heemat Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 więc... podczas montowania nowej lufy pojawił się pewien problem. Nowa lufa jest troszeczkę grubsza od starej i pierścień ledwo na nią wchodzi a po chwili się blokuje, i teraz mam do was pytanie: Czy ten pierścień jest konieczny? A jeśli nie to co mi radzicie :/ Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Jest potrzebny, bo usztywnia lufę w komorze. Ponoć można go zastąpić izolką, ale nie ręczę za efekt. Możesz też spróbować okrągłym pilnikiem deczko podszlifować pierścień. To jest pewnie kwestia 0,2-0,5mm. Quote Link to post Share on other sites
heemat Posted March 25, 2009 Author Report Share Posted March 25, 2009 (edited) ehh okej dzięki, pora poszukać pilnika :/ A i jeszcze jedno, jak się go wkłada? po włożeniu lufy z gumką do komory trzeba go przez całą lufę przeciągnąć? Edited March 25, 2009 by heemat Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Jak sie blokuje to nieco smaru i sila go. Quote Link to post Share on other sites
heemat Posted March 25, 2009 Author Report Share Posted March 25, 2009 Jak sie blokuje to nieco smaru i sila go. jasne, łatwo powiedzieć, próbowałem i jedyne co mam z tego robienia siłą to ślady na biurku (blokowalem pierścień na biurku i pchałem lufę), a to zupełnie nic nie daje Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 ja popychalem pierscien kombinerkami, lufe nieco porysowalem ale z zewnatrz ma prawo byc rysnieta. Quote Link to post Share on other sites
heemat Posted March 25, 2009 Author Report Share Posted March 25, 2009 pilnika narazie nie znalazłem więc spróboje twoim sposobem jay ;P Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 heh mój sposób na to był taki penceta taka do wyrywania włosów i powoli dociskac z kazdej strony i wchodzi cała :) specjalnie pencete na strzelanke raz brałem bo znajomek mial ten sam problem :) wchodzi do konca :) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Papier ścierny do metalu zwinięty w rulonik, poszlifować troszeczkę środek, parę machnięć powinno załatwić sprawę, są to ułamki milimetrów. Quote Link to post Share on other sites
heemat Posted March 26, 2009 Author Report Share Posted March 26, 2009 (edited) ehh dzięki, kombinerki poskutkowały, teraz za to mam inny problem :S, Jestem użytkownikiem g36k i ten jakby "pól-pierścień" do blokowania pokrętła regulacji hop up (ten na/w komorze hop up) blokuje mi całą komorę hop up i nie mogę wsadzić jej do zespołu lufy , przez co nie mogę skręcić broni :/ Jakieś pomysły co z tym zrobić? Edited March 26, 2009 by heemat Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Nie bardzo rozumiem o co chodzi...? możesz dać zdjęcie złożonej lufy z komorą? Pierścienia nie trzeba przeciągać przez całą lufę, wystarczy założyć go na lufę od strony na którą założysz komorę i ciut do przodu pchnąć, żeby nie przeszkadzał w założeniu komory, a potem zwyczajnie cofnąć. Quote Link to post Share on other sites
heemat Posted March 26, 2009 Author Report Share Posted March 26, 2009 (edited) chodziło mi o inną część, ale już nie ważne, poradziłem sobie ;P, Temat do zamknięcia/usunięcia Edited March 26, 2009 by heemat Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Według mnie zupełnie nie ten dział, ale dobra. I tak raport zaraz poleci do moda. Ten pierścień musi być. Weź zeszlifuj go trochę. Pilnik od dziewczyny weź, taki mały i po kłopocie. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Ten pierścień musi być. Weź zeszlifuj go trochę. Pilnik od dziewczyny weź, taki mały i po kłopocie. :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Brawo Grzechotnik, brawo. Błyszczysz jak zawsze, aż w oczy blask razi :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts