joseph_m1 Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Witam mam mały problem z moją emką. brakuje mi już pomysłu dlaczego tak się dzieje więc pisze tu. Otóż mam replikę m4 CQB bateria umieszczona jest w pojemniku na baterię i jest taki mały problem że replika strzela i w pewnym momencie przestaje tzn słychać jakby bateria siadała muszę chwile odczekać żeby znowu zaczęła działać jednak przy kolejnej serii znowu ten odgłos.... Nie mam pojęcia co jest przyczyną. Okablowanie w emce zmieniałem już 3 razy myślałem że to może jego wina. Później wymieniłem batke i to nie pomogło. Najlepsze jest to ze inna moja replika na tej baterii działa całkiem normalnie. Przez myśl przeszło mi jeszcze ze może jest za zimno i przez to nie działa no ale dziś nie ma mrozu ani nic takiego a batka mimo wszystko znowu padła... Ma ktoś jakiś pomysł co jest nie tak? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 a) Kiepskie styki. b) Kiepskie wtyczki. c) Kiepskie podkładkowanie. Popraw to wszystko i wróci do normy. Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted March 15, 2009 Author Report Share Posted March 15, 2009 ano tylko zapomniałem dodać ze w temperaturze pokojowej mogę strzelać na auto, semi bez żadnych problemów. problemy zaczynają się dopiero na strzelance Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Szczotki silnika?.. Quote Link to post Share on other sites
sosna9011 Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Za duży bezpiecznik... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Za duży bezpiecznik? Nie przesadzałbym. Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted March 18, 2009 Author Report Share Posted March 18, 2009 hehe tak się składa ze moja emka nie ma bezpiecznika:) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Na strzelance cxzyli jak jest zimniej? Batka marnawa traci wydajność. Na strzelance jak jest temperatura właściwa? Batka marnawa nie trzyma prądu. Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted March 18, 2009 Author Report Share Posted March 18, 2009 właśnie batka też jest ok w m4 siada natomiast w moim m16 i kałachu działa normalnie na strzelance też nawet w minusowej temperaturze i to jest właśnie najdziwniejsze. Wymieniłem już wszystko co się dało w elektryce poza silnikiem ale jego sprawdzę na następnej strzelance. gdybym nie próbował już wszystkiego to bym tego tematu bez sensu nie zakładał... Quote Link to post Share on other sites
ICAC Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 (edited) Też miałem coś podobnego, mianowicie co jakiś czas broń po prostu przestawała strzelać, ale było czuć, że silnik jakoś próbuje działać. Po rozłożeniu GB ujrzałem styki całe w smarze... :-F Edited March 18, 2009 by ICAC Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 No i jak z tą giwerą? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Od Dboys? Kup sprężynę Systemy. Quote Link to post Share on other sites
ICAC Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Po przeczyszczeniu styków wszystko ładnie śmigało... Do czasu wyrwania zębów tłoka przez zastosowanie podwójnej uszczelki (o'ringa) na głowice tłoka :-F . To NIE był mój pomysł, bo akurat jak wsio było rozebrane, przyszedł stary i mi to doradził ("nic się nie bój, wszystko bedzie cacy, będzie większa szczelność i dalej będzie niosło")... czułem, że coś się zj**ie... Piszę to jako ostrzeżenie dla ludzi chcących w taki sposób "dodatkowo uszczelnić" zespół cylinder-tłok :-F Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 To NIE był mój pomysł :wink: Życie... Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted March 19, 2009 Author Report Share Posted March 19, 2009 wkur... się przełożyłem gearbox i silnik od innej emki i teraz wszystko już jest ok. jak będę miał więcej czau i nerwów (przede wszystkim) to jeszcze raz wszystko przejże na spokojnie i może dojdę do tego co jest nie tak Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted March 22, 2009 Author Report Share Posted March 22, 2009 Przyszło mi do głowy cos takiego. Jest możliwe żeby tracił napięcie czy bateria siadała z tego powodu ze tłok i sprężyna stawia za duży opór? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Do czasu wyrwania zębów tłoka przez zastosowanie podwójnej uszczelki (o'ringa) na głowice tłoka :-F . To NIE był mój pomysł, bo akurat jak wsio było rozebrane, przyszedł stary i mi to doradził ("nic się nie bój, wszystko bedzie cacy, będzie większa szczelność i dalej będzie niosło")... czułem, że coś się zj**ie... Kocham wiatrówkowców, którzy próbują przeżucić doświadczenia swoje na AEG'i. ;D Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted March 22, 2009 Author Report Share Posted March 22, 2009 nie o to mi chodziło:P ale rozumiem że jest to możliwe... Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Niech zgadnę - "strzykawki" nie zrobiłeś po założeniu drugiej uszczelki? Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted March 23, 2009 Author Report Share Posted March 23, 2009 Nie... ale od nowości miałem jakąś kiczowata uszczelkę założona jak by nie od tego (zresztą ta emka to w ogóle jakoś nieciekawie chodziła po zakupie) i dość Cieżko chodziła w tłoku... no ale później przez około rok działała normalnie. A dziś na strzelance jak to zwykle emka przestawała strzelać... podłączyłem ja do niby zaje... baterii 9,6 G&P no i to też nie pomogło wystrzeliłem serie a przy 2 odgłos znowu był taki jak by batka padła... Nie mam już sił na to cholerstwo... chyba wyśle to do jakiegoś serwisu i niech oni się z tym męczą... Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 A pobaw się regulacją silnika ? Pół obrotu - strzel i zobacz jak śmiga, musisz ją ciut odkręcić i sprawdż wtedy czy dalej będzie tak prądożerne. To samo miał znajomy ze strzelanek - AKSU Boyi'a, ale silnik był źle wyregulowany i to aku z zestawu, ładowane mikropro. siadało po 400-500 kulkach, poprawiło się po regulacji silnika ;-). Quote Link to post Share on other sites
ICAC Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 (edited) Niech zgadnę - "strzykawki" nie zrobiłeś po założeniu drugiej uszczelki? No właśnie robiłem i dlatego czułem, że coś się zje... popsuje się :lol: Ale tatuś wie lepiej... Edited March 23, 2009 by ICAC Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted March 23, 2009 Author Report Share Posted March 23, 2009 (edited) to aku z zestawu, ładowane mikropro. siadało po 400-500 kulkach, poprawiło się po regulacji silnika ;-). no to wytrzymało to 500 kulek... Moja bateria (9,6 V 2400mah) wytrzymuje 20-30 kulek Edited March 23, 2009 by joseph_m1 Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 A jak chodziło ciężko - tylko do przodu czy w tył też? Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted March 23, 2009 Author Report Share Posted March 23, 2009 dobra zrobiłem kolejny test... rozkręciłem gearbox sprawdziłem czy tłok chodzi luźno nie stawia oporu, czy zębatki sie gdzieś nie blokują czy cos takiego złożyłem go podłączyłem baterie i silnik ale nie włożony do gearboxa i sprawdziłem czy on nie stawia jakiegoś oporu silnik zaczął działać bateria nie siadała kable sie nie grzały itp. Później przykręciłem chwyt zainstalowałem silnik podłączyłem do baterii chwile strzelałem na auto i znow wszystko siadło kable się nagrzały itp... Co może stawiać taki opór w gearboxie? Sorry ze tak marudzę wysłał bym to do jakiegoś serwisu ale nie wiem do jakiego i jak narazie nie mam za co :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts