Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Składanie gearboxa M4A1 G&P

Recommended Posts

Witam ,mam pytanie w jakiej pozycji ustawić zebatkę tłokową względem tłoka i popychacza dyszy a pierwszej zebatki (a dokładnie wzgędem zapadki) wymienialem okablowanie ,spręzyne (guarder SP 120) glowicę tłoka i teraz nie wiem jak poustawiać zębatki

Dodam ze jak rozkładałem to ustawienie było takie ,że popychacz po zdjeciu jednej połówki gearboxa az się wygioł do góry,a zebatka tłokowa przy starcie odrazu sie zazebiała z zębami tłoka

ogladajac filmik gość ustawiał zębatke tłokową tak że popychacz dyszy był lużny a zębatka żęby zazebic sie z tłokiem musiała wykonać delikatny ruch

prosze o radę ,może jakaś fotka ,rysunek

czy nie ma to może znaczenia bo i takie rzeczy wyczytałem na forum

Ok dzięki,tylko martwi mnie to że przy podawanym przez ciebie układzie zebatka tłokowa z rozpędu zazębia sie z tłokiem , a jak jest tak ja pisałem to jest parę milimetrów do zazębienia i nie będzie uderzać w pierwszy (a w sumie to jest ostatni) ząb ,ale ja tylko próbuje se to poukładać co nie znaczy że mam racje

Ok spoko poskładałem według tego jak poradziłeś i co? podłaczam baterie a tu klops ,albo moja batka nie uradziła speżyny SP 120 albo nie wiem (tłok stanął trochę przed zwrotnym punktem z tyłu) odblokowałem tłok i teraz nie wiem czy próbowac jeszcze raz ,ale chyba 8,4V 1100mAh to za mało na tego Guardera,czy może silnik(G&P M120 high speed)

jaka może być przyczyna ?

Spoko dzięki za doradztwo fimik widziałem z tego linku jest naprawde dobry,dzisaj poukładałem zebatki(zpodkładkowałem) troche ciężko było ale mam nadzieje że sie opłaci ,jeszcze batka chyba G&P w takim razie i zobaczymy

jako bardziej doświadczeni użytkownicy doradzcie jeszcze w sprawie głowicy tłoka bo ta G&P to taka raczej lichutka,czy da radę narazie