Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Na pierwszy rzut oka -

Co2 + auto + hu to chyba zamrozony HU, syfon w broni i mala skutecznosc

Strzela ponoc z energia 2J, fajnie jak na PM'a Pamietaj jednak, ze im wiecej fps i krotsza lufa tym kulka lata mniej celnie

Ciezko wyczuc czy tworcy pomysleli o kompatybilnosci z czesciami asg wiec przykra niespodzianka moze okazac sie brak lufy do wymiany czy niestandardowe czesci HU.

Radze zorientowac sie czy masz jakiekolwiek mozliwosci rozowju tej broni, chociazby dokupienie glupich magazynkow.

• 1 month later...

Nie znam się na gaziakach i nie wiem czy da się w jakikolwiek sposób zmniejszyć moc.. ale 450 FPS w zabawce stricte do CQB to lekka ( a nawet ciężka) przesada...

1) skoro się nie znasz i nie masz nic do powiedzenia w temacie to się nie odzywaj

2) to jest temat o replice a nie o przemyśleniach nad moralnością i celowością stosowania repliki

Chopin

Nie znam się na gaziakach i nie wiem czy da się w jakikolwiek sposób zmniejszyć moc.. ale 450 FPS w zabawce stricte do CQB to lekka ( a nawet ciężka) przesada...

1) skoro się nie znasz i nie masz nic do powiedzenia w temacie to się nie odzywaj

2) to jest temat o replice a nie o przemyśleniach nad moralnością i celowością stosowania repliki

Chopin

Szanowny Kolego Chopinie

Możliwe że nie wystarczająco się jasno wyraziłem..

Sformułuję to tak

Niestety nie nam się na gaziakach i nie wiem czy da się zmniejszyć w jakikolwiek sposób moc ( z powodu który podałem powyżej) Może któryś z bardziej doświadczonych kolegów wie czy i jak da się to zrobić

Bo nie ukrywam że repliką wygląda interesująco

iestety nie nam się na gaziakach i nie wiem czy da się zmniejszyć w jakikolwiek sposób moc ( z powodu który podałem powyżej) Może któryś z bardziej doświadczonych kolegów wie czy i jak da się to zrobić

Odpowiedź kryje się pod guzikiem Szukaj, taki topic już był.

• 8 months later...

GG się bardziej chłodzi przy strzelaniu a są gnaty full auto na niego. Glock 18C czy beretka 93R że już o emkach i innych GBB nie wspomnę.

Moc prawdopodobnie można zmniejszyć wstawiając słabszą sprężynę kurka i/lub (ale to ekstremalna sytuacja) nawiercając kilka otworków w lufie wewnętrznej na początku i dokładnie polerując od środka coby zadziorów nie było. Można też zmniejszyć masę kurka np nawiercając go.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Kupiłem sobie właśnie tego macka i musze przyznać że strzela wyśmienicie :lol: (typ auto wymiata). :wink: A mam pytanie, orientujecie się czy jest do niego tłumik? Bo przydało by mu się przedłużenie lufy, a widzę że na końcu lufy jest gwint do wkręcenia czegoś...

24207_600_2.jpg

Edited by Shad0vv
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Jakbyś sie uparł mógłbyś zrobić korpus z profilu,nierdzewki. Konstrukcyjnie m11 jest bardzo prosty. Zabawa jest tylko z low reciverem,trzeba wspawać chwyt

Bebechy przekladasz

O ile pamiętam grubość ścianki upper reciver to 2mm,Low 3mm

Gdzieś na kompie miałem rys. techniczne ale dla dłuższej wersji SWD :)

Fps możesz zmniejszyć kupując taki tłumik z pierścieniami,jest kilka pierścieni o rożnych kolorach.

Można tez zwiększyć wagę bolta,ale najpierw pasowałoby założyć metalowy korpus żeby nie dostań boltem w twarz

• 6 months later...

Robię tutaj szybki refik tematu, odnośnie tłumików i dodatkowych akcesoriów. Po lekkich modyfikacjach (czyt. lekkiego przypiłowania pilnikiem gwintu w tłumiku) wchodzi do niego tłumik z tej zabawki: http://allegro.pl/uzi-ingram-tlumik-kolba-bron-pistolet-asg-i1525987313.html

Całość wygląda zdecydowanie lepiej, a jeśli chodzi o właściwości tłumiące, to można je uzyskać poprzez rozebranie tego "tłumika" na części i danie do środka materiał tłumiący w stylu okładzina czy coś.

Ale ostatnio kumpel podesłał mi ciekawy link: http://wmasg.pl/pl/news/show/116392

Takie części powinny wejść do tego mac'a.Tylko pytanie czy się opłaca je kupować skoro ich cena jest równa cenie tego guna? Ale także wydaje mi się że części z innych podobnych maców, takich jak te z Cymy itd.