Bartonik Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Mam problem z MP5 JG http://www.taiwangun.com/shop,show,177 otuż jak podlaczam akumulator nie chce mi strzelać ani na ogniu pojedyńczym jak i ciągłym nieraz jak podlacze to strzeli kilka razy i przestaje i jak naciskam spust kiedy nie strzela to jest inny dżwięk niz bez akumulatora a nawet jak nie strzela i nacisne kilkanascie razy spust to akumulator i trzoche kabli się nagrzewa nie wiem co się stalo z góry dziękuje za pomoc Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Mam problem z MP5 JG http://www.taiwangun.com/shop,show,177 otuż jak podlaczam akumulator nie chce mi strzelać ani na ogniu pojedyńczym jak i ciągłym nieraz jak podlacze to strzeli kilka razy i przestaje i jak naciskam spust kiedy nie strzela to jest inny dżwięk niz bez akumulatora a nawet jak nie strzela i nacisne kilkanascie razy spust to akumulator i trzoche kabli się nagrzewa nie wiem co się stalo z góry dziękuje za pomoc A naładowałeś akumulator? Nie licz, że replika świezo po wyjęciu z pudełka będzie strzelać - akumulatory są fabrycznie rozładowane. Jeżeli replika była tuningowana, to może być wepchnięta za mocna sprężyna. Spróbuj ruszyć na mocniejszej baterii (9.6) Quote Link to post Share on other sites
Bartonik Posted April 8, 2009 Author Report Share Posted April 8, 2009 Replike mam juz kilka miesiecy i nie była tuningowana a wcześniej nie było z nią problemuw Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Próbowałeś na innym akumulatorze? Quote Link to post Share on other sites
dymek105 Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Mam, albo identyczny, albo podobny problem... Zamiast dźwięku silnika słychać tylko kliknięcia- w replice został wymieniony bezpiecznik<działa-sprawdzony na g36c>, nie jest to wina ani bezpiecznika, ani akumulatora, co to może być? Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Może tłok zacięty w tylnej pozycji albo rozwalone zębatki/tłok? sprawdzałeś, w jakiej pozycji jest tłok? Quote Link to post Share on other sites
mapajo Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 (edited) Może to wina niedokręconej śruby regulacyjnej silnika (element ustalający przełożenie względem pierwszej zębatki). Objawami mogą być: hałas wydobywający się z gear box'a lub niestrzelanie (słyszalna jest praca samego silnika przy naciśnięciu spustu). Śruba zazwyczaj znajduje się pośrodku klapy trzymającej silnik (patrz dół rękojeści Twojej repliki). Sposób dokręcenia: Delikatnie wkręcać śrubę zgodnie ze wskazówkami zegara tak długo aż objawy ustąpią (optymalnie jest wtedy, gdy gearbox pracuje najciszej, lecz bez spadku szybkostrzelności). Należy uważać, by nie dokręcić zbyt mocno. Zahamuje to całkowicie pracę silnika. Edited April 18, 2009 by mapajo Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Ja miałem taka sama sytuacje w Skarze Boyi :) i u mnie to byl zacięty tłok :) Quote Link to post Share on other sites
koval95 Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 (edited) Miałem podobny problem w swojej mp5 również od JG i tak jak napisał mapajo spróbujcie wyregulować docisk w silniku lub sprawdzić czy zębatki są dobrze wypozycjonowane. Edited July 2, 2012 by koval95 Quote Link to post Share on other sites
gzelek19 Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Żeś się obudził. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts