Chris Posted April 8, 2004 Report Share Posted April 8, 2004 Witam Powodem postawienia tego topicu jest problem z selektorem ognia w mp5 ics. Otoz niejednokrotnie po odbezpieczeniu spust jest zaciety i nie da sie go nacisnac. Gdzies chyba czytalem ze to wina gearboxa v.2 ale nie mam pewnosci. Zwracam sie wiec do swiatlych w tej dziedzinie uczestnikow forum:D Co radzicie, rozebrac czy slac na gwarancje? Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted April 8, 2004 Report Share Posted April 8, 2004 Jak możesz to ślij do działu gwarancyjnego, tylko napisz o co dokładnie chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Chris Posted April 8, 2004 Author Report Share Posted April 8, 2004 Czolem Z tym wysylaniem to do kitu bo sie bede musial naczekac, a moze to tylko jakas bzdura. Problem polega na tym, ze : odbezpieczamy bron - selektor na pojedyncze naciskamy spust - nie da sie wcisnac przelaczamy na ciagly seria idzie wracamy na pojedynczy - albo ok albo zaciete czasem jest tez tak z ciaglym bardziej obrazowo to juz nie mam pomyslu jak wytlumaczyc:) Quote Link to post Share on other sites
rezul Posted April 9, 2004 Report Share Posted April 9, 2004 rozbieraj (wystaczy tylko wyjac gerabox, bo plytka od selektora jest na jego obudowie) zobacz co jest nie tak moze cos sie ulamalo Quote Link to post Share on other sites
pav Posted April 14, 2004 Report Share Posted April 14, 2004 Hooa! To taka mała wada wszystkich ICS-ów jak mi się zdaje. Powodem nie działania spustu nie jest płytka od selektora ognia lecz zabezpieczenie spustu przed naciśnięciem, które po przełączeniu bezpiecznika na ogień pojedynczy powinno doskoczyć za pośrednictwem sprężyny. Winna jest ta sprężynka :D jest bardzo słaba i lubi się łamać ja w swojej replice zastąpiłem ją mocniejszą i jest ok. Sprężynę łatwo jest wykonać lecz trzeba rozkręcić GB żeby ją włożyć. A teraz dobre rady: Przy przełączeniu na ogień pojedynczy przesuwaj bezpiecznik trochę dalej niż jest to pokazane. Przy przełączaniu trzymaj replikę prosto nie bokiem (grawitacja wtedy pomoże odciągnąć blokadę spustu) Pomagało nawet przy złamanej sprężynie. PS. Jak bym mógł zamieszczać jpg. to bym wszystko narysował i by było wiadomo o co chodzi :) Quote Link to post Share on other sites
elwe Posted April 14, 2004 Report Share Posted April 14, 2004 W moim ICSie mialem podobne objawy. Bron pod przelaczeniu na pojedynczy nie strzelala... Trzeba bylo zmienic na tryb ciagly i pozniej wrocic do uprzedniego ustawienia. Bron nie strzelala rowniez bokiem, ani do gory nogami (selektor byl zablokowany). Jak sie dowiedzialem byla to wina zlamanej sprezynki w GB. Moge tez powiedziec, ze u mnie rowniez wystepuje problem z odbezpieczaniem broni. Selektor musze przesunac nieco wyzej niz jest to zaznaczone. W momencie gdy slychac, ze selektor trafil na wlasciwa pozycje spust nadal jest zabezpieczony i nalezy przesunac go jeszcze o 1mm wyzej. Wada ta wystepowala juz wczesniej, ale o dziwo ustala. Teraz mam powtorke z rozrywki :P (choc dla mnie nie jest to uciazliwe:) ) Quote Link to post Share on other sites
Chris Posted April 14, 2004 Author Report Share Posted April 14, 2004 Dzieki wszystkim za pomoc. Wczoraj siadlem i rozebralem dranstwo. To rzeczywiscie byla ta sprezynka. Teraz sie modle zeby to co zlozylem:) a o dziwo nie zostala mi zadna czesc dzialala dlugo i spokojnie:) Choc przyznam ze juz mnie krew zalewala jak gearboxa skladalem:) Pozdrowienia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts