Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam mam mały problem z moją emką. brakuje mi już pomysłu dlaczego tak się dzieje więc pisze tu. Otóż mam replikę m4 CQB bateria umieszczona jest w pojemniku na baterię i jest taki mały problem że replika strzela i w pewnym momencie przestaje tzn słychać jakby bateria siadała muszę chwile odczekać żeby znowu zaczęła działać jednak przy kolejnej serii znowu ten odgłos.... Nie mam pojęcia co jest przyczyną. Okablowanie w emce zmieniałem już 3 razy myślałem że to może jego wina. Później wymieniłem batke i to nie pomogło. Najlepsze jest to ze inna moja replika na tej baterii działa całkiem normalnie. Przez myśl przeszło mi jeszcze ze może jest za zimno i przez to nie działa no ale dziś nie ma mrozu ani nic takiego a batka mimo wszystko znowu padła... Ma ktoś jakiś pomysł co jest nie tak?

właśnie batka też jest ok w m4 siada natomiast w moim m16 i kałachu działa normalnie na strzelance też nawet w minusowej temperaturze i to jest właśnie najdziwniejsze. Wymieniłem już wszystko co się dało w elektryce poza silnikiem ale jego sprawdzę na następnej strzelance. gdybym nie próbował już wszystkiego to bym tego tematu bez sensu nie zakładał...

Też miałem coś podobnego, mianowicie co jakiś czas broń po prostu przestawała strzelać, ale było czuć, że silnik jakoś próbuje działać. Po rozłożeniu GB ujrzałem styki całe w smarze... :-F

Edited by ICAC

Po przeczyszczeniu styków wszystko ładnie śmigało...

Do czasu wyrwania zębów tłoka przez zastosowanie podwójnej uszczelki (o'ringa) na głowice tłoka :-F . To NIE był mój pomysł, bo akurat jak wsio było rozebrane, przyszedł stary i mi to doradził ("nic się nie bój, wszystko bedzie cacy, będzie większa szczelność i dalej będzie niosło")... czułem, że coś się zj**ie...

Piszę to jako ostrzeżenie dla ludzi chcących w taki sposób "dodatkowo uszczelnić" zespół cylinder-tłok :-F

Do czasu wyrwania zębów tłoka przez zastosowanie podwójnej uszczelki (o'ringa) na głowice tłoka :-F . To NIE był mój pomysł, bo akurat jak wsio było rozebrane, przyszedł stary i mi to doradził ("nic się nie bój, wszystko bedzie cacy, będzie większa szczelność i dalej będzie niosło")... czułem, że coś się zj**ie...

Kocham wiatrówkowców, którzy próbują przeżucić doświadczenia swoje na AEG'i. ;D

Nie... ale od nowości miałem jakąś kiczowata uszczelkę założona jak by nie od tego (zresztą ta emka to w ogóle jakoś nieciekawie chodziła po zakupie) i dość Cieżko chodziła w tłoku... no ale później przez około rok działała normalnie. A dziś na strzelance jak to zwykle emka przestawała strzelać... podłączyłem ja do niby zaje... baterii 9,6 G&P no i to też nie pomogło wystrzeliłem serie a przy 2 odgłos znowu był taki jak by batka padła... Nie mam już sił na to cholerstwo... chyba wyśle to do jakiegoś serwisu i niech oni się z tym męczą...

A pobaw się regulacją silnika ? Pół obrotu - strzel i zobacz jak śmiga, musisz ją ciut odkręcić i sprawdż wtedy czy dalej będzie tak prądożerne. To samo miał znajomy ze strzelanek - AKSU Boyi'a, ale silnik był źle wyregulowany i to aku z zestawu, ładowane mikropro. siadało po 400-500 kulkach, poprawiło się po regulacji silnika ;-).

dobra zrobiłem kolejny test... rozkręciłem gearbox sprawdziłem czy tłok chodzi luźno nie stawia oporu, czy zębatki sie gdzieś nie blokują czy cos takiego złożyłem go podłączyłem baterie i silnik ale nie włożony do gearboxa i sprawdziłem czy on nie stawia jakiegoś oporu silnik zaczął działać bateria nie siadała kable sie nie grzały itp. Później przykręciłem chwyt zainstalowałem silnik podłączyłem do baterii chwile strzelałem na auto i znow wszystko siadło kable się nagrzały itp... Co może stawiać taki opór w gearboxie?

Sorry ze tak marudzę wysłał bym to do jakiegoś serwisu ale nie wiem do jakiego i jak narazie nie mam za co :/