hubix94 Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Chciałbym się tylko dowiedzieć za ile mniej więcej sprzedam replikę m733 (dokładniej http://gunfire.pl/product-yid-1152190162-M...JG-JGF6601.html) używaną tylko w dwóch strzelankach? i gdzie najlepiej? allegro? Link to post Share on other sites
Side Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 allegro, komis lokalny, komis ogólnopolski. za ile? taniej niż w sklepie - -' Link to post Share on other sites
hubix94 Posted April 9, 2009 Author Report Share Posted April 9, 2009 taniej niż w sklepie.. na tyle to ja też wpadłem, ale nie wiem czy to będzie 100, czy może 300.... Link to post Share on other sites
Foka Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Tyle ile da kupujący. Link to post Share on other sites
hubix94 Posted April 9, 2009 Author Report Share Posted April 9, 2009 -.-' Ale ja pytam ile mniej więcej ludzie są w stanie mi dać za to? Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Standardowo za rzecz uzywana zada sie ok. 30% mniej niz za nowa (czyli ok. 60% ceny nowej). To sie oczywiscie moze roznic w zaleznosci od dostepnosci tego typu towaru i jego aktualnych cen (jesli jest rzadki lub wzrosla mocno cena, to mozesz probowac za wiecej). Jesli jest boom na M733 (np. po kolejnej projekcji BHD), to mozesz probowac wiecej. Tak czy inaczej Twoja replika jest warta okolo 300 PLN, zalezy ile przemieliles na tych strzelankach i w jakim ona jest stanie. Oczywiscie to, ze jest tyle warta nie gwarantuje Ci, ze za tyle sprzedasz. Jak Foka napisal: "tyle, ile da kupujacy". Pozdrawiam Kret Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Wystaw za 70% ceny, a potem jedziesz w dół po 10% co jakiś czas, aż się znajdzie kupiec, albo osiągniesz cenę poniżej której nie chcesz zejść. Wszystko też zależy od stanu repliki. Ludzie wolą jednak dopłacić trochę i kupić w sklepie niż ryzykować z drugiej ręki. Dlatego różnica w cenie, musi rekompensować kupującemu ryzyko. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Foka Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Nie ma reguły. Zależy co, w jakim stanie itd... Kupiłem kiedyś firmowego headseta za ok 20% wartości, a widziałem kolesia, który sprzedał na Allegro mocno zjechane Alty za ok 120% wartości nowych, bo się trafił jeleń. Ceny dyktuje rynek. Link to post Share on other sites
Recommended Posts