author Report Share Posted March 15, 2009 A czemu tak jesteś przy A4 ? kwestia gustu , funkcjonalności czy czego :P ? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Funkcjonalność. Sam miałem A2 mam M4 z stałą. Do M4 przydała by mi się A4 na koli. xD M16A2 potrzebuje do stylizacji gdyby nie to na pewno woziłbym A4. Myślisz czemu zaczęli robić A4? :D Masz 2 opcje albo bez rączki albo z rączką jak w A2. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 (edited) Wierz mi. Weź sobie A4. Szyna ris jest bardzo przydatna. Najpierw miałem A2 ale po długich poszukiwaniach zdobyłem górną połówkę A4 :P. Edited March 18, 2009 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Za 1150zł jest emka z G&P na asgshopie, która jest pod każdym względem lepsza od CA. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts