murek94 Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Witam, Ostatnio na strzelance z baterii Intellect 8,4V 1400mAh wypadł mi styk Tamiya czy jak on tam ma. Po powrocie do domu wyciągałem ją z plecaka i przewody (czarny-czerwony) połączyły się ze sobą tworząć iskry (poczym bateria była bardzo ciepła) - Domyślam się że było to zwarcie. Teraz moje pytanie czy ta bateria żyje, czy po zamontowaniu wtyczki tamiya będzię ona działać poprawnie czy jest ona do "wyrzucenia" :wink: Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Może po prostu sprawdź? Jeśli nie smażyła się jakoś szczególnie długo, to żyje. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz... Też miałem taki przypadek - ale batka żyje ;) Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 21, 2009 Author Report Share Posted March 21, 2009 Może po prostu sprawdź? Jeśli nie smażyła się jakoś szczególnie długo, to żyje. Jak sprawdzam na Shit Gunie to działa. Może źle sprecyzowałem pytanie. Chodzi mi o to czy bateria będzie działać normalnie, czy będzie mieć jakiś "uszczerbek na zdrowiu" Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Okaże się. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 (edited) Miałem tak ze swoim Firefoxem (ze stocka Boyi/P&J AK). Zwarły się pręciki z mini tamyi bez plastiku, bateria była bardzo gorąca, rozładowała się do około 3 volt, po naładowaniu działa prawidłowo. Batka 8,4V 1100mAh Stick. Edited March 21, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Firefox to jedno, Intellect zupełnie co innego. Mój stick ma raptem parę miesięcy i już traci napięcię, tzn zaraz po naładowaniu praży ładnie i daje dobrego rofa tak jak cały czas było jeszcze kilka tygodni temu, a po jakiejś godzinie rof siada i jest gorzej niż na chińskich batkach. Mojemu kumplowi Intellect po prostu zupełnie zdechł po 6 miechach. Nie sądzę, żeby zwarcie zabiło baterię, ale mogło znacznie zmniejszyć jej żywotność. Sporo bubli się ostatnio w Intellectach trafia, ale jak już pisałem, okaże się. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Intellect i Firefox są z tej samej fabryki, już nieraz było to na forum pisane. A że Intellect to shit to nie od dzisiaj wiadomo :roll: Quote Link to post Share on other sites
Gzu Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Miałem podobną przygodę z tą batką. Niestety padła. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Intellect i Firefox są z tej samej fabryki Soki Tymbark i "wyprodukowane dla biedronki" też są z tej samej fabryki - i co z tego??? Poza tym, to, że coś jest napisane na forum, nie znaczy od razu, że to jest rzeczywistość ;). Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Viamortis ale to prawda z tą fabryką ;-) Tak samo w tej fabryce robione są UFC. Mowa tutaj tylko o ogniwach bo koszulki każdy kontrahent zamawia inne i we własnym zakresie je zakłada lub zleca to tej samej fabryce. Miałem tak kiedyś w Szklarach na respie; siedzę sobie na ziemi i gadam z kumplem a On do mnie, że jakiś dym widzi za mną. Myślałem, że to po świeżo zagaszonym papierosie a tu pali mi się w ładownicy zapasowy aku! Szybko wyrzuciłem aku - tylko iskry i ogień. Też się wtyczka wysunęła i doszło do zwarcia. Aku do śmieci... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts