madd Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Wmontowałem do CM.036 taki zestawik: - Kompletny zestaw do tuningu AK47/AK47S FULL TUNE-UP KIT Professional Set M150 Systema - lufe promyk - 590 mm - gumka systema - komora hopsiup - PROwin - szkielet Guardera wzmocniony V.3 Problem: Nie podaje kulek niezależnie od magazynka, poleci jedna, później puste strzały. Co jest nie tak ? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 (edited) Wmontowałem do CM.036 taki zestawik: - Kompletny zestaw do tuningu AK47/AK47S FULL TUNE-UP KIT Professional Set M150 Systema - lufe promyk - 590 mm - gumka systema - komora hopsiup - PROwin - szkielet Guardera wzmocniony V.3 Problem: Nie podaje kulek niezależnie od magazynka, poleci jedna, później puste strzały. Co jest nie tak ? Pewnie montujesz dżirboks tak, że popychacz nie siedzi na zębatce tłokowej, ale to tylko przypuszczenie - wymontuj dżirboks i sprawdź czy dysza się porusza i wciśnij ją kawałek do GB - sprawdź czy wróci na miejsce. Tyle żeś naraz wmontował, że teraz szukaj wiatru w polu - możliwe, że też to cuś z komorą... Edited March 22, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
madd Posted March 22, 2009 Author Report Share Posted March 22, 2009 Dysza gra. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Dysza gra. A rusza się przy każdym cyklu, jak strzelasz na full auto ? Coś z tą komorą nie gra - zamontuj starą i zobacz czy będzie działać, jak tak to masz winowajcę - nie wiem, może kulki mają za wąskie gardło do przebycia, dlatego ta pierwsza z największa siła wchodzi, a inne nie ? Na odległość ciężko tak ustalać... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Najpierw porównaj długości dysz. Jeśli są zbliżone to zmień komorę na stockową i porównaj wrażenia. Ogólna zasada to powrót do ostatniej znaj=nej dobrej konfiguracji i szukanie, po wstawieniu którego elementu całość sie wali. Obstawiam komorę. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Z komorami słyszałem, że często nawalają. Zamontuj starą komorę i opisz. Quote Link to post Share on other sites
ulis Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Myślę, że raczej chyba na pewno komora ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts