murek94 Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 (edited) Witam, Od czasu gdy posiadam nową komore HU (King Armsa), zasięg w mojej replice się pogorszył. Replika: M16A3 G&P Komora: King Arms Gumka: Czarna Systema Dystanser: White Deep Fire Lufa: KM HEAD 509mm Kulki jakich używałem: G&G 0,25, Madbull 0,28,Excel 0,25, Guardery 0,25 Bateria: 9,6V P.S Tunning ASG SHOP 1LVL Dziś jeszcze zauważyłem że przy strzelaniu na auto to tłok nie zawsze zostaje w prawidłowej pozycji czasami w środku czasami czasami na końcu a czasami prawidłowo. Miałem takie zastawienia: Czarna systema+King Arms+dystanser DF Black Czarna systema+King Arms+dystanser DF White Sylikon Guardera+King Arms+dystanser DF Black Sylikon Guardera+King Arms+dystanser DF White Dziś także zauważyłem że strzelając magazynek(Mid-Cap MAG) EXCELI 0.25 - to pierwsze jakies 30 kulek wypadało z jakieś 7m przed lufa a potem dopiero jakieś 20-30m Myślałem nad następującymi problemami: - Zbyt mocna bateria - Iż mam wrażenie iż kulki tak szybko wylatują że w lufie się zderzają się ze sobą - Coś nie tak z gumką / dystanserem - Lufa - wymieniałem też na STOCK G&P i też nie było najlepiej - Nie dotarcie się gumki - jakoś też to wykluczam To chyba wszystko co miałem do powiedzenia. Mam nadzieję że pomożecie w czym może tkwić problem. Edited April 9, 2009 by murek94 Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 1.A jak z FPS? Może gdzieś nieszczelność? 2.Kulki mogą się blokować w komorze. Spróbuj zamontować normalny dystaneser. 3.Komora nie zgrała się z dyszą? Link to post Share on other sites
murek94 Posted April 9, 2009 Author Report Share Posted April 9, 2009 Z tego co ASGSHOP podał to mam 435-430 fps - więc tego bym nie nazwał nieszczelnością :] Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 A masz zwykły dystanser? Jak tak to wsadź i zobacz. Link to post Share on other sites
murek94 Posted April 9, 2009 Author Report Share Posted April 9, 2009 Tzn. Mam guardera jeszcze więc jutro zobaczę. Natomiast ASGSHOP mi wymienił te DFy bo niby za duże czy coś i dali i chyba z kabla (tak mi się wydaję). I też było słabo. Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Pokombinuj jednak z tym dystanserem. Link to post Share on other sites
luglo Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Zrób taki test: wyciągnij lufę z komorą z giwery, wpuść swobodnie kulkę a następnie pchnij ją delikatnie pinem z eMki (pasuje idealnie). Jeśli kulka będzie mijać wlot do lufy z oporem to problemem jest zbyt ciasno osadzona gumka i kołnież daje za mały prześwit. Duża ilość sprężonego w cylindrze powietrza jest zużywana na przepchanie kulki a tylko opary nadają jej siłę na pokonanie tych nastu czy ciut więcej metrów. Sprawdź ;-) Link to post Share on other sites
murek94 Posted April 10, 2009 Author Report Share Posted April 10, 2009 Własnie robiłem to gdy to pisałeś. WYNIKI: Gumka Systema - jak wkładam kulkę i pcham wylatuje Gumka Systema + Komora KA + Dystanser Guardera -> Ledwo co przepchałem kulkę wyciorem - zacina się w komorze/gumce Wsadziłem dystanser który otrzymałem od ASGShopu. Kulka dosyć luźno wychodzi. Natomiast przez okno nie mogę stwierdzać czy zasięg się poprawił. I przy tym dystanserze + Gumka Systemy - Czasami z lufy wylatywały nawet 3 - 5 kulek (tak jak bym miał shotguna), natomiast wtedy zasięg był fatalny jakies 6-8m Dodam że teraz strzelałem na "słabej baterii" - wyczerpanej trochę. Link to post Share on other sites
Pykus Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Od czasu gdy posiadam nową komore HU (King Armsa), zasięg w mojej replice się pogorszył. Może komora ma jakiś nadlew ? Sprawdź na stockowej komorze. Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 (edited) Masz jakąś inna gumkę? Złóż wszystko tylko z inna gumką. Jeżeli to samo na innej gumce to: Dystanser gurdera jest do dupy. xD Weź od kumpla jak ma jakiś. Od ca g&p cymy itp. Ewent zrób z kabla. EDIT: Nie koniecznie musi chodzić o komorę. Komora KA jest odrobine mniejsza co może powodować zbytni docisk. Jak bym próbował J.W. Edited April 10, 2009 by Kalashnikov Link to post Share on other sites
murek94 Posted April 10, 2009 Author Report Share Posted April 10, 2009 (edited) Stockowej komory nie mam. Mam jakąś plastikową od P&J. Innej gumki też nie mam bo Guarder mi się porwał gdy wyciągałem z tej komory. (Zamiast siedzieć na lufie został w komorze :/) Faktycznie jak napisałem wyżej dystanser guardera to porażka. Ale teraz wsadziłem jakiś co mi ASGSHOP dał i kulki wylatują czasem po 5 na raz leci (na auto jak strzelam). A czy zasięg się poprawił nie mam pojęcia ciężko to stwierdzić strzelając przez okno (kilka m nad ziemią + wiatr). Edited April 10, 2009 by murek94 Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Spróbuj inne kulki... markowe. Sprawdź zacisk plastikowy, który zakłada się na lufę. Jeśli jest uszkodzony (pęknięty), to lufa będzie miała luz. Bateria nie ma tu żadnego znaczenia. Link to post Share on other sites
murek94 Posted April 10, 2009 Author Report Share Posted April 10, 2009 Ten zacisk ma po bokach jest uszkodzony - bo inaczej tego wyciągnąć nie mogłem i to podważałem. Używałem kulek: Guarder,Madbull,G&G,EXCEL, nawet trochę Extremów i jakiś mało firmowych. Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Wrzuć ta plastikową P&J. I do tego systeme dystanser DF i lufe. Testuj na madbull albo G&G. Link to post Share on other sites
murek94 Posted April 10, 2009 Author Report Share Posted April 10, 2009 Więc resztę prób zrobię po świętach. Bo zaraz wyjeżdżam, Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkiej Nocy dla wszystkich użytkowników portalu WMASG :] Link to post Share on other sites
Daniello Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 (edited) Proponowałbym ci, żebyś (jeśli możesz) otwarł gerabox i sprawdził, czy tłok ma wszystkie zęby. A to dlatego, że 2 kumpli z mojego teamu ma m16 G&P i też działy im się dziwne rzeczy typu "kulka leci na kilka metrów", towarzyszyły temu dziwne odgłosy z gearboxa i w końcu jednegmu z nich tłok poszedł się... Chodzi o to, że tłok może nie przechodzić normalnie przez cylinder i wtedy mniej powietrza jest sprężane i kulki lecą jak lecą. Edited April 11, 2009 by Daniello Link to post Share on other sites
Pykus Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 (edited) Proponowałbym ci, żebyś (jeśli możesz) otwarł gerabox i sprawdził, czy tłok ma wszystkie zęby. A to dlatego, że 2 kumpli z mojego teamu ma m16 G&P i też działy im się dziwne rzeczy typu "kulka leci na kilka metrów", towarzyszyły temu dziwne odgłosy z gearboxa i w końcu jednegmu z nich tłok poszedł się... Chodzi o to, że tłok może nie przechodzić normalnie przez cylinder i wtedy mniej powietrza jest sprężane i kulki lecą jak lecą. Coś w tym jest...również jakieś pół roku temu miałem takie objawy, więc oddałem do lokalnego serwisanta ;) Okazało się że głowica tłoka była pęknięta oraz było "coś" z cylindrem (nie wiem co, nie pamiętam...). Edited April 11, 2009 by Pykus Link to post Share on other sites
Daniello Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 (edited) Więc, Murek, najlepiej jakbyś otwarł gearboxa i zobaczył co jest nie tak, na pewno to coś da. Edited April 12, 2009 by Daniello Link to post Share on other sites
murek94 Posted April 12, 2009 Author Report Share Posted April 12, 2009 Lecz ta usterka raczej widoczna była po wymianie komory. To było przed wysłaniem do ASGSHOPU. Oni mi robili tunning - nic nie stwierdzili. Link to post Share on other sites
Daniello Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 (edited) Nie wykluczone, że to wina komory, ale... Jeden koleś z mojej drużyny kupował na asgshopie M16A4 RAS i robił tuning 1lvl i czasami też mu się dzieją dziwne rzeczy z karabinem. Więc ja bym ci radził otworzyć gearboxa i zobaczyć co jest nie tak. Chyba, że masz na gwarancji (a po tuningu masz na pewno) to możesz odesłać. Ja jednak na twoim miejscu sam sprawdziłbym co jest nie tak, niż znowu płacić za przesyłkę, a oni mogą ci jeszcze powiedzieć, że to wina złego użytkowania karabinu. Edited April 12, 2009 by Daniello Link to post Share on other sites
murek94 Posted April 12, 2009 Author Report Share Posted April 12, 2009 Hmm... a może być to wina że nie mam sprężynek na komorze ? Bo w G&P mam taką duża sprężynę którą na lufe zakładam. Link to post Share on other sites
AnR Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 To może być tego wina. Link to post Share on other sites
murek94 Posted April 15, 2009 Author Report Share Posted April 15, 2009 Proszę o to fotki. Jak widać Gumka jest dobrze założona - jednakże mam wątpliwości dotyczące dystansera proszę przyjrzyjcie się zdjęciom. Widok z jednej strony : Widok z drugiej strony : Widok założonej gumki HU oraz ustawionego HU na "zero" : Widok założonej gumki HU oraz ustawionego HU na "max" : AnR Napisał 12/4/2009, 15:15To może być tego wina. Ale to chyba bez sensu mieć tą sprężynkę gdy ta sprężyna co nakładam na lufe jest. Ta malutka sprężynka przecież chyba nie dosięgnie - przez to że jest ta na lufie. Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Ciekawy patent z tą sprężyną na lufie ;) Link to post Share on other sites
murek94 Posted April 15, 2009 Author Report Share Posted April 15, 2009 Ciekawy patent z tą sprężyną na lufie ;) Patent ? Tak było na stocku G&P. A więc może wywalić tą i wsadzić tą malutką ? Link to post Share on other sites
Recommended Posts