Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jak rozwiazac problem wejscia do budynku ?

Recommended Posts

Dziki, ja mam dziwne wrażenie że wam kolega Panda cos sie BRT czepia... BRT to, BRT tamto. Wyszkolone, wysportowane itp. On chyba coś do was ma... :roll: Problem jakiś mam wrażenie.

Skąd pomysł, że się czepiam. Widziałem w akcji i chwalę (do dziś nie wiem jak oni tamte schody w Tworkach zdobyli). Pozatym nie wiedziałem, że to Dzikki jest samozwańczym rzecznikiem prasowym.

A o BRT zdanie mam jak najlepsze - bo chce im się uczyć i chce im się szkolić.(to nie ja na strzelankach bluzgam - tak na wszelki wypadek dodam).

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Czasem jako „drabiny” używa się też tarczy balistyczne. Mają one takie specjalne „podpórki”. Po odpowiednim podparciu/zamontowaniu tarczy działa ona jak schodki.

zajzyj na link jaki podalem wyzej :)

P.S. Sory za zamieszanie w poprzednim poście. Już się edukuje – choć na razie same przepisy na ciasteczka znalazłem :wink: .

to dodaj cos w stylu CQC, CQB CT itp :)

Edit: heh, navy mnie uprzedził :)

o, juz zauwazyles :D

Dziki, ja mam dziwne wrażenie że wam kolega Panda cos sie BRT czepia... BRT to, BRT tamto. Wyszkolone, wysportowane itp. On chyba coś do was ma...

i jeszcze ciagle o tych Tworkach :D

Podchodzisz do tego ze zlej strony. Nakolanniki nawet z supermarketu wystarcza chyba, ze ktos lubi klekac na szkle. Ja swoje kolana lubie bardziej niz te 100-pare zlotych co poszlo na nakolanniki. Podobnie rzecz sie ma z rekawicami i kaskiem. Budynki wymagaja specyficznej ochrony i nie ma dyskusji z tym.

dokladnie. ludzie sie ze mnie smieja jak sie obwieszam ochraniaczami przy CQC. tyle ze ja moge bez obawy wejsc ostro i nie boje co sie stanie za drzwiami, a inni musza obadac, czy sie gdzies nie poslizgnie, nie zahaczy itd... zreszta juzk iedys opatrywalem glowe rozbita o pret zbrojeniowy

PS chyba zaczynam dojzewac do zablokowania watku... ale na rzie nudze sie w pracy to zostawie.. moze przed urlopem zablokuje ;)

Dziki, ja mam dziwne wrażenie że wam kolega Panda cos sie BRT czepia... BRT to, BRT tamto. Wyszkolone, wysportowane itp. On chyba coś do was ma... :roll: Problem jakiś mam wrażenie.

Catch bo my mamy Tadeusza i w tym tkwi problem. Wszyscy go nam zazdroszcza ale nie mow tego nikomu bo to tajemnica.

Nie jestem samozwanczym ale oficjalnym rzecznikiem prasowym.

A na polu walki najwiecej bluzgam ja. Jesli cie Panda jeszcze nie zbluzgalem to sie upomnij na strzelance.

To był żart? Czy tobie, Dzikki też te "mordki" nie działają.

Najwięcej bluzgów leci kiedy BRT nie słucha: że akcja ustawiona itp...

(raz słyszałem fajny: "bo BRT są za bardzo zgrani" - niezła krytyka, co?)

Inna sprawa, że już chyba popadacie w drobną paranoję (manię?): słyszycie narzekania nawet gdy ich nie ma.

Wątku proszę nie zamykać, już będę grzeczny, a ktoś może jeszcze coś zaproponować (zresztą w najlepszym wypadku i tak się z Dzikim spotkamy, tylko na innym forum - więc gdzie tu sens?).

Co z tarczami, ma ktoś jakieś "przeciw" przeciwko ich użyciu w podejściach?

Ktoś już wcześniej proponował, ale wszyscy go olali: co z zejściem z dachu? Niektóży przecie w harcerstwie się nauczyli i nawet może sprawności nazdobywali.

To był żart? Czy tobie, Dzikki też te "mordki" nie działają.

Ja nie uzywam wogole. Wlacz sobie BBCode moze.

Najwięcej bluzgów leci kiedy BRT nie słucha: że akcja ustawiona itp...

(raz słyszałem fajny: "bo BRT są za bardzo zgrani" - niezła krytyka, co?)

Nihil novi. Nikt nie zabrania byc zgranym a to w wiekszosci przypadkow wystarcza. Zgrana ekipa wymiata budynek szybciej niz stado Polakow promocje w supermarkecie.

Ktoś już wcześniej proponował, ale wszyscy go olali: co z zejściem z dachu? Niektóży przecie w harcerstwie się nauczyli i nawet może sprawności nazdobywali.

"Niektorzy"

Jesli chodzi ci o liny to odpusc temat. Bez odpowiedniego przygotowania mozna sobie latwo krzywde zrobic.

Co z tarczami, ma ktoś jakieś "przeciw" przeciwko ich użyciu w podejściach?

tarcze maja to do siebie ze osoby je niosace nie czuja postrzalow w noge. poza tym jestem za

IMHO zbyt niebezpieczne jak na Airsoft

Navy: proponuję je, ale tylko pomocniczo, nie jako element szturmu w pomieszczeniach - zresztą w większości ludzie mają karabinki (albo np P90), więc realizm wziąłby w łeb (żadna tarcza nie wychamuje strzału z przylożenia). Co do podejścia oddziału za tarczą - SWAT w Nowym Orleanie standardowo to stosuje - nikt się nie czepnie, bo tarczę unosisz jedynie pod kątem aby osłaniać korpus + głowę + osobę z tyłu przed ogniem z piętra (parter zwykla ma jedną "ślepą" ścianę - np. garaż, piętro już nie) i naprawdę sporo celu wciąż pozostaje (jak zostaną ostrzelani mogą zawsze tarczę postawić i zza niej gościa ostrzelać/czekać na wsparcie - wtedy buty są osłonięte i problem znika).

Panda tak sie przyglądam tej rozmowie i widze ze powielasz swoje posty co chwila by coś tam udowodnić (co to nawet nie wiem). Prosze skończ bo niedobrze sie robi

Już skończyłem (chciałem się dowiedzieć, czy ktoś kiedyś o tarczach myślał). Teraz siadam do manuali.

Dosiego roku!

Co do podejścia oddziału za tarczą - SWAT w Nowym Orleanie standardowo to stosuje

acha. juz nawet wiem jaki program na Discovery widziales :P

a LAPD SWAT nie uzywa :P

przejzyj stare watki byla juz gdzies dyskusja o wykozystaniu tarcz i kamizelek (tylko nie reaktywuj bezsensownie starych watkow)

Trzeba było kilka postów wcześniej...

(krucafix, ja myslałem, że tematów na tym forum jest jedna strona, a tam w spisie na dole jak wół "idź do strony" - głupia wymówka, ale prawdziwa),,,...,,,...,,, Aha!

Dzięki.

Update: Dziki:Nicht weiss nisht... ale pośmiać się zawsze można.

• 8 months later...
Daje ci link do prostego schematu wejścia do budynku http://www.legionstratega.org/taktyka/walterzabud.htm
Wstrząsające Jakbyś poczytał cały temat to zrozumiałbyś, iż wszystko co w tym linku jest należy do kategori "nic nowego".

Chociaż porady :

Ewentualne pojazdy wsparcia jadą z tyłu utrzymując pewne oddalenie od grupy, lecz takie, które umożliwia szybkie wsparcie grupy ogniem.

czy

W razie ciężkiego ostrzału trzeba pamiętać, że tylko grube betonowe lub z kamienne mury i sufity potrafią wytrzymać ten ostrzał. Powinny one jednak być wzmocnione, aby wytrzymać trafienia pocisków kruszących i bomb.

bardzo przydadzą się w zabawie zwanej "airsoftem".

• 4 months later...

Apropo głownego tematu oraz ASG:)

Wejście to budynku z który załozyliście że juz jesteście pewni na 100% że ktoś tam jest...

Trudne to ale to wszytsko zalezy od ilości czasu i od swojej ekipy oraz budynku itp.

W temacie raczej powinny być sprecyzowane jak wygląda owy budynek ile mas zosób czasu itp. no bo wyobraźnia ok ale co ja mam sobie wyobrazić? :?

Przeczytałem prawie wszystkie posty i wyniosłem bardzo niewiele ale nic dziwnego jesli jeden zakłąda że jest 15 drzwi i 4 okna a inny zakłada ze w tym samym budynku jest 1 okno i 1 drzwi :(

Nawet niewiadomo ilu konkretnie jest przeciwników i jak są uzbrojeni bo jesli mają maski p-gas to cs gas niezda sie raczej zabardzo.

(niebawie sie w te całe cytaty) Jesli ktoś zakłąda ze przeciwnik jest na tyle tepy aby na wstepie mieć broń wycelowaną w drzwi i akurat w twój korpus to raczej nieoproblem zakończyć żywot takiego przeciwnika:)

cóż 1 drzwi 2 okna i drzwi załóżmy otwarte: zbadanie terenu przez okna w ten sposób aby nikt niezauważył zwiadowcy, jeśli okresli się połozenie przeciwnika w budynku można ustalić strategie (zgrany zespół pare sekund) i strzelić celnie po cichu z okna lub wejśc w ten sposób aby kulka była szybciej niż on zdążył zauważyć ze ktokolwiek jest za ścianą. WSZYTSKO SIE DA! Ale moje wymyślanie strategii jest na nic jeśli przeciwnik jakoś tam niewiem miał widok wcześniej na ciebie... :?:

Uuu ... a kolega zna samice nosorożca ? Podobno nie chce się parzyć.

Dobra zamykam temat. Jak ktoś, kto bawi się w "airsoft" dłużej niż trwa rejestracja na forum, często przeprowadza starcia w budynkach i wie jak to w "airosfcie" wygląda, będzie chciał się wypowiedzieć z sensem - proszę o PW.

Pozostali odkrywcy Ameryki w konserwach mogą się odwalić.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...