PaD Posted April 11, 2004 Report Share Posted April 11, 2004 czy ktoś domyśla się co to był za model przed upgradem wizualnym? :D : jesli ktos mialby wątpliwości czy kolimator sie trzyma, to odrazu wyjaśniam, ze do zdjęcia nie chciało mi sie go przykręcać :) Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted April 11, 2004 Report Share Posted April 11, 2004 Najzwyklejsza w świecie MP5 ze składaną kolbą. Koleś co sprzedawał rurki z OBI ma taką. Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted April 11, 2004 Report Share Posted April 11, 2004 Nie ma co, widać że kolimator sie solidnie trzyma :P Co do pytania, jest to A3, HFC lub TM , sprężynki :) Quote Link to post Share on other sites
PaD Posted April 11, 2004 Author Report Share Posted April 11, 2004 Otóż nie. wcale nie najzwyklejsza, i nie A3 z HFC ani TM :) . to była MP5SD3 UHC :D zmieniłem jej (pomijając upgrade wewnętrzny) rzeczy takie jak metalowy tłumik ognia (z micro uzi), metalowy spust (też z MU), zrobiłem amatorski surefire, ale sie trzyma i jest wygodny, mocno dociązyłem i jeszcze pare drobiazgów mało znaczących. :) przegraliście "konkurs"-zagadke 8) a umiesciłem to foto ze względu na to ze wielu ludzi było zainteresowanych wyglądem tej przeróbki pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted April 11, 2004 Report Share Posted April 11, 2004 ja odgadlem, za szybko napisales odpowiedz :) mi sie ta przerobka jeszcze bardziej nie podoba jak mp5sd3 uhc :P wybacz szczerosc. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted April 11, 2004 Report Share Posted April 11, 2004 W modelu brakuje takiego lacznika miedzy gorna "rurka" zamkowa, a lufa, na wysokosci muszki. Lufa jest za krotka. Poza tym mocowanie paska wyglada cokolwiek prymitywnie (wiem, ze UHC nie ma zaczepow, ale jak juz robiles taka skomplikowana przerobke, to mozna bylo o tym pomyslec! ;-) ) Quote Link to post Share on other sites
PaD Posted April 11, 2004 Author Report Share Posted April 11, 2004 z paskiem to nie chciało mi sie nic robić, bo trzyma sie i co go bede upgrade'ował :wink: . moze wam sie nie podoba ale mi owszem :) poza tym wali dosyć daleko(grzebałem nie tylko na zewnątrz :twisted: ) pzdr Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted April 12, 2004 Report Share Posted April 12, 2004 Mnie sie podoba sposob w jaki zamontowales latare, ale naprawde musisz cos zrobic z ta przerwa miedzy muszka a lufa bo to wyglada dziwnie. :P Jezeli to poprawisz naprawde bedzie dobrze wygladac. A co do pasa nosnego. Niech se dynda gdzie chce byleby byl wygodny. Myslales o 3 punktowym? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
PaD Posted April 12, 2004 Author Report Share Posted April 12, 2004 połączenie muszki z lufą ciężko by wykombinować, tym bardziej ze nie miałem wpływu na jej długość (metalowy tłumik ognia z micro uzi), wcześniej miałem dwa razy dłuższą z włókna węglowego, ale jak dla mnie była za długa :) . o pasie 3 punktowym myślałem i myśle, i chyba coś wykombinuje :) Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted April 12, 2004 Report Share Posted April 12, 2004 No tak, wcale sie nie dziwie, ze jest jestes dorotka zachwycony swoim dzielem (jak wiekszosc autorow przerobek, heh), ale ja osobiscie jestem purysta jesli idzie o takie przerobki i nie uznaje tego jako sztuka dla sztuki... Moim zdaniem upgrade zewnetrzny jest udany, jesli replika LEPIEJ oddaje pierwowzor. A co by nie mowic, wyglad twojej Mp5ki jest dosc odlegly od wersji real steel... Zreszta wersja UHC, poza tym, ze dobrze strzela, jest dosc marnie wykonana replika i jako taka jest slabym materialem wyjsciowym, sprezyna TM bylaby chyba znacznie lepszym wyborem. Choc z drugiej strony, tanimi srodkami niewiele da sie osiagnac, bo przykladowo fachowy montaz do MP5 + porzadny kolimator to kwota wieksza niz wartosc takiego sprezyniaka. (BTW - wcale sie nie dziwie, ze kolimator jest tylko przylozony do guna, bo niby jak zamierzasz go przymocowac bez montazu?). Anyway, nic nie mam przeciwko przerobkom, wiem ze moze to byc zabawne i dawac satysfakcje, ale nawoluje po prostu do rozsadku, aby nie tworzyc dziwadel tylko z czystej checi wyroznienia sie z tlumu. Mam nadzieje dorotka, ze nie wezmiesz tego jakos specjalnie do siebie, bo publikujac zdjecie oczekiwales zapewne nie tylko wyrazow uznania, ale i krytyki (konstruktywnej w moim zamierzeniu). Quote Link to post Share on other sites
PaD Posted April 12, 2004 Author Report Share Posted April 12, 2004 i o to mi chodziło - o krytyke. ale co do kolimatora to musze zaprzeczyc, bo normalnie na strzelanke go przykręcam i sie trzyma (nie tylko ja) poprawie sie na przyszłość i bede robił przeróbki odwzorowane niczym aeg :D . temat chyba zamknięty - wszystkie wady i zalety(?) już Pikace (przedewszystkim) wymienił. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted April 12, 2004 Report Share Posted April 12, 2004 Co do tego kolimatora to moj znajomy go poprostu przykrecil tym "montarzem" (nie wiem jak to nazwac) do broni. Bez wiercenia,tasmy, czy czegokolwiek.Kwestia tylko jak dlugo sie to trzyma na tyle mocno zeby nie zgubic... :wink: Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted April 12, 2004 Report Share Posted April 12, 2004 Moim zdaniem powiniens robic wszystko tak jak Tobie sie podoba i jak Tobie jest wygodnie. Jezeli chodzi o ten kolimator to nie trzeba go wcale montowac na szynie bo mozna odkrecic muszke i szczerbinke. A z tego jak znam Dorotke, moge powiedziec ze raczej nie robi niczego na pokaz, poprostu troche sie pospieszy z tym tematem:P Pozostalo troche szczegolow do dokonczenia. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
darker Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 A czy moglbys napisac co tam takiego magicznego w srodku zrobiles :D ?? jak nie chcesz pisac na forum to napisz mi na gg chetnie naucze sie cos 1655546 Quote Link to post Share on other sites
Crazy_Ivan Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Frager - proste, ze przykrecilem. Identyczny zreszta. Od tego czasu empisz walal sie po pokoju i plecaku i nic mu nic bylo. Jak go przestrzelilem, tak nadal mam z 5m ( na cqb - nie chcialo mi sie tego na zewnatrz robic ) skupienie punktowe. Po prostu jedna z tych bocznych okladek przekrecilem zgrubieniem na zewnatrz i pasuje idealnie. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted June 1, 2004 Report Share Posted June 1, 2004 Ivan ja nie mowilem o Twojej mp5.Zobacz na date mojeog posta - to bylo duuuzo wczesniej niz Ty kupiles swoja:P Quote Link to post Share on other sites
Dee Posted June 3, 2004 Report Share Posted June 3, 2004 Czy to coś trzymające "surefire" to jest SKARPETA? :lol: Quote Link to post Share on other sites
PaD Posted June 3, 2004 Author Report Share Posted June 3, 2004 chyba latarke a nie "surefire" zastanow sie co piszesz :). nie, nie skarpeta ale taka guma ktora sie wklada pod dywan zeby sie nie slizgal :wink: Quote Link to post Share on other sites
Dee Posted June 4, 2004 Report Share Posted June 4, 2004 Wybacz, napisałem w cudzysłowiu, domyślnie chodziło mi o latarkę. :lol: Quote Link to post Share on other sites
Crazy_Ivan Posted June 4, 2004 Report Share Posted June 4, 2004 Frager - co Ci bede po datach grzebal ;) Wazne, ze da sie zamocowac i ze sie ladnie trzyma Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts