Kochan Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Mam dziwny problem z silnikiem, otóż po podłączeniu batki naprawdę wolno się obraca jego oś jak był by na niskich obrota co może być przyczyną? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Mam dziwny problem z silnikiem, otóż po podłączeniu batki naprawdę wolno się obraca jego oś jak był by na niskich obrota co może być przyczyną? Silnik osobno leży, czy siedzi w dżirboksie ? A może tak naładuj aku ? Quote Link to post Share on other sites
Kochan Posted March 28, 2009 Author Report Share Posted March 28, 2009 osobno= wolno w gb w ogóle. Aku ładowane na drugim to samo Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 No cóż... pewnie już odchodzi do nieba dla silników, taki jest los każdego silnika, nie zważając na to czy przypadło mu być Systemą Magnum/Turbo, czy też napędzał plasticzane wnętrzności AEG'ów za 100 zł by allegro :-F. Quote Link to post Share on other sites
ICAC Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Spróbuj wyczyścić szczotki i ten metal (nie wiem jak to nazwać), który ma styczność z takowymi szczotkami. U mnie trochę pomogło ;-) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Silnik III generacja, czy II? Ja kiedyś czyściłem silniki i powiem, że tam trochę syfu jest. Ja biorę szczotkę do zębów z płynem do naczyń i zajefuckingbista piana jest i szuru buru silnik czysty :D :D Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Rozbierz, wyczyść komutator, wymień szczotki jak są zjechane... Jeśli to nie pomoże to nowy silnik. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 to może być wszystko... od zjechanej batki,silnika przez zwarcie...u mnie kiedyś śrubka z zębatki silnikowej odkręciła i wpadła do środka...efekt był identyczny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts